AKP’nin kalelerinden biri: Bu iktidarın değişmesi lazım

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
AKP’nin kalelerinden biri: Bu iktidarın değişmesi lazım AKP’nin en hayli oy aldığı kentlerin başında gelen Erzurum’da vatandaşlar üst üste yapılan artırımlardan yakınarak ekonomik krizi küçümseyen ve muhalefeti suçlayan açıklamaları eleştirdi. Vatandaşların birçok “Evime iki lokma alıp götüremiyorum, millet bitmiş, milletin yaşama sevincini aldılar” derken, muhalefetin mevzuyu büyüttüğünü söyleyenler de oldu.

Ekonomik krizle birlikte arkası ardı kesilmeyen artırımlarla geçinemez hale gelen vatandaş, ay sonunu getirebilmek için ağır gayret harcıyor. Başta doğalgaz, elektrik ve besin mamüllerine gelen fahiş artırımlar niçiniyle vatandaş sıkıntı günler geçirirken kimi AKP’li isim artırımları küçümsedi, kimisi de artırımlardan muhalefeti sorumlu tuttu.

SÖZCÜ, ERZURUM’DA VATANDAŞA MİKROFON UZATTI

SÖZCÜ muhabiri AKP’nin en epey oy aldığı vilayetlerin başında gelen Erzurum’da vatandaşlara mikrofon uzattı ve “Sizce iktisatta bir kriz mi yaşanıyor yoksa muhalefet başkanları yaygara mı yapıyor?” sorusunu yöneltti.

Erzurumluların verdiği karşılıklar şöyle oldu:

“EVİME İKİ LOKMA ALIP GÖTÜREMİYORUM”

İsmini vermek istemeyen bir vatandaş (İşçi): “Kim bu artırımlara sebep oluyorsa ocağı batsın. Bugün 4 bin 500 lira maaş aldım. Yemin ederim cebimde 300 lira para kalmış. Konutuma iki lokma alıp götüremiyorum. Elektriğe artırım, doğalgaza artırım. Her şeye artırım. Ne ile geçineceğiz, biz ne yiyeceğiz?”

İsmini vermek istemeyen bir vatandaş (Emekli): “Hiç kimse aç değil. Aç olanın anlını karışlarım. Gelsin desin ki ben acım. Köyünde tarlası, çayırı boş yatıyor. Ben acım diyip millete feryadi figani koparıyor. Hepsi bu kadar”

İsmini vermek istemeyen bir vatandaş (İşçi): “Beterin beteri de var. Bugün erkeklerin meskenlerinde, her insanın kapısında 2 tane 3 tane otomobil var. Niçin bunları görmüyorsuz. Düne kadar otomobil bulamıyorduk. Köylerde tuvalet yoktu. Afadersinzi tuvaletlere işiyorlardı…”

” Z JENERASYONU GELİYOR ABİ HİÇ AFFETMEZ…”

Emirhan Liman (Öğrenci): “Muhalefetle alakası yok, her şey ortada. Şu anki baştaki muhalefetin ilerlemesinin niçini de 60 yaş ilerisi. Zira onlar bu vakte kadar koparacaklarını, vuracaklarını bulmuşlar. Artık rahattalar. Yeni nesilin ne düşündüğünü ne kazandığı hiçbirisinin umurunda değil. Z jenerasyonu geliyor abi hiç affetmez… Bu sefer değişmesi lazım, koşul artık. 20 senedir… Sonuçta saltanatta hayatıyoruz. 20 yıldır bir iktidar devam ediyor. Yani bu artık kabullenilemez bir durum.”

İsmini vermek istemeyen (Emekli) vatandaş: “Nasıl kriz yok diyelim. Görünüyor işte piyasa ortada. Alınan satılan ortada. Her şey acayip kıymetlendi. Vatandaş ulaşamıyor. örneğin ben emekliyim. 4 bin liraya yakın maaş alıyorum. Meskenim kendimim olmasa geçimimi sağlayamıyorum. Yaygara da… Yaşıyoruz. Artık yaşadığımız şeye nasıl muhalefetin diyelim. Gidiyorsun 1 kilo meyve 20 lira, 15 lira bu piyasada olan bir şey”

İsmini vermek istemeyen vatandaş: “Ülkede bir ekonomik krizin olduğu günbe gün ortada. Bilhassa artan besin fiyatları biz fazlaca etkiliyor. Hergün artan etiket meblağları belimiz büktü. Bunla muhalefetin hiçbir alakası yok. Derhal hükümetin değişmesi lazım.”

İsmini vermek istemeyen vatandaş (Esnaf): “Ekonomik krizi millet anketlerde de marketlerde de görüyor. Ben ticaretle uğraşıyorum. Bir çuval yem 100 liraydı artık 250 lira olmuş. Bir çuval un 150 liraydı 350 lira olmuş. Sıkıntı bir tane değil ki hangisini söyleyeyim. Millet iki yıldır meyve yiyemiyor. Millet bitmiş, milletin yaşama sevincini aldılar.”

“KRİZ VAR FAKAT MUHALEFETİN ABARTTIĞI KADAR DEĞİL…”

İsmini vermek istemeyen bir vatandaş (İşçi): “Kriz olmaz mı, katiyen var. 20 liraya aldığımız bir şey artık olmuş 60-70 lira. Benim şahsî görüşüm artık bir an evvel seçim gelsin. Mevcut iktidar değişsin. Biz bitmişiz. Bir çuval un olmuş 400 lira olmuş. Ben alamıyorum. Alım gücüm kalmadı artık.”

Kadriye Küçük (Öğrenci): “Ekonomik krizin olduğunu düşünüyorum fakat muhalefet önderlerinin abarttığı kadar olduğunu düşünmüyorum. Tüm dünyayı etkileyen bu ekonomik krizin bizim ülkemizde de tesirli olduğu ortada.”

Tahir Özdemir (İnşaat İşçisi): “Ülkede önemli bir ekonomik kriz yaşanıyor. Aldığımız bir eseri, ikinci kere markete gittiğimizde alamıyoruz. Bu daima biçimde devamediyor. İndirirm olarak gösterilen olaylar var. KDV indirimi falan lakin marketlerde gerçekleşmiyor. Bu ekonomik krizin hükümetin erken seçime gitmeden değişeceğini düşünmüyorum.”

İsmini vermek istemeyen öğrenci: “Şu an öğrenciyim ben. Ekonomik kriz var üzere görünüyor herkes açısından. Fakat düzelebilir. Değerli olan bizim üretim yapmamız. Üretim yaparsak her şey düzelebilir”