Ailesini kaybeden Suriyeli bayan, yetim ve engelli çocuklar için okul açtı

KesikÇayır

New member
Ailesini kaybeden Suriyeli bayan, yetim ve engelli çocuklar için okul açtı Suriye’nin kuzeybatısındaki İdlib vilayetinde Aralık 2015’te Rus savaş uçaklarının hücumunda eşini kaybeden 6 çocuk annesi Vaad el Tamir, eşinin vefatının kendisi için şoke edici olduğunu söylemiş oldu.

Eşiyle sevgi dolu ve keyifli hayatı olduğunu belirten Tamir, “Eşimle fazlaca düzgün bir aile yapısı kurmuştuk, eşim bir babadan öte bir kardeşti ve çocuklarım babalarına bağlılardı.” dedi.

Tamir, çabucak hemen eşinin vefatının şokunu atlatamadan, bir yıl daha sonra bir daha Rusya’ya ilişkin savaş uçağının meskenlerine düzenlediği hücumda iki kız çocuğunu daha kaybettiğini belirtti.

Tamir, açtığı anaokuluyla engelli ve yetim çocukları yetiştiriyor.

”KIZIMI ÖLDÜREN FÜZENİN SESİNİ DAHA UNUTAMADIM”

Tamir, “Kızım Şam lise sonda okuyordu. Derslerine çalıştığı sırada uçak akınında öldü. Şam’ın, en son ‘Anne’ diye çığlığını duydum. Kızımı öldüren füzenin sesini daha unutamadım. Bir anda kıyamet koptu sandım.” tabirini kullandı.

”HAYKIRIYORDUM LAKİN SESİMİ DUYAN KİMSE YOKTU”

Öyküsünü anlatırken zorlanan Tamir, 3 yıl evvel yaşadığı anları unutamadığını ve hava taarruzlarının daima gözünün önünde canlandığını lisana getirerek o anları şöyleki anlattı:

“Saldırı sırasında konutumuzda oturuyorduk. Bir anda binanın sallandığını hissettik. ‘Beni kurtar anne!’ diye çığlıklar duydum. 3 yaşındaki oğlum Ahmet molozların altından çıkamıyordu. Bağırıyordu. Ben de enkaz altındaydım, kurtulup onu kurtarmak istiyordum ancak nefes alamıyordum. Bedenime oksijen gitmiyordu. Uzun uğraşlar sonunda üzerime yıkılan duvarın altından çıkmayı başardım. Yalnızca 3 yaşındaki oğlum Ahmet’i görüyordum, kızlarım Şam ve Rama’yı aramaya başladım. Bulamayınca mecnuna döndüm. Haykırıyordum lakin sesimi duyan kimse yoktu.”

Eşinin vefatından etkilendiği için çeşitli hastalıklara yakalandığını tabir eden Tamir, “Kızım Rama, engelli ağabeyi Visem ile yan yana yatıyorlardı. Üzerlerinde molozlar vardı. Onlarla üç çocuğumu kurtarmış oldum. Enkaz altında üç çocuğum kalmıştı, aramaya başladım. Her yer karanlıktı. Birkaç dakika daha sonra kızım, bana kız kardeşinin bacaklarını bulduğunu söylemiş oldu.” formunda konuştu.

”AYNI ANI KOCAM ÖLDÜĞÜNDE DE YAŞADIM”

Tamir, “Ağlamaya başladım. Kızlarımın 6. kattan düştüğünden haberim yoktu. Yarım saat daha sonra olay yerine sivil savunma takımları geldi, halat sayesinde aşağı indik. Yüzüm, ayağım ve başım yaralı, kan ortasındaydı. ‘Kızlarım kayıp’ diye bağırdım. bir süre daha sonra sivil savunma bakılırsavlisi gelip kızlarımın eşkalini tanım ettikten daha sonra elinde şeffaf poşet ile iki kızımın üstündeki eşyalarını ve takılarını verdiler. Tıpkı anı kocam öldüğünde de yaşadım.” dedi.

”BABASI ŞEHİT VE TUTUKLU OLANLAR FİYATSIZ OKUYOR”

Çocuklarına hoş ömür sağlamak istediğini belirten Tamir, “Eşimi kaybettim, bana bakacak kimse kalmadı. Kendi ayaklarımın üzerinde durmak zorundayım. Bu niçinle anaokulu açtım. Babası şehit yahut tutuklu olan her çocuk okulda fiyatsız bulunuyor. Engelli çocuklar için de bir sınıf açtım.” tabirini kullandı.

”OYUNCAK YARDIMI İSTİYORUZ”

Eşi ve iki kız çocuğunu kaybeden Tamir, “Kimsenin kapımı çalmaması beni üzüyor. Çocuklar benden salıncak ve kaydırak istediler lakin alamadım zira maddi imkanım yok. Okulda eğitim bakılırsan çocuklar bir balonla bile keyifli oluyor. Yardımseverlerden çocukların acılarını unutturmak için oyuncak yardımı yapmalarını istiyoruz.” dedi.