ABD’de ikiz kardeşinin bebeğini taşıyor

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
ABD’de ikiz kardeşinin bebeğini taşıyor ABD’de yaşayan Sarah Sharp, 2018’te 30’lu yaşlarının başındayken rahim kanseri olduğunu öğrendi.

Geçirdiği ameliyattan daha sonra çocuk sahibi olamayacağını öğrenen Sharp’ın dünyası başına yıkıldı.

İkiz kardeşi Cathey Stoner, kendi bebeğini doğurması mümkün olmayan kardeşi Sarah Sharp için taşıyıcı anne oldu.

HEKİMİN TELEFONUYLA HAYATLARI DEĞİŞTİ

Amerikalı Sarah Sharp, Mayıs 2018’de 30’lu yaşlarının başındayken olağandışı bir regl kanaması yaşamaya başladı. Bu kanamanın sebebinin mümkün bir dış gebelik, düşük ya da bir yıl evvel kızının doğumundan kaynaklanan komplikasyonlar olup olmadığını merak etti.

Tabibi Sarah’yı muayene ettikten daha sonra araştırmak için biraz vakit istedi. Birkaç gün daha sonra gecenin geç bir saatinde Sarah’nın telefonu çaldı. Arayan tabibiydi. Kanser testi yapmak istediğini söyleyip acil prosedürü başlatmak için arıyordu.

Sarah, hekiminin istediği testleri yaptırmak için kliniğe gittiğinde dilatasyon (organın hacminin artması, genişlemesi) ve küretaj (rahim ağzı açıldıktan daha sonra tabibin rahmin iç duvarından doku çıkarmak için küret isimli bir gereç kullanımı) ismi verilen prosedürden kaynaklanan komplikasyonların acil histerektomi ile sonuçlanabileceğini öğrendi. (Histerektomi, tıpta rahmin bedenden tümden çıkarılması manasına geliyor.)

”BEBEKLERİNİ BEN DOĞURURUM”

Histerektomi ihtimalini duyan Sarah epey korktu zira bir daha çocuk sahibi olmak istiyordu. Şayet histerektomi yapılırsa tekrar kendi bebeğine gebe kalamayacaktı.

Bu kaygı ile boğuşurken ikiz kardeşi Cathey Stoner, Sarah’nın elini sıktı ve “Histerektomi yaptırırsan bebeklerini ben doğururum” dedi.

Yapılan testlerin sonuçları geldiğinde, hekim Sarah’ya bir rahim kanseri çeşidi olan koryokarsinom teşhisi koydu ve 7 ay mühletle kemoterapi tedavisine başlama sonucu aldı.

Tedavi başlarda başarılı oldu fakat kısa bir süre daha sonra kanser geri döndü. Sarah’ın o epey korktuğu histerektomi, hayatta kalmak için tek bahtı haline geldi.

”KENDİMİ DENETİMDEN ÇIKMIŞ ÜZERE HİSSETTİM”

İkizi Cathey’nin yanı sıra iki kız kardeşi daha olan Sarah, düzgünleşme umuduna sevinse de geniş bir aileye sahip olma talihini kaybettiği için hayli üzüldü.

Tedavi sürecinde fazlaca yıpranan Sarah, ameliyata girerken korktuğunu, başarabileceğinden kuşku ettiğini ve artık bedenine güvenmemesi gerektiğini hissettiğini söylemiş oldu.

Cathey ise bu sefer kardeşinie bir teklifte bulundu: “Eğer ortasındaki güçsüzlüğün niçini gelecekteki çocuklarını kaybetmenin üzüntüsüyse kelam veriyorum, nitekim senin bebeklerini doğuracağım.”

Ameliyat başarılı geçti ve Sarah 2019 Mayıs’ında resmen kanserden kurtuldu. Gelecek yılı zihinsel ve fizikî olarak güzelleşerek, hastalığının travmasıyla boğuşarak geçirdi.

“Kanseri duyduktan daha sonra kendimi denetimden çıkmış üzere hissettim” diyen Sarah Sharp, o günleri şu biçimde anlatıyor:

“Çocuk sahibi olma vaktimin bu kadar çabuk sona ermesi gerçeğine üzüldüm. Tedaviden daha sonraki bir yıl bilhassa zordu. Saçlarımın uzamasını beklerken ve güçlenmeye çalışırken, biroldukca travma ve tasayla duygusal olarak uğraşmak zorunda kaldım.”

KARDEŞİ KELAMINI TUTTU

Ameliyattan iki yıl daha sonra, hekimi taşıyıcı annelik fikrini gündeme getirdi. Sarah da kardeşinin ona verdiği kelamı hatırladı. Pandeminin sancılarıyla geçen uzun bir tüp bebek tedavisi sürecinden daha sonra Cathey, ikizi Sarah’nın oğlu John Ryder’a gebe. Bebeğin dünyaya gelmesine ise 6 hafta üzere bir vakit kaldı.

Kardeşinin bebeğini taşıyan Cathey, yaşadığı bu değişik tecrübesi, “Tüm ailemizin hayatını değiştirdi. Her gün hareket ettiğini hissettiğimde epeyce onur duyuyorum. Ona daima ‘Oradasın, seni seviyorum ve seni anne-babana götürmek için sabırsızlanıyorum’ diyorum” kelamlarıyla anlatıyor.

“ŞİMDİ HER ŞEY TEKRAR YOLUNA GİRDİ”

Sarah ise kendi bebeğini doğurması imkansızken kardeşinin yaptığı fedakarlığa minnet duyduğunu, bu sürecin kardeşi ile kendisini fazlaca daha fazla yakınlaştırdığını söylüyor.

Kanser ile çaba ettiği periyotta hayli zorlandığından da bahseden Sarah, “yaşamın bir daha tatlı olabileceğine ihtimal vermediğim vakit içinder oldu. hayatınızda hiç bu biçimde karanlık ve yıkıcı anlarda bulundunuz mu bilmiyorum fakat o anlarda âlâ şeyler olabileceğini hayal etmek epey güç. Artık ise her şey bir daha yoluna girdi” diyor.

“İÇGÜDÜLERİMİ DİNLEMEYİ ÖĞRENDİM”

Cathey Stoner, taşıyıcı annelik tecrübesinin kendisine beklediğinden hayli daha fazlasını öğrettiğini anlatıyor. “Bu süreçte öğrendiğim en büyük şey; ruhun sana bir şeyi yapmanı söylemiş olduğinde onu dinlemen ve içgüdülerini takip etmen gerektiği” diyen Cathey şu biçimde devam ediyor:

“Sarah ile doktora gittiğimde ve kanseri öğrendiğimde yaptığım şeyden ötürü epey memnunum. Dehşet bizi hayli baskılar fakat içgüdüler merttir. Kendi içgüdülerime güvenme konusunda fazlaca şey öğrendim.”