AKP’li vekilden hayat pahalılığı yorumu: Vatandaş haklı

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
AKP’li vekilden hayat pahalılığı yorumu: Vatandaş haklı AKP Kayseri Milletvekili Hülya Atçı Nergis, hayat pahalılığına ait konuştu. Nergis, “Vatandaşımızın serzenişleri haklı. Haklı buluyorum. Bu yangın her yerde var. Biz de bu ülkenin vatandaşıyız. Biz de bu yangını yaşayanlardanız” dedi.

AKP Kayseri Milletvekili Hülya Nergis, Kayseri’nin lokal televizyon kanalında katıldığı Ramazan Sohbetleri programında gündeme ait değerlendirmelerde bulundu.

“ÜRETİM, TÜKETİMİ KARŞILAMAYINCA FİYATLAR ÜST ÇIKTI”

Hayat pahalılığı ve yaşanan ekonomik krize ait değerlendirmelerde bulunan Nergis, “Pandemiden kaynaklı üretimde yaşanan külfet ve problemler nedir, işte haliyle vatandaş, üretim, tüketimi karşılamayınca fiyatlar üst çıktı. bu biçimde bir sorun var. Yaz dönemi kesinlikle pazardan bu yangın dinecek. Eser bolluğu olunca kesinlikle fiyatlar düşecek. çabucak hemen her esere rahat ulaşılamıyor. Yurt dışına da ihracat yapılıyor. Biraz onun da tesiri var” dedi.

“BİZ DE BU YANGINI YAŞAYANLARDANIZ”

Minimum fiyata artırım yapılması gerektiğini tabir eden AKP’li Nergis şunları söylemiş oldu:

* Vatandaşımızın serzenişleri haklı. Haklı buluyorum. Bu yangın her yerde var. Biz de bu ülkenin vatandaşıyız. Biz de bu yangını yaşayanlardanız.

* Etrafımızdakiler, işte kardeşlerimiz, ailemiz, geniş ailemiz… Herkes, onları takip ediyoruz. Onlardan geliyor. Biz de biliyoruz. Biz de şahsen tüketiciyiz İnşallah bunlar aşılacak.

* Bu konuda ben de minimum fiyatta bir artış olması gerektiğini düşünüyorum. Sanım Temmuz- Ağustos üzere bakanımız ve hükümetimizde o istikamette bir açıklama yaptı. Güya Ağustos üzere olabilir.