Allah kimseyi devlet hastanelerine düşürmesin

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
Allah kimseyi devlet hastanelerine düşürmesin İktidar her fırsatta sıhhatte ihtilal yarattıklarını söylese de durum hiç o denli görünmüyor Devlet hastanesinden aylarca randevu alamayan hastalar, doktora ulaşana kadar sıkıntı çekiyor.

Türkiye’de bilhassa büyük kentlerde son devirde göz, diş ve cildiye başta olmak üzere kimi kısımlardan randevu almak neredeyse imkansız hale geldi. Vatandaşlar günler, haftalar hatta aylar daha sonrasına lakin randevu bulabiliyor. Lakin hal bu biçimdeyken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca başta olmak üzere iktidar sözcüleri, yeni ve büyük hastaneler açmakla övünüyor. Şikayetlerin ağırlaşması üzerine SÖZCÜ, İstanbul Samatya’da İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde vatandaşlara mikrofon uzattı. Verilen cevaplar, 90’lı senelerda o ve başka hastanelerde yaşanan meseleleri TV programlarında lisana getiren ve 2013’te hayatını kaybeden gazeteci Savaş Ay’ı akıllara getirdi.

SEÇİM PROPAGANDASI…

Erdoğan ve iktidar kanadı her fırsatta Savaş Ay’ın Kemal Kılıçdaroğlu’nun SSK Genel Müdürü olduğu periyotta hastanelerin içler acısı durumunu lisana getiriyor. halbuki hiç bir şeyin değişmediği gözler önüne serildi…

SÖZCÜ Samatya Hastanesi’nde hasta trafiğini de çekti. Hasta ve yakınları muayene olmak ve kan vermek için uzun kuyruklar oluştururken, tekerlekli sandalyede olması gereken kimi hastaların koltuk değneği ile sıhhat hizmeti almaya çalışmaları dikkat çekti. Vatandaş asıl son 20 yılda sıhhat sisteminin çöktüğünü lisana getirdi. İktidara büyük reaksiyon gösteren hastalar ve yakınları “Allah kimseyi devlet hastanelerine düşürmesin” diye isyan etti…

Beşerler ölsün istiyorlar!

Furkan İltaş
: İnternetten asla randevu alınmıyor. Hastanede de randevusuz süreç yapılmıyor. Ultrason istiyorlar, 6-7 ay ya da 1 yıl daha sonrasına randevu veriyorlar. Nurcan Uçar: Patolojiye 3 aydır randevu alamıyorum.

Saadet Bikkul: Eşim aralıkta muayeneye giriyor, röntgen için 27 Mart’ta randevu veriyorlar. İnsanın ömrü hayli yoksa, ölmeden tahminen yakalayabilir. Vatandaş: Muayene oldum, MR’ımı gösteremedim, randevu gerekiyormuş.

Mengü Bikkul: Randevu almak sorun. Röntgen sonuçları için de kaç ay daha sonraya gün verirler. Vatandaş: Beşerler üst üste binmiş. Bunları hiç görmüyorlar. Çocuğum kör olacak, randevu alamıyoruz. Sıhhat sistemi çökmüş.

Remziye Keskin: bir daha tıpkı kuyruklar var. hiç bir şey değişmedi. Yoğunluktan dolayı beyin cerrahından randevu almak istemiştim, alamadım. 15 gün bekledim. Beşerler ölsün yani. İstediğiniz vakit asla alamıyorsunuz.

Emine Şahin: Randevu vermiyorlar, yüzümüze kapatıyorlar. Ta Yenibosna’dan geliyorum göz muayenesi için. Bir aydır geliyorum, randevu alamadım. Vatandaş: ‘Sağlıkta sıra yok’ diyorlar. Milleti kandırmasınlar.

Hayrettin Babur: Hastaneler tıklım tıklım. Herkes randevulardan şikayetçi. Geç tarihlere randevu alınabiliyor. Kardiyolojiye babamı getirdim, 20 gün evvel aldık randevuyu… Kalp hastası kendisi faakat hayli bekledik.

Dr. Pınar Saip

Yeni yapılan hastaneler iş yükünü epeyce artırdı

İstanbul Tabip Odası (İTO) Lideri Dr. Pınar Saip, sıhhat sisteminde yaşanan randevu ve hizmet zahmetini şöyleki kıymetlendirdi: “Yeni yapılan hastanelerin birden fazla maalesef, var olan öbür hastanelerin iş gücü ile yürüyor. Oradaki meslektaşlarımız, yeni hastanelerde nazaranvlendiriliyorlar, yeni tayinler oraya çıkıyor. Eski hastanelerde de iş yükü bu niçinle giderek artıyor. Bu da şikayetlere yol açıyor. Daima birkaç hastanede iş yapmak zorunda kalıyorlar.”