ASAT’ta emekçiyi sevindiren mukavele: En düşük takımlı emekçi maaşı 6 bin 750 TL oldu

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
ASAT’ta emekçiyi sevindiren mukavele: En düşük takımlı emekçi maaşı 6 bin 750 TL oldu Antalya ASAT Genel Müdürlüğü ve DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası Antalya Şubesi içinde 2 bin 95 emekçiyi kapsayan 3 yıllık toplu iş mukavelesi imzalandı. Büyükşehir Belediye Lideri Muhittin Böcek ile DİSK Genel Lideri İstek Çerkezoğlu’nun imza attığı kontrat ile en düşük takımlı emekçi maaşı 6 bin 750, İnsan Kaynakları A.Ş.’ye bağlı en düşük emekçi maaşı ise 5 bin 400 lira oldu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Antalya Su ve Atıksu Yönetimi Genel Müdürlüğü (ASAT) ile Devrimci Emekçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) içinde ASAT personellerini kapsayan toplu kontrat görüşmeleri sonuçlandı. 441 daimi personel ve İnsan Kaynakları A.Ş.’de çalışan 1654 emekçiyi kapsayan 3 yıllık toplu iş mukavelesi imzalandı. İmza merasimine Antalya Büyükşehir Belediye Lideri Muhittin Böcek, DİSK Genel Lideri Dilek Çerkezoğlu, DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası Genel Lideri Remzi Çalışkan, Antalya Şube Lideri Vedat Küçük, ASAT yetkilileri ile emekçi temsilcileri katıldı.

“HEP İŞÇİNİN YANINDA OLDUM”

28 yıllık siyasi ömründe daima çalışanın ve işçinin yanında olduğunu lisana getiren Antalya Büyükşehir Belediye Lideri Muhittin Böcek, “İşçimizin alın teri kurumadan emeğinin karşılığını vermeye daima itina gösterdim. Antalya, ekonomik zorluklarla boğuşuyor. 298 milyon Euro borcu olan bir belediyemiz var. Her şeye rağmilk evvel çalışanımızın hakkını vermeye itina gösterdik” dedi.

EN DÜŞÜK 5400 TL MAAŞ

Hoş bir mukavele olduğunu söz eden Lider Böcek, şunları söylemiş oldu: “ASAT’ta 441 takımlı olan emekçimiz var. En düşük takımlı personel maaşı 6 bin 750’den başlıyor. İnsan Kaynakları A.Ş.’ye bağlı 1654 personelimizin en düşük maaşı aylık 5 bin 400 lira olacak. Emekçi arkadaşlarımız gece gündüz canla başla Antalyamız için çalışıyor. Çalışanımızın işçimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Antalyamızı daima bir arada yöneteceğiz. Ülkemizin kurucusu Atatürk’ümüzün izinde hizmetlerimize devam edeceğiz. Kontratımızın güzel olmasını diliyorum.”

LİDER BÖCEK’E TEŞEKKÜR

Türkiye’nin önemli ekonomik kriz ortasında olduğunu tabir eden DİSK Genel Lideri Dilek Çerkezoğlu, “Bu toplu mukavele güç şartlara karşın nitekim değerli. Emekçi arkadaşlarımızın bir nebze nefes alması için değerli. Toplu iş kontratının başta personel arkadaşlara, belediyemize ve memleketimizin aydınlık geleceğinin kuruluşunda yapı taşı olmasını diliyorum” dedi. Genel İş Sendikası Genel Lideri Remzi Çalışkan da güçlü ekonomik kurallarda çalışanın emeğinin karşılığını veren Büyükşehir Belediye Lideri Muhittin Böcek’e teşekkür etti.