Andras Schäfer gülümsemesiyle tüm Köpenick'e ilham veriyor

ahmetbeyler

Active member
Metatarsal yaralanma gerçekten çok kötü. Özellikle bir kemik kırılırsa. Neredeyse hiçbir şey göremiyorsunuz ama hâlâ ortaya çıkma düşüncesi yok. Özellikle bir yüke değil. Böyle bir yaralanma bir futbolcu için menisküs yırtığından çok daha zordur. Birçoğu için bu önemsiz bir mesele gibi görünebilir, ancak metatars hasar gördüğünde çimlere geri dönmek haftalar, hatta aylar alır.

Andras Schäfer Şampiyonlar Ligi'ni tamamen kaçırdı

Veya Andras Schäfer'in başına bir yıl geldiği gibi. Bir sezon – sadece kovada. Kasım 2022'den Kasım 2023'e kadar 1. FC Union Berlin orta saha oyuncusu yalnızca beş maçta forma giydi. İki kez geri dönüş girişiminde bulundu. İlkinde iki maç, ikincisinde üç maç. Toplam 156 dakika bir araya geldi. Ancak Iron Men, yalnızca Bundesliga'da 33, Avrupa Ligi ve DFB Kupası'nda ise dörder maç oynadı. Ve Şampiyonlar Ligi'ne katılım için en önemli an geldiğinde, Macar hala orada değildi. Uzun süreli sakatlığı nedeniyle Avrupa premier sınıfındaki oyunlara kayıt yaptıramadı. Bu yıl Almanya'da düzenlenen Avrupa Şampiyonasına katılım bile yıldızlar arasındaydı.

Sonunda kendi ülkesi Budapeşte'de olmak üzere iki kez ameliyat oldu. Aslında 1. FC Union Berlin'le hiçbir alakası olmayan biri, yeniden formda kalması ya da en azından sağlıklı olması için elinden geldiğince ona destek oldu. Schäfer gibi Szombathely'den gelen ve demir orta saha oyuncusunun bizi temin ettiği gibi orada bir “efsane” olan biri: Gabor Kiraly. Berlin Westend'de büyük kariyerinin temelini atan, 2016 Fransa Avrupa Şampiyonası'nda Macaristan adına gol atan, 40 yaş 86 günlük gri bol pantolonlu adam, o zamana kadarki en yaşlı adamdı. Turnuvada kullanılan bir Avrupa Şampiyonası oyuncusu. Kiraly'nin oradaki spor merkezinde Schäfer antrenman yapıp işine geri dönebildi.

“Bu yaralanma,” diye anımsıyor Schäfer, “şu ana kadarki en kötü zamanımdı.” O çetin sınavla ilgili düşünceler korkuyla geri geldi. “Her zaman, tekrar tekrar bisiklete binmek gerçekten çok zor. 25 yaşındaki oyuncu, “Buna ek olarak, günde iki saat fitness salonunda vakit geçirmek ve yakınınızda top olmaması, bunu aşmanız gerekiyor” diyor.

Aklıma bir karşılaştırma geliyor. Profesyonel olarak çok genç günlerinden biri. Şansını İtalya'da, CFC Cenova'da denemek istiyordu. Henüz yirmi yaşındaydı. Liguria'nın başkentindeki kriket ve futbol kulübünde tam olarak sıfır (!) maç oynadı. Hellas Verona'ya ödül verildi. Orada da oyun sayısı: sıfır! “Bu deneyim” diyor Schäfer, “sakatlığım kadar kötü değildi. Ama o çok değerliydi. Eğer bunu İtalya'da yaşamasaydım, şu anda zihinsel olarak bu kadar güçlü olmazdım.”

Onu tekrar yoluna sokan şey yalnızca Slovakya'ya, Dunajska Streda'ya gitmesi oldu. Birçok Macarın yaşadığı ve Macarcanın da konuşulduğu şehir, Schäfer'e iyi geldi. “Macar olduğum için orada hemen izleyicilerin favorilerinden biri oldum. Bu, İtalya'da geçirdiğim zor dönemden sonra beni yeniden ayağa kaldırdı.”

Günaydın Berlin
Bülten

Kayıt olduğunuz için teşekkürler.
E-postayla bir onay alacaksınız.

