15 Euro, sarı kart, bir yenilik ve Fischer’in mega övgüsü

ahmetbeyler

Active member
Ev
1.Birlik
Sheraldo Becker: 15 Euro, sarı kart, bir yenilik ve Fischer’in mega övgüsü

1. FC Union Berlin uzun süredir bir iç sahada dört gol atamadı. Forvet oyuncusu Sheraldo Becker, Freiburg’a karşı bunun başlıca sorumlusuydu.

Tek kişilik gösteri: Sheraldo Becker, Örümcek Adam maskesiyle golünü kutluyor ve 1. FC Union Berlin’i Şampiyonlar Ligi’ne doğru neredeyse tek başına şutluyor.Matthias Koch/imago

Arminia Bielefeld’in An der Alten Försterei stadyumuna konuk olmasının üzerinden iki buçuk yıldan biraz fazla zaman geçti. Korona salgını şiddetleniyordu, cumhuriyetteki diğer tüm stadyumlarda olduğu gibi Berlin-Köpenick’e seyirci girmesine izin verilmedi. Taraftarlar, takımlarının nasıl öfkeyle oynadığını televizyon karşısında gördüler ve o sırada yükselen takımı Doğu Vestfalya’ya 5-0 geri gönderdiler.

Seyirciler bir noktada geri geldiler, ancak Kasım ayındaki o günkü gibi bir turba festivali görmediler. O zamandan beri 1. FC Union Berlin, 45 lig maçında üçten fazla gol atamadı ve bunun da hücum açısından astronomik boyutları var. Cumartesi gününe kadar tüm zincirler birdenbire kırıldı ve ev sahibi takım, en başından beri büyük hırslarla gelen SC Freiburg’u ele geçirdi.

Birliğin zaferiyle ilgili oylar:

Birliğin zaferiyle ilgili oylar: “Ekip olarak kendimizi toparladık”
  • hisseler
Kevin Behrens (5.) ve Sheraldo Becker (36., 38.) devre arasında attıkları gollerle ezici üstünlüğü istatistiklere taşıdı. Özellikle forvet arkadaşının golünü belirleyen Hollandalı, formunun zirvesindeydi. Freiburg savunucuları, Becker’ı asla kontrol altına alamadılar, Breisgau oyuncularının zaman zaman başı döndü ve gol kutlandığında şaşkın yüzler vardı.

Skoru 2-0 yapma hedefini Örümcek Adam maskesiyle kutladı. Tribünlerden Papa Sheraldo’ya tezahürat yapan oğullarına bir selam. “Maskeyi bir yıl önce sipariş ettim ve özellikle bugün için değil. Normalde bunu sadece Werder Bremen’e karşı iç saha maçında gündeme getirmek isterdim, ama bugün bütün ailem stadyumdaydı, bu yüzden bunu tercih ettim,” diye açıkladı son düdükten sonra şimşek hızındaki hücum oyuncusu.

Fischer, Becker’ı yüceltiyor: “Olağanüstü, çılgın bir oyun”

Sevinç gereci için 15 avro ödemişti. Hakem Marco Fritz, kullanmasına izin verilmesi için faturayı üstüne sarı kart verdi. Urs Fischer, top yıldızı için yapılan uyarıyı “gereksiz” olarak nitelendirdi. İsviçreli, yaramaz bir gülümsemeyle, abartılı görünüme kendisinin de sempati duyduğu gerçeğini gizlemedi: “Sevincin iyi olduğunu düşündüm ve zaten Örümcek Adam’a kendim baktım.”

Tabii Becker’in öncesinde ve sonrasında sahada gösterdikleri 1. FC Union Berlin teknik direktörü için çok daha önemliydi. Fischer, “Olağanüstüydü, çılgınca bir oyun oynadı, tüm tehlikeli eylemlere karıştı,” dedi.

Ev sahibi ikinci yarıda çok fazla baskı altına girdiğinde ve Breisgauer, Manuel Gulde (56.) ve Vincenzo Grifo’nun (70. / penaltı vuruşu) gollerinin ardından eşitliği sağlama şansı yakaladığında, son bir kez forma giyen Becker oldu. Freiburger Tor yönünde yolculuk ve bencilce koşan Aissa Laidouni’ye hizmet etti. Tunuslu’nun Ironman formasıyla ilk rekabetçi golü sadece bir biçim meselesiydi.

Becker, Becker, Becker tekrar tekrar: Birlik Partisi'nin bireysel eleştirisi

Becker, Becker, Becker tekrar tekrar: Birlik Partisi’nin bireysel eleştirisi
  • hisseler
Olağanüstü performansının yanı sıra, Sheraldo Becker kulübün tarih kitaplarına da damgasını vurdu: 1’den profesyonel yok. FC Union Berlin daha önce Bundesliga’da sadece bir maçta dört sayı atmıştı. Ve bunu kariyerinde de başaramamıştı. “Hayır,” dedi Becker, “bu benim için ilkti.” Ve devamında: “Bugün çok gururlu olabilirim. Her zaman takıma yardım etmek istedim ve bu sefer iyi yaptım.”

Her zaman çok kararlı olan ancak çoğu zaman şanssız olan en değerli Union profesyoneli, 2023’te gol sayısını bir çırpıda ikiye katladı. Bu takvim yılında şimdiye kadar sadece Stuttgart’a (3-0) ve Mönchengladbach’a (1-0) karşı gol atmıştı, bu yüzden şimdi son gol kefareti.

Peki Becker’in hedefleri ve zafer, Union için ne anlama geliyor? Sezonun bitimine iki maç kala Köpenicker, SC Freiburg’un üç puan ve sekiz gol önünde bulunuyor. Hoffenheim’daki final maçlarından ve Bremen’e karşı galibiyet Şampiyonlar Ligi için yeterli olacaktır. Bu işaretlere rağmen Fischer, dikkatini başka bir yöne çekmeyi başardı. Bu kulüp için kendini feda eden herkesi tebrik ediyorum. Bugün Avrupa Ligi grup aşamasına katılmaya hak kazandık. Gerçeküstü ve şu anda buna gerçekten inanamıyorum,” dedi 57 yaşındaki.

Fischer’in gelecek Cumartesi onu tekrar tebrik edeceği göz ardı edilemez. SC Freiburg önceki gece VfL Wolfsburg’a karşı kazanamazsa ve Köpenicker Hoffenheim’da kazanırsa, birinci sınıfa katılma hakkı biter. Fischer ile 1. FC Union Berlin arasındaki ilişkide bir sonraki önemli nokta bu olacaktı.