Abdullah Avcı: Şampiyonluk için elimizden gelen her şeyi yapacağız

tesbih

New member
Abdullah Avcı: Şampiyonluk için elimizden gelen her şeyi yapacağız Trabzonspor Teknik Yöneticisi Abdullah Avcı, Türkiye Spor Muharrirleri Derneği (TSYD) Trabzon Şubesi’nin hazırladığı aylık dergiye açıklamalar yaptı. Saha ortasındaki provokasyon ve sahanın haricindeki telaffuzların futbola büyük ziyanlar verdiğini savunan deneyimli teknik adam, lige yeterli başlayan bordo-mavili kadronun amaçları ile ilgili de, “Transfer yapmasa da alana çıktığı an rakipleri Trabzonspor’un şampiyonluğa oynayacağını bilirler. Trabzonspor forması rakibine bunu hissettirir. Şampiyon olabilmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız ve çalışacağız. Trabzonspor’un maksadı bu ve bu biçimde olması gerekiyor” dedi.

“TRABZONSPOR DOMİNANT OYUNU ORTAYA KOYMALI”

Trabzonspor’un tepeye koçacağını ve bunu yaparken daha fazla dominant oyun ortaya koyması gerektiğini kaydeden Avcı, “Modern futbolun şayet olmazsa olmazı oyunun iki tarafını oynayabilmektir. Hem savunma hem hamlesi yapabilmektir. Hamle oynarken dahil ya da set oynarken de rakip alanda oynarken de savunma güvenliğini alabilmek değerlidir. kimi vakit kendi oyuncu profiline nazaran, kimi vakit rakibin tahliline bakılırsa oyunun her iki istikametini, topun dışarıda olduğu kısmı, duran topları başka kısmı santim santim hesaplanan bir oyuna dönmüştür artık futbol. Doğal ki Trabzonspor en tepeye, en zirveye koşacaktır. Buna koşmak için de oyun ortasında başkalarından daha fazla dominant oyunu ortaya koymalıdır” diye konuştu.
Avcı, dünyadaki futbol sevgisinin giderek artacağına dikkat çekerek, “Futbol epeyce hoş bir oyun. Üzerinde epeyce oynanmasına taraf olan biri değilim. Tahminen oyunu hızlandırabilmek ismine maçı dört devreli hale getirebilirdim” değerlendirmesinde bulundu.