Schäfer, burada 2021 Avrupa Şampiyonası'na denk gelen bir yıl boyunca oynadıktan sonra tüm kötü şeyleri geride bırakmıştı. Macaristan Futbol Federasyonu tarafından Yılın Futbolcusu seçildi. Bunun Avrupa Şampiyonasıyla da ilgisi vardı. Macar takımının İtalyan teknik direktörü Marco Rossi tarafından aday gösterilmeden önce dört uluslararası maç oynamıştı. Hiçbiri oyun süresinin tamamı boyunca sürmedi. Schäfer şöyle diyor: “Avrupa Şampiyonası öncesindeki son testte, Kıbrıs'a karşı bir gol attım. İrlanda'ya karşı oynanan son test de benim için oldukça iyiydi. Bu arada, Kıbrıs'a karşı atılan gol maçı 1-0 yapan altın gol oldu.

Günler sonra Avrupa Şampiyonası'nda Almanya'ya karşı 2-2 berabere kalan Manuel Neuer'e atılan gol ve genel olarak Macaristan'ın güçlü maçları da dahil olmak üzere pek çok ilgili tarafın ilgisini çekti. Bu aynı zamanda 1. FC Union Berlin ve menajeri Oliver Ruhnert için de geçerlidir. Schäfer şöyle diyor: “Turnuvadan kısa bir süre sonra tanıştık ama sonuçta değişiklik için gereken süre çok kısaydı. Ancak o kadar farklılaştık ki kışın tekrar deneyeceğiz.” 2022 yılının Ocak ayında işe yaradı.

Andras Schäfer kısa sürede 1. FC Union Berlin taraftarlarının kalbine girdi.Kontrast/İmago

İki yıl sonra Iron Men, Bundesliga üyeliğindeki en büyük krize girdi ve koçunu değiştirdi. Sakatlığının iyileşmesinin ardından Schäfer, en önemli oyuncu olarak görülüyordu, belki de Kevin Vogt'tan bile daha önemli. Ayrıca çok yönlü olduğu için. “Özellikle gençken takımlarım bazen biraz karışırdı; kanatlarda, merkezde ve ayrıca savunmanın ortasında oynadım. Ama tercihen altı ya da sekizde.” Çok genç bir adam olarak futbol hayranı olmaktan çok basketbol hayranıydı. Yine de: öğrenilen şey öğrenilir.

Köpenick'teki asıl başlangıç, pek çok tüyler diken diken eden bir başlangıçtı. Borussia Dortmund'un 3-0'lık skorla mağlup olduğu ve maçın çoktan kaybedildiği ilk kez yedek oyuncu olarak oyuna girdiğinde, An der Alten Försterei stadındaki eşsiz atmosferi hissetti. “Union'a taşındığımda elbette ne bekleyeceğimi biliyordum; önceki yıllarda orada gerçekten büyük bir şey olmuştu. Ama sonra taraftarların yanında ısındım. Ne zaman onlara yaklaşsam, beni bir Olé ile tezahürat ediyorlardı. Kaybettiğimiz bariz maçın ardından bile takım kutlandı. Hiç böyle bir şey yaşamamıştım.”

Andras Schäfer, 1. FC Union Berlin için önemli bir örnek oluşturuyor

Çektiği acıların ardından geri döndüğünde de bu değişmedi. Hızlı ayaklı dribling oyuncusu uzun zamandan beri takımda bir yer kazanmıştı, odaklanmıştı ve adrenalin doluydu. Ancak küme düşmeye karşı verilen amansız mücadelenin zor aşamasında bile sahaya her zaman bir gülümsemeyle çıktı. Her zaman iyi ve iyi bir ruh halinde. “Çünkü gerçekten zor bir dönemden sonra tekrar oynayabiliyorum. Her andan eskisinden daha fazla keyif alıyorum.” Kulübün zor bir dönemde sözleşmesini uzatmasının ve böylece son derece önemli bir sinyal vermesinin nedenlerinden biri de bu.

Bir zihniyet oyuncusu olarak talep gören ve oyunu geliştirmekten sorumlu olduğu Macarlar, Köln'de İsviçre, önce Almanya ve ardından Stuttgart'ta İskoçya ile karşılaşacakları Avrupa Şampiyonası'nda da gülümsemesi ona eşlik etmeli – Andras Schäfer kendisi uzun süredir hayranların kalbinde oynadı. Zaten kendi memleketinde ve özellikle de Köpenick'te.