1. FC Union Berlin, Janik Haberer ile sözleşmesini uzattı

ahmetbeyler

Active member
Eintracht Frankfurt ile oynayacağı iç saha maçına üç gün kala (Pazar, 17.30, An der Alten Försterei Stadı), 1. FC Union Berlin, Janik Haberer'in sözleşmesini süresiz olarak uzattı. Sözleşmesi bu sezon sonunda sona erecek olan 30 yaşındaki oyuncu, yazdan itibaren Eisernen'de dördüncü sezonuna girecek.

“Bu yolda birlikte ilerlemekten büyük mutluluk duyuyorum. Çalkantılı geçen geçen sezonun ardından takım ve kulüp olarak birbirimize daha da yakınlaştık ve ben de bu olumlu gelişmenin bir parçası olmaya devam etmek istiyorum. Burada kendimi tamamen evimde hissediyorum ve Union'ın benim için doğru kulüp olmaya devam ettiğine inanıyorum” dedi.

Profesyonel Futbol Genel Müdürü Horst Heldt de şunları söyledi: “Janik gibi bir oyuncu, her takım ve her antrenör için bir değerdir. Çok yönlülüğü onu ekibimizin değerli bir üyesi yapıyor. Tecrübesiyle takım arkadaşlarına destek oluyor ve sürekli iyi performanslarıyla rol model oluyor.”

Eski teknik direktör Urs Fischer'in en sevdiği öğrencilerinden biri olarak kabul edilen Haberer, şu ana kadar Bo Svensson yönetiminde öncelikle çok yönlü bir oyuncu olarak talep görüyor. Orta sahadaki güçlü rekabet nedeniyle eski Freiburglu oyuncu şu ana kadar neredeyse sadece sağ kanatta kullanıldı. Josip Juranovic sezon başından bu yana sakatlığı nedeniyle forma giyemiyor ve Haberer şu anda kaptan Christopher Trimmel'in tek sportif alternatifi.

Haberer, Union formasıyla bugüne kadarki en önemli anını bu yılın mayıs ayında yaşadı. Son maç gününde, eski kulübü Freiburg'a karşı uzatma anında gol atarak skoru 2-1 yaptı. Köpenickers böylece küme düşmekten kurtuldu. Haberer, Iron Men formasıyla çıktığı 80 maçta toplamda yedi gol attı ve üç gol daha hazırladı.