AKP’li belediyede akraba alımlarının akabinde ‘peşkeş’ tezi

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
AKP’li belediyede akraba alımlarının akabinde ‘peşkeş’ tezi Daha evvel akraba alımlarıyla gündeme gelen Elazığ’ın AKP’li Karakoçan Belediyesi, ilçe merkezindeki tek park olan Atatürk Parkı alanını AKP’li belediye meclis üyesi Abidin Gürbüz’ün yeğenine verdiği sav edildi.

Elazığ’ın Karakoçan ilçesi merkezinde bulunan tek park olan Atatürk Parkı’nın AKP’li belediye meclis üyesi Abidin Gürbüz’ün yeğenine devredildiği tez edildi.

Devredilen alanda imar planında olmamasına parkın devre dışı bırakılıp üç katlı bir binanın yapılacağı ileri sürüldü.

AKP’Lİ MECLİS ÜYESİNİN YEĞENİ DEVRALMIŞ

Belediyeye ilişkin olan Atatürk Parkı’nın ihaleyle verildiği lakin ihaleyi alan kişinin kira bedelini ağır bulmasından dolayı parkın işletmesini ikinci bir şahsa devrettiğini belirten Karakoçan Belediyesi HDP meclis üyesi Ahmet Elgin, “Belediyeye ilişkin ve ilçe merkezinin tek yeri olan Atatürk Parkıyla ilgili süreç yapılıyor.

Belediye bu park alanını kiralama yoluyla ihaleye çıkarttı. İhaleyle bu alanı alan vatandaş kira bedelini yüksek olması niçiniyle burayı ikinci şahsa devretti. İkinci şahıs da üçüncü sahsa devretti. En sonunda ise park alanı AKP Karakoçan Belediyesi meclis üyesi Abidin Gürbüz’ün kardeşinin oğluna verildi. Olağanda bu alanı Abidin Gürbüz alıyor fakat belediye yönetmeliğinde birinci dereceden akraba olanlara ihaleye giremedikleri için bunu bertaraf etmek için AKP’li meclis üyesinin kardeşinin oğlu üzerinden mukavele yapılmış.

Burada imar planında olmamasına karşın 300 metrekare alanın içerisinde 3 katlı bina inşaa edecekler burada da restoran ve kafe yapılacak. Lakin bunu yapmak için imar değişikliği yapılması lazım ancak rastgele bir imar değişikliği yok. Bu park alanı Karakoçan merkezde olan tek park, bu yapıyı inşa etmek için parkta bulunan yaklaşık 50 yıllık ağaçları kestiler.

2021 yılının başında da bu husus gündeme gelmiş ve Karakoçanlı vatandaşlar tarafınca reaksiyonla karşılandığı için proje bekletilmişti. Artık de bunun minyaçeşidini yapmaya çalışıyorlar” diye konuştu.

“RANT AMAÇLI…”

‘Karakoçan’ın göbeğinde 300 metrekare yerde üç katlı bir yapının inşa edilmesi rant emelli yapıldığını gösterir’ diyen Elgin, “Burası aylık 16 bin lira bedelle çay bahçesi olarak kiraya verilmiş. Belediye ile ortalarında bir rant muahedesi sağlanmış bu arkadaşa bir 1 milyonluk yatırım yaptığı takdirde 5 yıl daha birebir kaidelerde kontrat imkanı sunulmuş.
Belediye Ayhan Akbaba bakılırsave geldiğinden bu yana bu alanı ranta açmaya çalışıyor. Belediye idarenin yapmış olduğu bu davranış ne kadar ahlaki? Bu mevzuyla hem dilekçe yazıp yönetme sundum, idareden bu devranla ilgili bilgi ve doküman istedim lakin belediye idaresi bir ay içerisinde yanıt verileceğini söylemiş oldu lakin hala bir karşılık verilmedi” diye kaydetti.

KABAHAT DUYURUSUNDA BULUNDU

Üç katlı yapının inşa edileceği alanda ağaçların kesildiğini görmesi daha sonrasında yetkililer hakkında hata duyurusunda bulunan Savaş Erdoğan isimli vatandaş, “Burası çay bahçesi. 40-45 yıl öncesinde dikilmiş olan ağaçlar var. Burada yaz aylarınca buluşma noktası niteliğindedir. İmar planında da çay bahçesi olarak geçiyor burası.

Ben Perşembe günü bölgeden geçerken 3 kişinin orada ellerinde hızarla ağaçları kestiğini gördüm. ‘talimat verildi, parama bakarım, ağaçları keseceğiz’ dediler. 3 ağaç kesildi. Belediye lideri Ayhan Akbaba’yı aradım. ‘burada bir ağaç bölümü var bilginiz var mı?’ dedim. Kendisi de ‘Ağaç kesmesi kelam konusu değildir rahat olun orada epeyce hoş bir yer yapacağız. Yaz kış hizmet verilecek ağaçlara ziyan verilmeyecek’ dedi. Emniyeti arayıp hata duyurusunda bulundum. Emniyet grupları geldi ve durum değerlendirmesi yaptı.

Ağacı kesmeyi gelenler kaçtı. Sonraki sabah savcılığa gittim, savcı beyefendiye durumu anlattım. Burası çay bahçesi olarak geçiyor 6 ay evvel ihale yapılmış. Şartnamede buraya lokanta yapmak vs. üzere hakları yok. Yetkililer göz yumuyor ben de kamu ismine cürüm duyurunda bulunuyorum dedim. Dün ise ağaçların kesildiğini gördük. Burası belediye liderinin tasarrufunda olan bir alan” tabirlerini kullandı.

Tezlere ait aradığımız AKP’li meclis üyesi Abidin Gürbüz tezlere yanıt vermezken Karakoçan Belediye Lideri AKP’li Ayhan Akbaba ise, “Yazı işlerimize başvurup resmi dilekçe ile aradığınız soruların yanıtını alabilirsiniz” dedi.

AKRABA ALIMI REAKSİYON ÇEKMİŞTİ

Daha evvel de Karakoçan Belediyesi’ne bağlı bir şirkete çeşitli ünitelerde çalıştırılmak üzere 24 personel alınmıştı. Personel alımında Karakoçan Belediye Lideri AKP’li Ayhan Akbaba’nın amcasının oğlu ile biroldukça AKP’li meclis üyesinin akrabaları ve AKP Karakoçan İlçe Gençlik Kolları Lideri Tayyip Akbulut’un olması reaksiyonlara niye olmuştu.

Günün Trend Görüntüsü

Daha fazla göster