Apple’dan ‘Ukrayna’ sonucu

Barcali

Active member
Apple’dan ‘Ukrayna’ sonucu Rusya’nın 24 Şubat Perşembe gününün birinci saatlerindeki askeri harekatı ile başlayan ‘Rusya-Ukrayna’ savaşı tüm dünyanın gündeminde.

Ukrayna’nın komşuları, Rus işgali daha sonrası bu ülkeden büyük bir göç dalgasına hazırlanıyor. Rus hava akınlarının başlamasından daha sonra epey sayıda kişi başşehir Kiev’i terk etti. Biroldukça kentte yollar kapanırken kimi şahısların yürüyerek Polonya ve Macaristan’a geçtikleri görüldü. Birlemiş Milletler Mülteciler Örgütü işgalin siviller üzerinde ağır sonuçları olacağı ikazında bulundu.

Bu süreçte tanınan toplumsal medya platformu Twitter, Ukrayna’da savaşın sürdüğü bölgelerden imaj paylaşan hesapları askıya almış, daha sonra bunun ezkaza yapıldığını belirterek özür dilemişti.

Meta’ya bağlı Facebook, Ukrayna’da “Profilini Kilitle” özelliğini etkinleştirerek kullanıcıların profillerini arkadaşları hariç herkese kapatmalarını sağlamıştı. Ek olarak Turkcell ve Türk Telekom, Ukrayna’da bulunan müşterilerine fiyatsız internet, dakika ve konuşma sağlayacağını duyurdu. Bir atılım de teknoloji devi Apple’dan geldi.

COOK: ‘YARDIM GAYRETLERİNİ DESTEKLEYECEĞİZ’

ShiftDelete’in haberine göre; Apple CEO’su Tim Cook, Rusya – Ukrayna savaşına ait toplumsal medya hesabından açıklama yaptı. Ülkede yaşanan olayları yakından takip ettiğini belirten Cook, Ukrayna’da savaş mağduru olan beşerler için kaygılı olduğunu ve barış isteyen herkese katılacağını söz etti.

Tim Cook açıklamasında, “Ukrayna’da yaşananlar ile yakından ilgileniyorum. Oradaki gruplarımız için elimizden geleni yapıyoruz ve mahallî insani yardım uğraşlarını da destekleyeceğiz. Ziyana uğrayan insanları düşünüyorum ve barış isteyen herkese katılacağım” tabirlerini kullandı.

I am deeply concerned with the situation in Ukraine. We’re doing all we can for our teams there and will be supporting local humanitarian efforts. I am thinking of the people who are right now in harm’s way and joining all those calling for peace.

— Tim Cook (@tim_cook) February 25, 2022

Rusya Devlet Lideri Vladimir Putin’in Ukrayna’daki Donbass bölgesine askeri operasyon düzenleme sonucuyla başlayan savaş dünyanın reaksiyonunu çekti.

Toplumsal medyada “#NoWar (Savaşa Hayır)” etiketi kısa mühlet bir numaralı gündem oldu. Öte yandan Ukrayna’da faaliyet gösteren Türk markaları da güvenlik sebebiyle mağazalarını kapatmıştı.