AÖL telafi imtihanı başladı: Açık lise telafi online imtihana girişi nasıl yapılır?

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
AÖL telafi imtihanı başladı: Açık lise telafi online imtihana girişi nasıl yapılır? AÖL’de 2 gün sürecek online telafi imtihan maratonu bugün başlıyor. AÖK Bilgi İdare Sistemi üzerinden girilecek olan AÖL online imtihanına öğrenci girişi yapılması gerekiyor. İmtihan takvimi içerisinde istediği bir vakit dersin imtihanına başlanabilecek.

AÖL ONLİNE İMTİHAN GİRİŞ

AÖL İMTİHANLARI NE VAKİT?

Açık Öğretim Lisesi tarafınca 27 Temmuz 2021 tarihi saat 09.30’dan 28 Temmuz 2021 tarihi saat 23.59’a kadar çevrim içi (online) olarak telafi imtihanı yapılacaktır.

Telafi imtihanına katılma hakkı olan öğrencilerin kayıt yenileme ve ders atama süreçleri Açık Öğretim Okulları Bilgi İdare Sistemi üzerinden otomatik olarak gerçekleştirilecektir.

AÖL ONLİNE İMTİHANI NASIL UYGULANACAK?

AÖL telafi online imtihanının hangi şartlarla gerçekleşeceği çabucak hemen açıklanmadı lakin evvelki imtihanlarda uygulanan şartlar şöyleydi;

* Öğrenciler, kendilerine atanan derslerden oluşan testleri imtihan takviminde belirtilen tarihler içinde online imtihan sistemine girerek tamamlayacaklardır.

* . Öğrenciler, birebir eğitim öğretim yılı ve periyodu için yapılacak imtihanlardan sırf birine katılabileceklerdir.

* Öğrenciler, T.C. kimlik numara ve şifreleri ile AÖK Bilgi İdare Sistemine online imtihan kapasitesinde giriş yaparak online imtihan uygulamasına katılacaklardır. İmtihan başvurusu olmayan ve tüm derslerinden imtihanını tamamlayan öğrenciler imtihan müddetinin sonuna kadar AÖK Bilgi İdare Sistemine giremeyeceklerdir.

* Online imtihan uygulaması, oldukçatan seçmeli 4 (dört) seçenekli ve her bir ders için farklı olmak üzere 20 sorudan oluşacak testler hâlinde gerçekleştirilecektir. İmtihanda her bir dersin testi için 25 dk. müddet uygulanacaktır.

* Seçilen derse ilişkin imtihan, “Sınava Başla” butonu ile başlatıldıktan daha sonra, soru sayfasında “Kaydet ve İlerle” butonu ve kalan süreyi gösteren sayaç olacak, son soruda ise “Kaydet ve İlerle” butonu yerine ‘Sınavı Bitir’ butonu olacaktır.

* Öğrenciler, karşılık verdikleri soruya geri dönüş yapamayacaklardır.