Akşener bir dokundu bin ah işitti

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
Akşener bir dokundu bin ah işitti ÂLÂ Parti Genel Lideri Meral Akşener, Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesindeki esnaf ziyaretinin akabinde Cide’ye geçti. Burada alkışlarla karşılanan Akşener, vatandaşlarla da sohbet etti.

Akşener’e seslenen bir bayan, “Cumhuriyetin kazanımlarına ve ayarlarına dönmek istiyoruz. Sizlerden bunu bekliyoruz” dedi.

“ESKİDEN ALDIĞIM PARAYLA 5 ÇEYREK ALTIN ALIYORDUM, ARTIK ALAMIYORUM”

Yaşlı bir amca ise Akşener’e paranın kıymet kaybetmesinden yakınarak, “1960’da nazaranve başladım. 1964’te o günkü aldığım parayla 5 tane çeyrek altın alabiliyordum, lise mezunuydum. 50 yaşında üniversite diploması aldım artık 5 çeyrek altın alamıyorum o parayla.” biçiminde konuştu.

“ORMAN BÖLGEMİZ YANGINLARA TESLİM EDİLMİŞ DURUMDA”

Öbür bir vatandaş ise bölgedeki ormanlara gerekli ehemmiyetin verilmemesinden şikayetçi olarak şöyleki konuştu:

“Orman teşkilatı bölgedeki insanlara yardımcı olmak yerine, ben orman mühendisleriyle de görüştüm. Gördüğünüz üzere bir yangın çıktığı anda yangın soğutma alanları yok. Yangın, ormana bir girdiği anda, olduğu üzere Kastamonu’ndan çıkar. Makul alanlarda soğutma koridorları yapılması gerekirken, hiç bir şey yapılmıyor. pek epey görüşmede lisana getirmeme karşın bizim orman bölgemiz yangınlara teslim edilmiş durumda.”

“GEÇİM KÜLFETİ YAŞIYORUZ”

Akşener vatandaşlarla sohbetin ardından bölgedeki esnafları ziyaret etti. Elektronik konut eşyaları satan bir mağazaya giren Akşener, burada çalışanlarla sohbet etti. Akşener’in aldığınız parayla geçinebiliyor musunuz? sorusuna mağazada çalışan bir bayan, “Hayat standardımız ortada. Zira ben burada minimum fiyatla çalışıyorum. Besin olsun, kira olsun, kömürün torbası bile 55 lira oldu. Geçim meşakkati yaşıyoruz.” dedi.

Esnaf ziyaretinin akabinde Akşener Cide Belediyesi’ni ziyaret etti. CHP’li Belediye Lideri Mehmet Eşref Keyifli ile sohbet eden Akşener, “Önceliğimiz bu sistemin değişmesine yönelik çaba göstermemiz olacak. Bakın el ele vermişsiniz daima bir arada 15 sene daha sonra belediye almışsınız. Demek ki istenirse olur. Onun için önceliğimiz o olmalı.” dedi.

Ziyaretin sonunda Keyifli, Akşener’e gemi maketi ikram etti. Akşener ise Mutlu’ya porselen plaket ikram etti.