1. FC Union Berlin, Braunschweig'den ızgara kredisini kesti

ahmetbeyler

Active member
Kaleci Lennart Grill, gelecekte Eintracht Braunschweig'in görev yerleri arasında yer almayacak. Sezon sonuna kadar 1. FC Union Berlin'den Aşağı Saksonya'ya kiralık olarak gönderilen kaleci, anında geçerli olmak üzere Braunschweig ligindeki rakipleri SpVgg Greuther Fürth'e katılıyor. Frankenliler, 25 yaşındaki oyuncuyu imzalayarak, uyluk kasındaki sakatlık nedeniyle uzun bir süre sahalardan uzak kalacak olan yedek kaleci Nils Körber'in sakatlığına tepki gösteriyor.

“Bu pozisyonda Nahuel Noll'un arkasında tekrar tepki vermek zorunda kaldık ve Lennart'la çok iyi bir çözüm bulduk. Lennart'ın zaten çok fazla deneyimi var ve kendisini bizimle bu göreve açıkça adadı,” diye kulüpten yapılan resmi bir açıklamada, kendisi de Köpenick'te profesyonel bir geçmişe sahip olan Fürth spor direktörü Stephan Fürstner'i açıkladı.

Noll, Fürth'ün açık ara bir numarası, Grill ise onun yardımcısı olarak planlanıyor. İlk olarak 2022 yazında Bayer Leverkusen'den kiralık olarak Union'a transfer olan ve ertesi yaz da kalıcı transferle transfer edilen eski kaleci yeteneğinde sportif düşüş devam ediyor. İkinci Bundesliga'da VfL Osnabrück'te ve son olarak Eintracht Braunschweig'de maç antrenmanı yapması gerekiyordu ancak sezon boyunca her iki kulüpte de yedek oyuncu kadrosuna düşürüldü. Grill, kendisini bir zamanlar U21 milli takımına getiren her iki kulüpteki performanslarını artık geliştiremiyordu.

“Her şey çok hızlı oldu ama buradaki sorumlularla yapılan görüşmeler çok açıktı ve bana bunu yapmak istediğim hissini verdi. Hava değişiminin benim için iyi olduğunu ve Kleeblatt'taki kaleci takımında bu rolü daha da geliştirebileceğimi düşünüyorum.” diye konuştu. Büyük olasılıkla Cuma günü (18.30) 1. FC Kaiserslautern'e karşı oynanacak maçta ilk kez kadroda yer alacak.