Arif Kızılyalın’ın izlenimi: Kırılma anı

tesbih

New member
Arif Kızılyalın’ın izlenimi: Kırılma anı Futbol bu biçimde bir oyun. Gelirken bir anda gidiverir.

Oturur 1 puana razı olursun daha sonra da!

halbuki Galatasaray, iki yeni Rumen oyuncusu Cicaldau ve Morutan’ın inanılmaz iş birliği ve Kerem’in hızlı futbolu ile 2-0’ı yakalamış, 3, hatta 4. golü kovalar olmuştu.

Taa ki Diagne, amatör kümede kaçırılmayacak fırsatlarda golü atacağı yerde fantezi peşinde koşmaya başlayana kadar. Şut anında top sürüyor, top süreceği yerde şut atıyor!

20 dakika ortasında sıradan vursa gol yapacağı 3-4 net fırsat buldu. Kendine güvenemiyorsa pas verebilir farkı açabilirdi. Taa bi 45 artı 2’ye kadar.

bir daha bir fırsat buldu, gitti atamadı, dönen top, yerini çabucak hemen kavrayamayan stoper Nelsson’un ikili yanlışı ile gole dönüştü.

Akabinde devre bitti.

Bu sefer alana çıkan birinci yarının orta saha virtiözü Cicaldau, kenarla bir şeyler kouşup soyunma odasına gitti, Taylan’la 2. yarı başladı. Diagne’nin de yerinde Mustafa Muhammed vardı. Ancak tutmadı bu değişiklik.

Zira Diagne tonla gol kaçırdı, Mustafa konuma girmekte zorlandı.

Cicaldau-Morutan ahengi bozulmuş, Berkan çok top kaptırır hale gelmişti ki, Kasımpaşa skoru dengeledi.

Muslera sırtı dönük Taylan’a par verdi, genç oyuncu topu denetim edemedi, Kasımpaşalı durumu eşitledi.

olağan olarak son kısımda Babel, Feghouli, Ömer Bayram’ın da oyuna katıldığını söylemekte yarar var. Bu değişikliklerin vakit içindemaları ve tercihler tartışılır, lakin Galatasaray artık Babel’e bel bağlamamalı!

Bir de Boey’in kadronun defansı düştüğündeki kademeleri.

Bu bağlamda maçın 2 yarısı içinde yazla kış kadar fark oluştu deset abartmayız. Zira toplu, topsuz oyunu epey uygun oynayan Cicaldau’yu bu ekip aramaya başlamış. Bunu dün gördük. Morutan yeterli, gol pasları atan, adam eksilten bir yetenek lakin daha vakte muhtaçlık var.

Sonuçta 3. haftadaki birinci kayıplarını yaşadılar.

Harikulade bir 45 dakika (artı 2 hariç) ve zok makus bir son yarı!

Maçın özeti bu aslında.

Gerçi Kasımpaşa deplasmanında 1 puan kayıp mı, çıkar mı bilemedim ancak istim üstündeyken giden 2 puanı epey ararlar.