AÖL online imtihanı başladı: AÖL 3. devir imtihanı girişi nasıl yapılır?

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
AÖL online imtihanı başladı: AÖL 3. devir imtihanı girişi nasıl yapılır? AÖL’de 5 gün sürecek online imtihan maratonu bugün başlıyor. AÖK Bilgi İdare Sistemi üzerinden girilecek olan AÖL online imtihanına öğrenci girişi yapılması gerekiyor. AÖL imtihanı her bir ders için farklı olmak üzere 20 sorudan oluşacak testler hâlinde gerçekleştirilecek, imtihan takvimi içerisinde istediği bir vakit dersin imtihanına başlanabilecek.

AÖL ONLİNE İMTİHAN GİRİŞ

AÖL İMTİHANI NE VAKİT?

Açık Öğretim Kurumları 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı 3. Devir İmtihanları 03 Temmuz 2021 tarihi saat 09:30’dan – 07 Temmuz 2021 tarihi saat 23:59’a kadar online (çevrim içi) olarak yapılacak.

AÖL 3. DEVİR İMTİHANI NASIL UYGULANACAK?

1. Öğrenciler, kendilerine atanan derslerden oluşan testleri imtihan takviminde belirtilen tarihler içinde online imtihan sistemine girerek tamamlayacaklardır.

2. Öğrenciler, birebir eğitim öğretim yılı ve devri için yapılacak imtihanlardan sadece birine katılabileceklerdir.

3. Online imtihan uygulaması yurt içi ve yurt haricinde, Türkiye saatine göre tıpkı gün ve saatte başlayıp, tıpkı gün ve saatte bitmiş oldurilecektir.

4. Öğrenciler, T.C. kimlik numara ve şifreleri ile AÖK Bilgi İdare Sistemine online imtihan kapasitesinde giriş yaparak online imtihan uygulamasına katılacaklardır. İmtihan başvurusu olmayan ve tüm derslerinden imtihanını tamamlayan öğrenciler imtihan müddetinin sonuna kadar AÖK Bilgi İdare Sistemine giremeyeceklerdir.

5. Sisteme giriş şifresini unutan öğrenciler, AÖK Bilgi İdare Sisteminde yer alan ‘şifremi unuttum’ seçeneğinden yahut (MEBİM) “444 0 632” müracaat çizgisi ile görüşerek şifrelerini öğrenebileceklerdir.

6. İmtihan sistemine girişte ÖDSGM tarafınca hazırlanan zımnilik taahhütnamesi öğrenciler tarafınca onaylanacaktır.

7. Online imtihan uygulaması başlamadan evvel imtihan kuralları elektronik ortam üzerinden öğrenciye bildirilecektir. Bu bildirim ile öğrenci, imtihan kurallarını kabul etmiş sayılacaktır. İmtihan kurallarını ihlal eden öğrenci ve imtihan bakılırsavlilerine, 02/12/2016 tarihindeki ve 6764 sayılı Kanun uyarınca cezai müeyyideler uygulanacaktır.

8. Online imtihan uygulaması, fazlacatan seçmeli 4 (dört) seçenekli ve her bir ders için farklı olmak üzere 20 sorudan oluşacak testler hâlinde gerçekleştirilecektir. İmtihanda her bir dersin testi için 25 dk. müddet uygulanacaktır.

9. Öğrenciler, imtihan müddeti ortasında kendilerine atanan en çok 24 dersten imtihana katılabilecekler ve atanan derslerden istedikleri dersi seçerek imtihanı başlatıp bitirebileceklerdir.

10.Sorular, soru numarası sırasında ve ekranda bir soru ve yanıt seçenekleri yer alacak biçimde gösterilecektir. T.C. ULUSAL EĞİTİM BAKANLIĞI AÇIK ÖĞRETİM KURUMLARI 2020-2021 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. DEVİR ONLİNE (ÇEVRİM İÇİ) İMTİHANLARI DUYURUSU 2

11.Seçilen derse ilişkin imtihan, “Sınava Başla” butonu ile başlatıldıktan daha sonra, soru sayfasında “Kaydet ve İlerle” butonu ve kalan süreyi gösteren sayaç olacak, son soruda ise “Kaydet ve İlerle” butonu yerine ‘Sınavı Bitir’ butonu olacaktır.

12.Öğrenciler, karşılık verdikleri soruya geri dönüş yapamayacaklardır.

13.Öğrenciler, seçilen derse ilişkin imtihanı başlattıktan daha sonra faal imtihan bitmeden öteki dersin imtihanını başlatamayacaklardır.

14.Öğrenciler, istedikleri vakit imtihanı bitirebileceklerdir. İmtihanı müddeti ortasında bitirmeyen öğrenciler için 25 dk. sonunda sistem tarafınca imtihan bitirilecek ve kıymetlendirme buna bakılırsa yapılacaktır. İmtihanı bitirilen derse ilişkin sorular ve yanıtlar öğrencilere gösterilmeyecektir.

15.Öğrenciler imtihanlarını tamamlayamadan oturum rastgele bir niçinle (elektrik kesintisi, internet ilişki sorunu vb.) sonlanırsa bu durumun tekrar yinelanmayacağı bir ortamda belirtilen son tarihe kadar “bir sefere mahsus” imtihana kaldıkları yerden devam edeceklerdir.

