ABD’nin petrol diplomasisi

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
ABD’nin petrol diplomasisi ABD ve petrol tüketicisi pozisyonundaki ülkeler OPEC+ ülkelerine üretim konusunda baskı yapmaya hazırlanıyor.

Bloomberg’in haberine göre İtalya’nın başşehri Roma’da kıdemli bir ABD’li yetkili gazetecilere yaptığı açıklamada ABD’nin mevcut arz darboğazına ait üretimin artması için OPEC+ ülkelerine nasıl baskı yapılacağı konusunda öteki güç tüketen ülkelerle görüşmeler yaptığını söylemiş oldu.

Yetkili, ilgili ülkelerin ortalarında Rusya’nın da olduğu 23 petrol üreticisi ülkenin adım atmaması konusunda nasıl karşılık verileceğini tartıştıklarını da söylemiş oldu. tıpkı vakitte gazetecilere konuşan yetkili masada hangi karşılıkların olduğuna ait ayrıntı vermedi.

OPEC+ 4 Kasım’da mevcut üretim siyasetini kıymetlendirmek üzere çevrimiçi bir toplantı gerçekleştirecek.

OPEC+ hedeflenen üretim ölçüsünü tutturamadı

OPEC+, Eylül ayında petrol üretiminde bir kere daha hedeflenen ölçüsü tutturamamıştı.

OPEC+ Eylül ayında üretimini planlanan ölçünün yüzde 15 altında gerçekleştirmişti. Üretimdeki düşüş, Angola, Nijerya ve Azerbaycan da dâhil olmak üzere kimi üyelerin yatırım, keşif ve öbür konularda yaşanan eksiklikler niçiniyle petrol üretiminde hedeflenen ölçüsü yakalayamadıklarını göstermişti.

OPEC+’ın Eylül ayında teorik olarak, kararlaştırılan üretim limiti dâhilinde kalarak günde fazladan 747 bin varil üretebilmesi bekleniyordu.