AKP ve MHP’den istifa edenler CHP’ye katıldı: tekrar oy verirsem ya Rab beni cennete koymasın

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
AKP ve MHP’den istifa edenler CHP’ye katıldı: tekrar oy verirsem ya Rab beni cennete koymasın AKP ve MHP’den istifa ederek CHP’ye katılanlar CHP başkanı Kılıçdaroğlu’na sıkıntı yandı. Emekli vatandaş, “tekrar sandığa giderken AKP, MHP’yi aklımdan geçirirsem ya Rabbim beni cennetine koymasın” diye konuştu. 40 yıl MHP’ye oy verdiğini belirten vatandaş ise, “AKP ile bir arada olmasını istemedik” tabirlerini kullandı.

CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Sincan’da AKP ve MHP’den istifa ederek CHP’ye üye olan vatandaşlarla CHP Genel Merkezi’nde bir ortaya geldi.

“KALELERİ DAİMA birlikte KURACAĞIZ”

AKP ve MHP’den istifa eden vatandaşlar şu sözleri kullandı:

*Sincan için daima öteki partilerin kalesi olduğu söylenir. Fakat siz ‘Kale ilçeler, bölgeler değil fabrikalardır’ dersiniz. İnşallah o fabrikaları sizlerin öncülüğünde iktidara geldiğimizde daima bir arada kaleleri kuracağız.

*Sizi karanlığa boğdular, elektriğinizi kestiler. Bütün arkadaşlarımız ismine geçmiş olsun diyorum. İnşallah biz de onları sandığa gömeceğiz.

*İnşallah bu makûs gidişatı Millet İttifakı yardımıyla kıracağız.

“SİZ KARANLIKTA DEĞİLSİNİZ”

*Ben CHP’de siyaset yapmak istedim. Ben beşerler için, halk için, hakkını savunamayan beşerler için, demokrasi için bundan daha sonra sağ partilerde değil CHP’de siyaset yapma sonucu verdim. Biz bunları sizde gördük.

*CHP’ye katıldık. Siz karanlıkta değilsiniz. Sizle bir arada milyonlarca insan karanlıkta. Dimdik arkanızdayız. Duruşunuzu bozmayın liderim. Duruşunuzu terk etmeyin. Biz gençler olarak sizi tebrik ediyoruz.

*Örnek davranışınızdan dolayı gurur duyuyorum. Malulen emekliyim. tekrar sandığa giderken AKP, MHP’yi aklımdan geçirirsem yarabbim beni cennetine koymasın. Emeklilerin aldığı bin 100 liralık bayram ikramiyesi sizlerin yardımıyla olmuştur. Ben ölene kadar sizleri destekleyeceğime kelam veriyorum.

“40 YIL MHP’YE OY VERDİM…”

*40 yıl MHP’ye hizmet ettim. Daima oy verdim. Memur olduğum için üye olamadık. daha sonra üye yaptılar lakin orada siyaset yaptırmadılar. Ben sizi gayretinizde destekliyorum. Devlet Bahçeli beyin çalışmalarını beğenmiyorum. AKP ile bir arada olmasını istemedik. Eşim ve çocuklarımla birlikte partinize katıldım. Sonuna kadar sizinleyim.

KILIÇDAROĞLU: BU KADAR DA OLMAZ

Vatandaşları dinleyen CHP başkanı Kılıçdaroğlu, konuşmasında şunları söylemiş oldu:

*Benim elektrik faturamı ödeyip ödememem fazlaca kıymetli değil. Bu ülkede 4 milyon hanenin elektriği kapalı. 4 milyon hanenin elektriği kapalıysa ‘Elektrikler kapanıyor’ diye söylesek kimsenin dikkatini çekmez. Hanımla birlikte karar verdik. ‘Parayı ödemeyelim’ dedik…

*3 aydır 4 aydır elektriği kesik olan aileler var. Yahu insaf, bu kadar da olmaz. Onların hakkını hukukunu birisinin savunması lazım.

“ZENGİNDEN ALIP YOKSULA VERECEĞİZ”

*Eğer adaleti dışlarsanız, adaleti boşlarsanız, adaletsizliği öne çıkarırsanız insanlıktan çıkarsınız. Mazlumun hakkını korumak niye kıymetlidir? Mazlum kendi hakkını arayacak kadar kuvvetli değil. Birisinin ona yardım etmesi lazım. Sizlerle daima birlikte bunun gayretini yapmamız lazım.

*Ezilen yoksul fukara oluyor. Üstte bir avuç insan zevk-i sefa ortasında. Gelir dağılımı giderek bozuluyor. Vatandaş perişan vaziyette. Hayat pahalılığı fazla. Üst gelir kümelerinden alıp, alt gelir kümelerine vermemiz lazım. Zenginden alıp yoksula vermemiz lazım. Bu toplumsal devlettir.