16. Bir dersi seçerek imtihanı başlatan ve hiç bir soruya karşılık vermeden bitiren öğrenci “Sınava Girdi” sayılacak ve derse ilişkin puanı “Sıfır” olacaktır. Öğrencinin tanımlanan tarih ve saatler ortasında mevcut derslerinden imtihana katılmaması hâlinde katılmadığı ders/derslerden “Sınava Girmedi” olarak süreç yapılacaktır.

17.Sınav öncesinde imtihan sistemine erişim için kullanılan tarayıcı penceresi haricinde tüm uygulamalar kapatılacak, imtihan sırasında imtihan sisteminin erişildiği tarayıcı penceresi haricinde rastgele bir pencereye geçiş yapılmayacaktır. Ayrıyeten art planda çalışan ve internet ilişkisi kullanan uygulamalar var ise bunlar da kapatılacaktır. İmtihan anında öteki bir program, tarayıcı yahut sayfa açılması hâlinde öğrenciye ihtar iletisi verilecek, açılan program, tarayıcı yahut sayfanın kapatılmaması durumunda öğrencinin o derse ilişkin imtihanı iptal edilecektir.

18.Öğrenciler, imtihan sırasında basılı ya da dijital rastgele bir bilgi kaynağı kullanmayacaklardır.

19.Öğrenciler, imtihan sırasında imtihan sistemi ekranına ait rastgele bir biçimde ekran imgesi alma, manzara kaydetme, imaj aktarma, kopyalama ya da yazdırma üzere süreçler yapmayacaklardır. Öğrencinin imtihan sırasında ekran dışına çıkması durumunda imtihanı sonlandırılarak geçersiz sayılacaktır.

20.Sınav soru ve karşılıklarının, imtihan sırasında yahut daha sonrasında her türlü paylaşımı yasaktır. İmtihan ekranında öğrencileri tanımlayacak güvenlik kodu bulunacak ve paylaşım ihlali hâlinde öğrenciler hakkında 6764 sayılı Kanun kararlarınca süreç yapılacaktır.

21.Yetersizliği olan (engelli) öğrencilere yönelik aşağıdaki temellere uyulur;
– İmtihan sırasında, öğrencilerin karşılaşabilecekleri biyolojik ve ruhsal gereksinimlerinden dolayı imtihana kısa müddetli orta vermesi gereken durumlarda kolaylık sağlanacaktır. Öğrencilere ek müddet verilmeyecektir.

– Görme engelli öğrencilerin, ilçe ulusal eğitim müdürlüklerine imtihandan 7 (yedi) gün evvel başvurarak “okuyucu/kodlayıcı” talebinde bulunması durumunda bu öğrencilere halk eğitim merkezlerinde imtihan tarihleri içinde uygun günlerde imtihana alınmaları sağlanacaktır.

22.Öğrenciye bağlı olmayan internet kesintilerinden kaynaklı imtihandan düşmelerde ve imtihan sisteminden kaynaklı teknik sebeplerle öğrencinin imtihanı tamamlayamadığının tespit edilmesi hâlinde Merkez İmtihan Konseyi sonucu ile telafi imtihanı yapılabilecektir.

23.Sınav sırasında internet ağının bölge/ülke genelini de etkileyecek biçimde atağa uğraması ya da tamiratının ve tesirlerin kısa müddette giderilemediği arıza durumlarının, tespit edilmesi (yurt dışı için yurt dışı eğitim müşavirliği/ataşeliğince) hâlinde Merkez İmtihan Şurası sonucu ile telafi imtihanı yapılabilecektir.

24.Öğrenciler, kullandıkları masaüstü/dizüstü bilgisayar, tablet ya da cep telefonlarının pil, batarya yahut şarj durumları ile kablolu/kablosuz internet ilişkilerinden ve bunların ayarlarından kendileri sorumlu olacaklardır. Belirtilen durumlar niçiniyle imtihan anında sorun yaşayan öğrenciler için telafi imtihanı yapılmayacak, bu öğrenciler imtihana girmedi sayılacaklardır.

25.Öğrenciler imtihan sonuçlarını AÖK Bilgi İdare Sisteminden öğrenebileceklerdir.

26.Ceza ve İnfaz Kurumlarında bulunan tutuklu ve hükümlü öğrenciler online imtihan uygulamasına alınmayacaktır. HBÖGM tarafınca tutuklu ve hükümlü öğrencilerin online imtihan uygulamasına giriş yapmasını engelleyecek önlemler alınacaktır. Online imtihan uygulamasına katıldığı tespit edilen tutuklu ve hükümlü öğrencilerin imtihanları geçersiz sayılacaktır. Tutuklu ve hükümlü öğrenciler için imtihan, HBÖGM tarafınca öğrencilere ilişkin hazırlanan ayrıntıların ÖDSGM’ye bildirilmesi hâlinde yıl ortasında yüz yüze yapılacak imtihan tarihlerinde gerçekleştirilecektir.

27.Sınav soru ve karşılıkları yayımlanmayacaktır.

28.Sınav uygulamasında yer alacak sorulara ait ders ismi, ders kodu ayrıntıları Ek-1 “Ders bilgileri Tablosu”nda belirtilmiştir.