ABD’li profesör Erdoğan’a IMF’yi tavsiye etti

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
ABD’li profesör Erdoğan’a IMF’yi tavsiye etti ABD’li Prof. Gillman, Erdoğan’la görüştüğünü belirterek “IMF’den kredi aramaya kendisini teşvik ettim. Türkiye’de bu ayın başlarında enflasyon yüzde 80’i aştı ve bu fiyat artışlarının Türkiye’de yaşayan beşerler üzerinde epeyce ağır bir tesiri var” dedi.

Maliye
Bakanı Nureddin Nebati’nin ünlü “epistemolojik kopuş” konuşmasını yaptığı “Pandemi daha sonrası Periyotta İktisat Paradigmasında Dönüşüm ve Yükselen Ülkeler” tepesine katılan ABD’li profesör ülkesine döndükten daha sonra İstanbul’da yaşadıklarını anlattı.

ENFLASYON ETKİSİ

Missouri-St Louis Üniversitesi’nde İktisat Tarihi kısmında profesör olan Max Gillman, “Türkiye’nin yeni bir ekonomik modeli var ve buna heterodoks iktisat diyorlar” tabirini kullandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın 29 Eylül’de düzenlediği tepe daha sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir ortaya geldikleri bir kahvaltılı toplantı yapıldığını belirten Prof. Gillman, “Diğer ekonomistlerle bir arada Türk öndere tavsiyelerde bulunma fırsatı heyecan vericiydi. Türkiye’nin Batı iktisadı ve Batı ittifakı için ehemmiyetini vurguladım ve ülkede yükselen enflasyonu denetim altına almaya çalışmak için Memleketler arası Para Fonu’ndan (IMF) kredi aramaya kendisini teşvik ettim. Türkiye’de bu ayın başlarında enflasyon yüzde 80’i aştı ve bu fiyat artışlarının Türkiye’de yaşayan beşerler üzerinde fazlaca ağır bir tesiri var” diye konuştu.

Plaket verdiler

Prof. Gillman, İktisat Paradigmasında Dönüşüm doruğunun Türkiye’nin “yeni iktisat modeline” bir perspektif kazandırmak için düzenlendiğini belirtti. Gillman’a konferans daha sonrası
Bakan Nebati bir plaket de verdi.