Atanamayan Murat öğretmen intihar etti

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
Atanamayan Murat öğretmen intihar etti Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde yaşayan 28 yaşındaki atanamayan öğretmen Murat Kaya, tabancayla intihar etti. Kaya’nın ailesine bıraktığı küçük not yürekleri burkarken toplumsal medyada ismine açılan hastag ise gündem oldu.

İlçeye bağlı Bağlarbaşı Köyü’nde meydana gelen hadisede, rehberlik öğretmen adayı olduğu belirtilen Murat Kaya, tabancayla başına bir el ateş ederek hayatına son verdi.

Kaya’nın ölmedilk evvel ailesine yazdığı 29 Ocak 2022 tarihindeki “Hayata veda ediyorum. Üniversitemi, askerliğimi, özel dalda çalıştım ve okudum. Abimi ve annemi fazlaca seviyorum. Babamı özledim” notu ailesi ve yakınlarını yasa boğdu.

4 yıldan buyana atama beklediği belirtilen Murat Kaya’nın cenazesi, Şanlıurfa İsimli Tıp Kurumu’ndaki otopsinin akabinde toprağa verildi.

YÜREK YAKAN BİLDİRİLER

Atanamayan öğretmen Murat Kaya için twitterde MuratÖğretmenGittin ismiyle açılan hastag, tt oldu.

Yürek yakan paylaşımların yapıldığı hastagda, ölen gencin arkadaşı olduğunu belirten bir toplumsal medya kullanıcısı,

“Aynı yurtta kaldık senelerca, tıpkı masada yemek yedik. Görseniz o denli akıllı o denli terbiyeli bir insandı ki ah be kardeşim” halinde ıstırabını belirtti.

Abdulkadir Arslan isimli tıpkı kullanıcı bir öbür bildirisinde ise ölen Murat Kaya için, “Ne kadar emek verdiğini, çalıştığını çabaladığını gözlerimle gördüm. Şahsen şahit oldum yoklukla çabasına. Allah rahmet eylesin seni bu raddeye getirenleri kahr-ı perişan eylesin inşallah” yazdı.

VEDA MEAJININ ALTINDA KPSS KİTABI

Murat Kaya’nın anne ve ağabeyine hislerini, hayatını yitirmiş olan babasına ise hasretini lisana getirdiği his dolu notu yazdığı iletisinin altında ise Tarihin Manifestosu isimli bir KPSS hazırlık test deneme kitabının olması dikkat çekti. Kimi atanamayan öğretmen toplumsal medya kullanıcıları, tanıdıkları bu kitapla ilgili de vurgu yaptı.

NELER HAYAL ETMİŞTİ

Canına kıyan atanamayan öğretmen Murat Kayanın akabinde bir diğer paylaşımcı da, “Mezun olurken o kepi havaya atarken neler düşünmüştü halbuki. Nasıl hoş hayalleri vardı? İnsanların umutlarını tüketmeyin.

Hele ki genç insanların. O mecnun dolu hoş insanların. Çünka, ellerinde öbür bir şey kalmıyor” diye hislerini lisana getirdi.

Mehmet isimli bir kullanıcı ise, “Bu nasıl çaresizliktir? Bu nasıl acıdır? Bu ruhumuzda açılan kaçıncı yaradır? Allah rahmet eylesin” paylaşımı yaptı.

Atanamayan bir baka öğretmen de, “Yetmedi mi hayallerimiz, vurduğunuz kilitler. Çöpe attığınız emeklerimiz, yıllarimiz” halinde sitemini lisana getirdi.