Ahmet Işık Çebi’den İdari ve Mali Genel Kurul’da konuştu! “Kaçmıyorum ben buradayım”

tesbih

New member
Ahmet Işık Çebi’den İdari ve Mali Genel Kurul’da konuştu! “Kaçmıyorum ben buradayım” Beşiktaş Lideri Ahmet Işık Çebi, 2020 Yılı İdari ve Mali Genel Şurası’nda açıklamalarda bulundu Beşiktaş’ta Ahmet Parıltı Çebi başkanlığında 01.01.2020-31.12.2020 tarihleri içinde vazife alan idare konseyi idari ve mali istikametten oy fazlacaluğuyla ibra edildi.

İşte Beşiktaş lideri Ahmet Işık Çebi’nin açıklamaları…

“sıradan yorgunum, 2-3 gündür uykusuzum. Güç veriyorsunuz, teşekkürler. Burada bulunan herkes, Beşiktaş’a hizmet etmek için 2 gündür buradalar. Eleştiren de eleştirmeyen de hepsi bizim dostumuz, kardeşimizdir. Vardır bir niçini, kale almak lazım, notları aldık, yanıt hakkımızı da kullanacağız. Benim için tenkitlerin de değeri var. Bu saatten daha sonra artık fazlaca güç günler bizi bekliyor. her insanın birbirine sarılması gerekiyor.

Biraz daha sonra bizim devrimizin ibrasını yapacağız, teveccühünüzle ibra olacağız. İbra etmek istemeyenlere hürmet göstereceğiz. Tenkitlerin tatlı ve hakikat olanlarını kale aldım. Birtakım şeylere yanıt veremeyebilirim, yorgunum, özür dilerim.

Aker Çıtak Beyefendi, epey heyecanlı konuşuyor. Konuşmanıza teşekkür ederim lakin milleti gaza getirmek için ellerinizi masaya vurma işlerini bırakalım. Ardınızda koskoca Beşiktaş’ın divanının lideri, sağ tarafınızda Beşiktaş’ın lideri, sol tarafınızda idare oturuyor. Sıkıntınızı masaya vurmadan da anlayabiliyoruz.

“TAMER MERT BENİM ARKADAŞIM, ARTIK GELMİŞ BENİ ELEŞTİRİYOR”

Tamer Mert benim arkadaşımdır. Ben buraya geleyim diye neler yaptı inanamazsınız. Artık gelmiş beni eleştiriyor, eleştirdiği yerlere yanıt vereceğim.

Bu iki arkadaşımızın birlikte hareket ettiği Hürser Tekinoktay Hoca var. Ben onu epey fazla görmedim. Seçim kazandım, karşımda 5 kişi bir ortaya gelmişlerdi. Herkes geldi tebrik etti, nasıl yardımcı olabileceğini söylemiş oldu ancak maalesef hoca efendi yanımıza gelmedi. Ne yaptık biz ona, ben de bilmiyorum. Tipimizi beğenmediğini söylemiş oldu, aklına gelenleri saydı gitti. Aldı Twitter’ı eline, yazıyor, çiziyor. E dün burada mahrum? Bugün de burada mahrum. Haydi dün Fikret Orman’ı korumak için gelmedin. Bugün bana sallayacaksan bu 2 arkadaşın yanında sen de gel!

Pandemide ben 2 sefer kovid geçireceğim, kolum kırılacak, Beşiktaş için hayatımı riske edeceğim lakin bu beyefendi de konuttan yaz Allah yaz devam edecek. Lakin burada değil kendisi. Bundan daha sonra buraya gelmesini istiyorum hocamızın.

Rapor açıklanmayacak, ibra etmeyecekler” dediler. Raporu deklare ettik, diğer bir şey buluyor, adamın niyeti muhakkak. Yaptığımız ve yapamadığımız şeylerin evvel bize niçinini sorun. Ben, Aker Çıtak’ı daha evvel 3 sefer davet ettim Fulya Davası’nı anlatmak için. Lakin gelmedi zira burada materyal yapacak. Sizler buna müsaade etmeyeceksiniz. İbra olurum olmam fakat siz Beşiktaş’ta bu arkadaşlara bu yolun yanlış olduğunu öğreteceksiniz.

“EĞER BİZ BU RAPORDA GEREKENLERİ YAPMAZSAK KABAHATİMİZİN AĞIR OLACAĞINI BİLECEK KADAR AKLIMIZ ÇALIŞIYOR.”

KPMG raporu niçin geç çıkmış? Dün genel sekreterim deklare etti. İspat için pandemiyi mi ortadan kaldıracaksınız? hiç bir şeyi kabullenmiyorlar zira niyet öbür. Bu çıkan rapor, Beşiktaş için mali ve idari bir dönüm noktasıdır. İyi uğurlu olsun, yanlış bir şey yapmadık. Bu raporu yapacağız, çıkaracağız diye yemin ettik. Geri dönüşü yok. Kendisi avukat, şayet biz bu raporda gerekenleri yapmazsak kabahatimizin ağır olacağını bilecek kadar aklımız çalışıyor.

