Amasya’da korona girmeyen köy: Gökpınar

KesikÇayır

New member
Amasya’da korona girmeyen köy: Gökpınar Dünya yaklaşık 2 yıldır koronavirüs salgını ile savaşıyor.

Aşıların bulunmasıyla salgına karşı savaşta değerli bir yol kat edilmesine rağmen ortaya yeni çıkan varyantlar niçiniyle çabucak hemen eski günlere dönüş tamamlanamadı.

KORONANIN GİRMEDİĞİ KÖY

Türkiye’de ise Sıhhat Bakanlığı tarafınca paylaşılan şimdiki tabloda, yüzde 87’lik aşılama oranıyla mavi kategoride yer alan Amasya’nın Taşova ilçesinin Gökpınar köyünde alınan tedbirlerle, bu vakte kadar hiç koronavirüs olayı görülmedi.

“MAVİ KÖY” GÖKPINAR

32 haneli, 50 nüfuslu köy ‘mavi köy’ olarak biliniyor. Maske, uzaklık ve paklık kurallarına her insanın uyduğu köyde yaşayanlar, aşılarını tam olarak yaptırıp, koronavirüse karşı kalkan oluşturdu.

“BİZİM KÖYÜMÜZDE ALLAH’A ŞÜKÜR YOK”

Köylülerden Beyhan Ezgi, “İstanbul’da oturuyorum, buraya tatile geldim. Bir aydır buradayız ve vakit hayli hoş geçiyor. İstanbul’da koronavirüs yükseliyor, bizim köyümüzde Allah’a şükür yok. Muhtarımız bu hususun üzerine hayli düşüyor, ‘İstanbul’dan gelenlerin yanına çabucak kimse gitmesin. Herkes 10-14 gün konutunda kalsın’ diye ikazlarda bulundu” dedi.

“3 DOZ AŞIMI DA OLDUM”

Maske kullanmasına dikkat ettiğini söyleyen Hakime Ülker, “Çocuklarım daima beni maskemi takmam konusunda uyarıyor, 3 doz aşımı da oldum. Havamızdan mı, muhtarımızdan mı, Allah’a şükür bizim köyümüze koronavirüs olmadı” diye konuştu.

“ŞU VAKTE KADAR KÖYÜMÜZDE HADİSE GÖRÜLMEDİ”

her insanın şuurlu davranması gerektiğini tabir eden Gökpınar Köyü Muhtarı Metin Şahin, “Pandeminin birinci devrinde kaymakamlığımız bize maske verdi, bizler her hafta maske dağıttık. sonrasındasında İstanbul’dan gelen vatandaşlarımızı uyardık, 10-14 gün karantinada kalmalarını ve kimselerle görüşmemelerini istedik. Her hafta pazar günü halkımızın ateşini ölçtük. bu türlü virüsü denetim altında tuttuk ve başarılı olduk, şu vakte kadar köyümüzde hadise görülmedi. Yakın köylerimizde virüsten ölenlerin cenazeleri oldu, onlara bile gidemedik. Şu an aşı noktasında da düzgün durumdayız. Şu an köyümüzde yalnızca bir kişi aşı olmadı, o da Taşova’ya gidince aşısını olacak. her insanın aşı olmasını istiyoruz” sözlerini kullandı.
Necdet Genç de, “Aşı oldum, rahatladım, hanım da aşısını oldu. Artık bizim konutta aşı olmayan kimse yok”
dedi.

Her vakit dikkatli davrandıklarını tabir eden Celal Ergül ise, “Özellikle aralık kurallarına dikkat ettik. Kış ayında bile kucak dolusu konutumuzu havalandırdık. Köyümüzün de havası güzel” diye konuştu.