Abdullah Avcı: Bu kadar puan farkını kimse kestirim edemezdi

tesbih

New member
Abdullah Avcı: Bu kadar puan farkını kimse kestirim edemezdi Spor Toto Muhteşem Lig’in 19. haftasında Trabzonspor ile Başakşehir karşılaştı. Karşılaşma golsüz birliktelikle sonuçlandı. Maçın akabinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Trabzonspor Teknik Yöneticisi Abdullah Avcı, 11 yıl çalıştığı Medipol Başakşehir’e karşı oynadıklarını söylemiş oldu. Avcı, “En güzel tertibi, planı, hafızası olan bir grup. Teknik adamlık yaptığım süreçte futbolcu olan Emre Belözoğlu, birebir hafızayı devam ettiriyor” diye konuştu.

Rakibe karşı tahlil bulamayınca öbür formasyon denediklerini vurgulayan Avcı, “Hem savunma hem atakta iki grubun da planları oldu. Bunları gerçek uygulayarak hareket ettik. Rakibi karşılamada tahlil bulamayınca öbür formasyon denedik. Oyun olarak bütününde direkten dönenler var. Planlar, sabır var. Rakibe fazlaca fırsat vermemek var. Rakibin de istikrara girdiği oyunda, oyun olarak kazandık ancak skor olarak kazanamadık diye düşünüyorum. Savunmanın merkezindeki oyuncular birinci kez bir arada oynadılar. Bence hayli yeterli oynadılar. Atak bahtımız, kenar oyuncularımız yok. Djaniny kenarda Abdülkadir, orta oyuncusu onu da kenarda kullanıyoruz. Ona karşın oyuncular üstüne koyarak son ana kadar kazanmayı zorladılar . Oyuncularımı tebrik ediyorum. Alınan birliktelik var, yolumuza devam edeceğiz” formunda konuştu.

Müsabakanın 77. dakikasında yaşanan penaltı durumuna ait bir soru üzerine Avcı, “Hakemler hakkında konuşmuyorum. Oralara takılı kalırsam bütünü kaçırırım. Şu an onla ilgili yorum yapmayayım” sözlerini kullandı.

Türkiye Kupası ile ilgili bir soruya ise Avcı, “Yarın idmanımız var. Elimde ne kalacak, sakatlıktan çıkanlar hepsine, genel duruma bakacağız. Türkiye Kupası da bir amaç. İki gayesi sonuna kadar götüreceğiz” diye konuştu.

“BU KADAR PUAN FARKINI KİMSE VARSAYIM EDEMEZDİ”

Edgar Ie’nin sakatlanması niçiniyle bir transfer düşündüklerini kaydeden Avcı, “Devre ortası transferleri kolay olmuyor. Devre içinde sayılar, tespitler sıkıntı oluyor. Kenar oyuncusu eksikliğim var. 3 oyuncu gereksinimim var. Rekabeti kaliteyi arttırmak değerli. Bugün 1 puan kazandık. Ceplerimiz dolu. Şahane bir 13 ay bitti. Trabzonspor, tarihi hoş anlar yaşıyor. Olumlu olarak dayanak olalım. Bu kadar puan farkını kimse kestirim edemezdi. O denli maksadım olmadı, her hafta maç maç baktım. Oyun gelişerek gidecek. Taraftarımız ile savunmayı, hamlesi birlikte yapan ekiple daima birlikte dönem sonunda horon oynayacağız inşallah” dedi.