7 Kasım’da İstanbul Maratonu’nda TEGV ile çocukların eğitimine koşun

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
7 Kasım’da İstanbul Maratonu’nda TEGV ile çocukların eğitimine koşun
TEGV, ‘Bir Çocuk Değişsin Türkiye Gelişsin’ diyerek İstanbul Maratonu’na hazırlanıyor. 7 Kasım’da fiziki olarak 30-31 Ekim’de ise sanal olarak gerçekleşecek olan maratonda TEGV ile birlikte koşarak çocukların geleceğine ışık tutmak mümkün. Bir çocuğun hayatının değişmesine yardımcı olmak bir ‘adım’ kadar uzağınızda.

2009 yılından beri Adım Adım Oluşumu ile maratonlara katılarak ilköğretim çağı çocuklarını nitelikli eğitim dayanağıyla buluşturmak için çeşitli projelerle bağış toplayan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), artık de ‘Bir Çocuk Değişsin Türkiye Gelişsin’ diyerek maratona hazırlanıyor. TEGV, 7 Kasım’da yapılacak olan İstanbul Maratonu’nda adımlarını bir kere daha çocuklar için atacak. Maratonun sanal koşusu ise 30-31 Ekim’de yapılacak.

Bu yıl gaye 7 bin çocuk

Bugüne kadar maratonlarda 6 milyon 630 bin TL bağış toplayan TEGV, toplamda 91 bin 700 çocuğun hayatına dokundu. TEGV, 7 Kasım’daki İstanbul Maratonu dahil olmak üzere, yıl boyunca yapılacak olan maratonlarla 7 bin çocuğa ulaşmayı hedefliyor. Tüm bu maratonlar dahilinde toplanacak olan bağışlar çocuklar için eğitim dayanağı olacak.

Maratona katılmak için ne yapmak gerekiyor?

TEGV ile bir arada koşarak bir çocuğun eğitim dayanağına kavuşmasını ve geleceğe daha sağlam adımlarla basmalarını sağlamak için https://maraton.istanbul/ üzerinden kayıt yaptırmanız kâfi. bu biçimdece isteyenler 30-31 Ekim’de telefon aplikasyonu yardımıyla sanal, isteyenler ise 7 Ekim’de köprüde koşabilir. Kampanya ya iştirak için son müracaat tarihi ise; sanal koşu için 10 Ekim, fizikî koşu için 20 Ekim olarak belirlendi. Kayıt daha sonrası https://ipk.adimadim.org/ adresinden profil oluşturarak, 11 Ekim itibariyle kampanyanızı oluşturabilir, 25 Ekim-22 Kasım tarihleri içinde kampanyanızı yürütebilirsiniz. Yeni bir koşucu ise profilini oluşturarak 11 Ekim itibariyle başvurabiliyor.

Pandemi kuralları

İçişleri Bakanlığı tarafınca yayınlanan genelge gereği; etkinliklere katılacak sportmen, bakılırsavli, seyirci ve gönüllülerin HES kodu sorgulama sürecine ek olarak geçerli aşı kartı uygulaması ve PCR testi ibraz edilmesi mecburî hale getirildi. Aşı takvimini tamamlamış şahısların son aşı tarihlerini takip eden 14’günden günden itibaren 180 gün mühletle, COVID-19 geçirmiş şahısların ise izolasyon süreçlerinin tamamlanmasından itibaren 180 gün müddetle müsabakalara katılabilecek. Ayrıyeten iştirakçilerin karşılaşma saatinden en çok 48 saat öncesinde PCR testi yaptırması ve test kararınun ‘negatif’ olması gerekiyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı