55.Ulusal Oftalmoloji Kongresi, 3-7 Kasım 2021 tarihlerinde Antalya’da yapılacak

acemşalı

Global Mod
Global Mod
55.Ulusal Oftalmoloji Kongresi, 3-7 Kasım 2021 tarihlerinde Antalya’da yapılacak Ülkemizin en esaslı derneklerinden 93 yıl evvel kurulan ve Türk göz tabiplerini temsil eden Türk Oftalmoloji Derneği 55’inci Ulusal Kongresi 3-7 Kasım 2021 tarihleri içinde Türk Oftalmoloji Derneği Konya-Antalya Şubesi katkılarıyla Antalya’dadüzenlenecek.

Göz hastalıkları ve göz sıhhati alanında ülkemizdeki en değerli ve en kapsamlı aktiflik olan kongreye yurtiçi ve yurtharicinden yaklaşık bin 255 göz uzmanı 420 yerli konuşmacı, 30 yabancı konuşmacı yanında 32 firma, 11 firma temsilcisinin katılması planlanıyor.

Türkiye Oftalmoloji Derneği (TOD), Türkiye’nin en esaslı meslek kuruluşlarından biri olarak Türk göz tabiplerinin mesleksel hünerlerini ve tecrübelerini artırmaya büyük kıymet veriyor. Dernek, tüm yıl boyunca fazlaca sayıda eğitim seminerleri yaparken, Ulusal Oftalmoloji Kongresi de TOD’un en kıymetli bilimsel aktivitesi olarak öne çıkıyor. Geçtiğimiz yıl birinci defa sanal olarak canlı ilişkilerle düzenlenen kongre, bu yıl yine yüz yüze kongre tertibine imza atıyor. Pandemi tedbirleri kapsamında her türlü önlemlerin alındığı Sueno Hotel ve Kongre Merkezi 5 gün boyunca Türkiye’nin ve dünyanın en değerli göz tabiplerini ağırlayacak.

Antalya Belek’teki Sueno Hotel ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek Türk Oftalmoloji Derneği 55’inci Ulusal Kongresi kapsamında paneller, kurslar, yuvarlak masa toplantıları, görüntü oturumları, kelamlı sunumlar, poster aktiflikleri ve uydu toplantıları her yıl olduğu üzere bu yıl bir daha düzenlenerek göz sıhhati ile ilgili ülkemizdeki ve dünyadaki tüm gelişmeleri masaya yatıracak.

Bilim İleri Eğitim programları

Ulusal Oftalmoloji Kongrelerinde, yıllardır Bilim İleri Eğitim programları (BİLEP) başlığıyla oftalmoloji alanında ileri seviyedeki çalışmalar ve yeni bilgiler paylaşılıyor. Bu yıl 12 adet (BİLEP) toplantı oturumu yapılacak ve kongre bir daha bir müddetcek BİLEP toplantılarıyla açılacak.

Maksat, şimdiki bilimsel bilgileri paylaşmak

Türk Oftalmoloji Derneği Lideri Prof. Dr. İzzet Can
, geçen yıl yapılan sanal kongrenin akabinde bu yıl yine yüz yüze bir kongre düzenlemenin heyecanını yaşadıklarını belirterek, “Göz tabibi meslektaşlarımızla bir ortaya gelmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz. 55 yıldır devam eden ve doktorlarımıza dünyadaki göz tedavileri konusundaki bilimsel dataları, aktüel gelişmeleri, ayrıntıları ve uygulamaları sunan kongremizin göz tabiplerine değerli katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.

Pandemide göz doktorlarının ehemmiyeti anlaşıldı

Derneğin hedefinin göz doktorlarının mezuniyet daha sonrası eğitimine katkı vermek olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. İzzet Can, “Türk göz doktorlarının oluşturduğu büyük aile olarak yine bir ortaya geleceğiz. Kongremiz her yıl olduğu üzere tecrübelerin transferiyle toplantıların kalitesiyle büyük bir bilimsel şölene dönüşeceğine inanıyorum. Göz sıhhati ve tedavileri konusunda ülkemizde ve dünyadaki gelişmeleri değerlendireceğiz. Bilhassa pandemi koşullarında dijital hayatın yoğunluğu gözlerimizi bozdu. bu vakitte göz doktorlarının değeri daha fazla ortaya çıktı.” diye konuştu.

Kongreye yurt ortasından olduğu kadar yurt haricindeki doktorlarından ağır katılma talebi var. Toplantılara İngiltere, Almanya, Fransa, Yunanistan, Danimarka, İtalya, ABD, Kanada, Brezilya, Hindistan, Bosna Hersek, Slovenya, İskoçya, Kolombiya, Özbekistan, Portekiz, Ukrayna, Azerbaycan, Kazakistan, Türki Cumhuriyetler, Singapur’dan göz tabiplerinin katılması bekleniyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı