1. FC Union Berlin'deki herkes vasat sıkıcılıktan memnun mu?

ahmetbeyler

Active member
Bir yıl önce, doğum günümde dizüstü bilgisayarımın başına oturup bu gazetenin basılı baskısında yer alacak hayal kırıklığı yaratan bir köşe yazısı yazmıştım. Çünkü bilenlerin günler önce utanç verici bir şekilde fısıldamaya başladığı şey, bir yıl önce bugün, 15 Kasım 2023'te gerçek oldu: Birliğin balıkçısı tahttan çekildi. Diğer ruh avcıları gibi çarmıha çivilenmemiş. Doğasına yakışan bir şekilde, geldiği gibi sessizce ve sessizce ortadan kayboldu. Etrafındaki seslere rağmen ya da belki de bu yüzden.

Kimse geçen yılki gibi bir dizi yenilgiye dayanamaz

Hatırlama zamanı. Urs Fischer'in 1. FC Union Berlin'in teknik direktörü olduğu, Şampiyonlar Ligi, Bundesliga ve DFB Kupası'nda gururla şampanya yudumladığımız ve yüzümüzü parlattığımız çılgın zamanları hatırlıyoruz. Adında “-heim” bulunan takımlar dahil herkesin deneme yapmasına izin verildi. Her hafta, hatta çoğu zaman iki kez. Hiçbir profesyonel boksör üst üste on iki raundda tahtaya çıkmaya dayanamaz. Özellikle tekrar ayağa kalkıp bir sonraki yere düşmemek. Sonra süper prime'ın sonu ve yeni bir başlangıç. Geçiş sonucunun zamanı geldi.

O günden bu yana geçen 366 gün içinde Union bir vagonu yaktı (yoksa kendiliğinden yanma mıydı?), bir antrenörü yanlış değerlendirdi ve bir antrenör atadı. İlki (Nenad Bjelica), Ruh Balıkçısı'nın antiteziydi. Daha çok kendisi de yardım etmeyi seven bir generale benziyordu. İstenmese de Birliğin ihtiyaç duyduğu bir şey. Veya gerekmediğinde mi istediniz? Şimdi bunu kim söyleyebilir?

Çünkü arada bir kişinin (Marco Grote) birinin (Marie-Louise Eta) yanında yer almasına izin verildi ve bu, Bundesliga'da ilk kez oldu. Önce koklamak, sonra kurtarmak. Onun ve kendisinin (maalesef) bundan daha fazlasını yapması beklenmiyordu. Çünkü o zaman site personeli daha fazla kişisel sorumluluk göstermek zorunda kalacaktı? O zaman bilerek sıradanlığa ulaşabilecek birini atamak daha iyi olur. Bundesliga'da dramanın olmadığı sıkıcı bir sezon.

Özel

Kişiye

Berlin-Lichtenberg'de büyüyen Andras Ruppert (55), nitelikli bir ekonomisttir ve dünya çapında strateji danışmanı olarak çalışmaktadır. 40 yılı aşkın süredir sezonluk bilet sahibi olan Union hayranı, 20 yıldır eşi ve oğluyla birlikte Norveç'in Oslo kentinde yaşıyor. Norveç Birliği hayran kulübü Bamsegjengen'in kurucu ortağı, metal kafalı olduğunu, tarih meraklısı ve madeni para koleksiyoncusu olduğunu itiraf ediyor. Her 14 günde bir Berliner Zeitung'a sevdiği kulüp hakkında yazılar yazıyor.

Bunu, antrenör olarak özgeçmişinde inanılmaz bir kurtarış ve Konferans Ligi'ne yakın iki güvenli orta saha pozisyonu bulunan Mainz'lı birinden (Bo Svensson) daha iyi kim yapabilir? Ayrıca Urs'larımızla aynı ayda kazanamadığımız galibiyet serisinin ardından veda ediyoruz. Şu anda sahip olduğumuz şey tam olarak bu: rahat sıradanlık. Tıpkı bir yıl önceki gibi kupadan ikinci turda çıkış.

Ve bu benim dışımda çevremdeki kimseyi rahatsız etmiyor gibi görünüyor. Bu yıl kupada ilerlemek muhtemelen birçok kişi için çok fazla stres olacaktır. Bunun yerine, transit halindeki ikinci lig takımlarına (Kiel ve St. Pauli) ve Dortmund'un sarı-siyah sürpriz çantasına karşı az çok beklenen zaferler. Ayıdan uzak deplasman maçlarında yenilgiler bekleniyor. Ve heyecan verici çekilişler, tercihen sıfır sayılar şeklinde. Golde olağanüstü Frederik Rönnow ve koşulsuz gol atma arzusunun olmaması sayesinde güvence altına alındı.

Union, 0-0 berabere kaldıktan sonra Konferans Ligi'ne yükseldiğinde “Görev başarılı” diye haykırmak istersiniz çünkü Emre Can'la ya da onsuz bunu yapamayan takım arkadaşları arkaya çok fazla izin veriyor. Bunun için Union'dan Norveçli bir sağ beki bile tutmadılar mı? Ne olursa olsun, Union, tıpkı sezon başında sezon sonu için umulduğu gibi, sonunda vasat sıkıcı bir maça çıktı. GERÇEKTEN ŞİMDİ MI?

On günde üç sıfır rakamı çok fazla

Çünkü “Arkada Rönnow ve önde Tanrı ya da Ho-Ho-Hollerbach”a daha ne kadar dayanabilirim açıkçası bilmiyorum. Evet, kaosun içinde düzenli bir can sıkıntısı istiyordum. Ama artık bir yerlerde bundan yeterince var. Biraz daha baharat yemeyi tercih ederim. “Hak edilmemiş” bir beraberlik yerine her iki yönde de beklenmedik ve hak edilmemiş bir beraberlik tercih edilir. Ve hepsinden önemlisi, en azından Bielefeld, Bayern ve Breisgau'ya karşı on gün içinde oynadığım üç maçta gol yemedikten sonra GOLLER görmek istiyorum.

Ve sonra Urs'u tekrar bir yerlerde balık tutarken görmek isterim. Çünkü bu yıldan sonra onun çevresi bana göre fazla sessiz. Onun için belki hak ettiği şekilde rahatlatıcı olabilir, ama bizim için?

Ütü!