Alex de Souza’dan geleceğine dair açıklama

tesbih

New member
Alex de Souza’dan geleceğine dair açıklama Fenerbahçe’nin efsane futbolcusu Alex De Souza, Sao Paulo U20 grubunun başında geçirdiği birinci dönemle ilgili Globo’ya konuştu.

Nisan 2021’de Sao Paulo U20 kadrosunun başına geçen Alex De Souza’nın açıklamalarından satır başları şöyle:

Sao Paulo bana bir fırsat verdi ve ben de hazırlıklarımı buna bakılırsa yaptım. Genç futbolcularla çalışmaktan memnunluk duyuyorum. Pro lisansımı almak için federasyonun kurslarına gidiyorum, son bir kursum kaldı ve daha sonrasında pro lisansımı almış olacağım.

“SEZON BİTİNCE OTURUP KONUŞACAĞIZ”

A grupta yahut bir diğer kadroda vazife almak için acelem yok. Futbol dinamik bir yapı ve her şey bir biçimde olması gerektiği üzere oluyor. hiç bir şeye kestirme yoldan gitmek istemiyorum. Bu dönem bittiğinde Sao Paulo ile oturup konuşacağız. Burada U20 ekibinde mı kalacağım yahut bakşa bir kulübe mi gideceğim muhakkak olacak.

“OYUNCULARIMLA İRTİBATA EHEMMİYET VERİYORUM”

Bağlantıya ve diyaloğa hayli kıymet veriyorum. Futbolcular da insan, onların da farklı hisleri var. Kimi antrenörlerin benimle kurmasını istediğim çeşitten bir ilgiyi oyuncularımla kurmak için birinci günden itibaren gayret harcadım ve bunu başardığımı düşünüyorum.

“YAŞADIĞIM EN BÜYÜK ZORLUK OYUNCULARIN MÜDDETLERİNİ AYARLAMAK”

Birinci yılımda yaşadığım en büyük zorluk oyuncuların aldığı mühletler. Her oyuncula olabildiğince fırsat tanımaya çalışıyorum. Bir yandan kadronun başarısı için uğraş ederken bir yandan da oyuncuların kendilerini gösterecek talihler bulmalarını istiyorum. 16-20 yaş aralığında futbolcularım var ve biliyorum ki onlar da A ekibe çıkmak yahut transfer olmak için heyecanlılar.

“CRESPO VE CENI’DEN ÇOK ŞEY ÖĞRENDİM”

Ben çabuk öğrenen bir beşerim. A grubun evvelki teknik yöneticisi Hernan Crespo ile epeyce vakit geçiriyordum. Crespo ayrıldıktan daha sonra yerine gelen Rogerio Ceni ile de oturup konuşuyoruz. Bu sohbetlerin bana hayli katkısı oluyor.