Ben eski idare vaktinde Futbol A.Ş.’de idare heyeti üyesi değildim, vazifem yoktu. Ben geldiğim gün yangın yeri olan mali işlerle nazaranvlendirildim. sonrasındasında futbolun başına geçmem istendi, çabucak sonrasında da inşaat bitti, çatı bitti, “Dön baba, geri gel ve icra heyeti lideri ol” dendi. E ne yapalım, lider buyruk vermiş. Beşiktaş Lideri buyruk vermişse yapacaksın kardeşim. Biz bu biçimde terbiye aldık. Ben bir ordu kumandanıyım, bana doğuda nazaranv veriyorsan batının hesabını soramazsın. Benim kimi şeyleri görme imkanım yoktu. Ben yalnızca 3 futbolcunun satışında yardım ettim, dayanak verdim ve üzerime aldım. Cenk Tosun, Atınç Nukan ve Ersan Adem Gülüm. Ben, Şenol Hoca’yla birlikte grubu ayakta tutmaya çalıştım, primleri halletmeye çalıştım, motivasyona çalıştım.

“KAÇMIYORUM BEN BURADAYIM”

Ben aslına bakarsanız çıkan rapordan kaçmıyorum ki. Ben buradayım, o raporda ne var ise çekeceğimi çekeceğim diyorum, kulaklarını kapatıyorlar. Niçin kapatıyorsunuz?

Dün yapılan basın toplantısına gelelim. Helallik vermeyecekmiş. Yahu kardeşim, ben senden helallik istemiyorum ki ben sana ne yaptım? Senin bana teşekkür etmen lazım, millet paralar nerede Fikret Orman derken seni aklayacak bir rapor çıkarmaya çalıştım. Al bunu, git savun kendini. Bu bir talihtir senin için. Biz bunu yapmasak yıllarce paralar nerede diyecekler sana. Berbat mü yaptık? Haklıysan sana bir talih tanıyor burası.

her insanın bir vazifesi var. Ben taraftardan sorumlu bir yönetici hiç bir vakit olmadım. Ben stada kimin girdiğini de bilmiyorum. Dünkü mali genel şurada paralar nerede diye biz sorduk dedi burada kimi arkadaşlar, teşekkür ediyorum. Ben kumpasçı değilim, kimsenin altını oymadım.

Gelelim Şafak Beyefendi kardeşimize. Bir söz var, diyor ki “Bu 2 milyon TL, benle ortak olan ancak Beşiktaşlı olmayan arkadaşlarımın hakları için alındı” bu diyor. Hop, değiş tonton dön oradan bu tarafa. “Sen biliyorsun, sana verdim” diyor. Dağılmış dağılmış ancak biz dağıtmadık. Toparlasın kendini, bu memleketin evladıdır, bugün kusur yapmıştır fakat tahminen yarın âlâ bir Beşiktaşlı olacaktır.

En son geldiğimde icra konseyine getirilen hususları görseniz yerlere yatarsınız. Bu işçisi çıkar, bunu al, şu lazım, bu lazım. Ne stat ne de transfer soran var. Liderdir, hesabını kendisi çıkar verir dedik.

“KARDEŞ, SENİNLE HELALLEŞECEĞİZ ANCAK BAŞKANLIĞIM BİTTİKTEN daha sonra”

Sana beşerler Fikret Orman Paralar Nerde derken beşerler sana bu raporu koyarak önüne düzgünlük yapıyoruz. Çık akla kendini. Rapor diye bir şey olmasa beşerler hayatının sonuna kadar bunu bağıracaklar sana. Sana uygunluk ediyoruz, bu kadar mı anlaması güç? Dün seyrediyorum, dağılmışlar, dağılmış… Biri toparlasın. Kendini toparlasın. Biz kimsenin kötülüğünü istemeyiz. Toparla kendini.

Tahminen ilerde uygun Beşiktaşlı olur bir daha. Bu bir talihtir sizin için. Biz bunu yapıyoruz. Biz bunu yapmasak, yıllarce diyeceklerdi. Şayet haklıysan, buyur hallet. Rapor da senin. Fikret Kardeş, seninle helalleşeceğiz ancak Beşiktaş başkanlığım bittikten daha sonra. Bana neler yaptığını anlatamıyorum artık güya bu yaşananladan dolayı anlatıyor diyecekler diye korkuyorum. Ne vakit başkanlık biter o gün hesaplaşacağız.

Beşiktaş’ın ayakta kalabilmesini sağlamamız için topluluk elini cebine atacak. Divan liderimize teşekkürler, Getir firması şu kadar para veriyor dedik, estağfurullah üstünü ben tamamlarım dedi.

Geldiğimiz günden beri bir tane futbolcumuza talip çıkmaz mı ya? Bir tane futbolcumuza bir alıcı çıkmadı, satmadıklarımız hariç. Gençlerimiz var, onlarla yola devam edeceğiz. Taraftar da bize sabır gösterecek.

“SENEYE GELİRLER YOK, MECBURUZ İKİ AYAĞIMIZI BİR PABUCA SOKMAYA”

Sergen Hoca, bize kupaları getirdi, bizim çocuğumuzdu ve gurur duyduk. Artık Başkan Hoca var, inşallah onunla da bu muvaffakiyetleri elde edeceğiz. Seneye gelirler yok, mecburuz iki ayağımızı bir pabuca sokmaya. Çıkış burada.

Hakemlerle ilgili Beşiktaşlıların canı yanıyor. Gidiyorsunuz, Galatasaraylılar ağlamaya başlıyor, ben aslına bakarsan onun yanında susuyorum. Trabzonsporlular da dün ağlamaya başladı, fazlaca farklı. Ben Trabzon doğumluyum, memleketimi seviyorum lakin Beşiktaşımı fazlaca seviyorum. Bunu karıştırmayın.

Sevgili genel şura üyeleri, bu saate kadar beklediniz. Hakkınızı helal edin. İbra etmeyenlerin de telaffuzlarını kale alacağıma kelam veriyorum. Mayıs ayındaki seçimde görüşeceğiz, o gün de gerekeni Beşiktaş için yapacağız.