AKP milletvekillerinin ‘iki yüzlü’ hengamesi

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
AKP milletvekillerinin ‘iki yüzlü’ hengamesi Şanlıurfa’da, 2018 yılında üç kişinin hayatını yitirdiği Şenyaşar Olayı niçiniyle 4 kişinin tutuklanması, AKP’nin Şanlıurfa milletvekilleri İbrahim Halil Yıldız ile Ahmet Eşref Fakıbaba’yı karşı karşıya getirdi.

vakalarda 11 kişinin gözaltına alınıp, ortalarında ağabeyi Celal Şenyaşar’ın da bulunduğu 4 kişinin tutuklanma sürecinde sessiz kalan AKP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız, toplumsal medya hesabından zehir zemberek bir paylaşım yaptı.

Yıldız paylaşımında, “Siyaset arenasında ve toplum nezdinde karşılığı kalmayan ve öteki siyasi parti arayışı içerisinde olan iki yüzlü siyasetçinin PKK irtibatları net olan aileyi zavallı üzere göstermesinden utanç duyuyorum. Bu entrikalar ve oyunlar Reisimiz, Bayrağımız ve Vatan sevgimizden vazgeçiremez” dedi.

GÖZLER FAKIBABA’YA ÇEVRİLDİ

AKP Milletvekili Yıldız iletisinde “İki yüzlü siyasetçinin” kim olduğunu isim olarak belirtmese de gözler gerek 12 Aralık’ta Şanlıurfa’daki mahallî bir televizyonda yaptığı açıklamada, Milletvekili İbrahim Yıldız’ın ağabeyi Mehmet Yıldız ile Hacı Esvet Şenyaşar ve oğulları Adil ve Celal Şenyaşar’ın vefatının kamuoyunda ‘terör olayı” paylaşılmasından utanç duyduğunu belirten AKP Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba’a çevrildi.

Fakıbaba açıklamasının devamında ise olayla ilgili olarak şunları söylemişti:

*Olayın gerçekliğini öğrendim. Araştırdım ve genel merkezi arayarak, ‘Bu terör olayı değil’ dedim.

*Sayın Cumhurbaşkanı’nın Şanlıurfa’ya geldiğinde bu hadiseden terör olayı olarak kelam etmemesi konusunda telkinde bulundum. O dükkana daha evvel de ben gitmiştim.

*Şenyaşar Ailesi beni epeyce hoş karşılamış. bu biçimde bu olaya terör olayı denilmesinden utandım.

HDP’YE OY VERMEK AYIP DEĞİL

Fakıbaba, AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın ağabeyi Celal Yıldız’ın da ortalarında bulunduğu 4 kişinin tutuklanmasından daha sonra yaptığı açıklamada ise, “Ben hakim değilim, savcı, avukat değilim. Bana nazaran öldürülenler PKK’lı değil. HDP’ye oy veren beşerler. Buna da hürmet duyuyorum. HDP’ye oy vermek ayıp değil. bu biçimde bakandım ve yaptığım olayı terör olayı olduğu biçimindeki açıklamam niçiniyle kendimi affetmiyorum” demişti.

NE OLMUŞTU?

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018’de meydana gelen olayda, genel seçim kampanyası için ilçede esnaf ziyareti yapan AKP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız ile Şenyaşar Ailesi içinde çıkan arbedede, Adil Şenyaşar ve milletvekilinin ağabeyi Mehmet Şah Yıldız ömrünü kaybetmiş, 8 kişi de yaralanmıştı. Argümana nazaran, bu yaralılardan Celal Şenyaşar ile olayı duyup hastaneye giden babası Esved Şenyaşar da ateşli silah ve kesici, delici aletler ile öldürüldü.