AKP’li Belediye milyonlar harcadığı tesisi satmak için üstüne para veriyor

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
AKP’li Belediye milyonlar harcadığı tesisi satmak için üstüne para veriyor Samsun’un 19 Mayıs İlçesi’nde OKA (Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı) işbirliğiyle büyük umutlarla yaklaşık 4 milyon liraya yaptırılan Buzağı Can Sütü Üretim ve Eğitim Tesisinde beklenen hedefe ulaşılamadı. AKP’li Belediye Lideri Mustafa Demir, alacak olan kişi ya da kurum çıkarsa üste para bile verebileceğini söylemiş oldu.

Büyükşehir Belediyesi ile OKA iş birliğiyle 19 Mayıs İlçesi’nde 2017 yılında buzağı vefatlarını önlemek maksadıyla maliyeti 3 milyon 984 bin liraya Buzağı Can Sütü Üretim ve Eğitim Tesisi yaptı. Samsun ve etraf vilayetlerde görülen buzağı kayıplarının önüne geçmek maksadıyla yapılan tesislerde, ağız sütü ikame tozu üretimi yapılarak çiftçilere dağıtılması hedeflendi.

Deneme üretimleri de yapan tesislerde beklenen olmadı ve Belediye Lideri Mustafa Demir tesisleri satacağını deklare etti.

“ALANA ÜSTE PARA VERİRİM”

Belediye Meclisinin Kasım ayı birinci toplantısında CHP Küme Başkanvekili Atila Tekcan, yaklaşık 4 milyon liraya hayata geçirilen Buzağı Can Sütü Üretim ve Eğitim Tesisinin akıbetini sordu. Belediye Lideri Mustafa Demir, zahmetli bir iş olduğunu belirterek, “Buranın yapılması bir kez ticari olarak ve mevcut eserle işletmek mümkün değil. Bir tane inek doğdu onun sütü lazım. Birinci 2-3 günkü süt kıymetli. Onu çabucak toplamanız gerekiyor.

Tonlarca sütü bir anda almıyorsunuz ki, yanlışsız ve uğraşılması gereken bir metot. Bunu en güzel yapabileceğine inandığımız bir işletme yapılıyor orada. Bir belediye ya da kurum çıkarsa çabucak veririm. Üstüne para veririz. Bilginiz olsun” tabirlerini kullandı. Lider Demir geçtiğimiz yıl tesisleri ziyaret ederek deneme üretimlerinin başarılı olduğunu ve buzağı ölümlerinin önleneceğini söylemişti.

Günün Trend Görüntüsü

Daha fazla göster