Atatürk bilinmeyen fotoğrafları: 10 Kasım Atatürk görselleri ve Atatürk sözleri…

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
Atatürk bilinmeyen fotoğrafları: 10 Kasım Atatürk görselleri ve Atatürk sözleri… Atatürk ortamızdan ayrılışının 83. yılında tüm yurtta yas içerisinde anılıyor. 10 Kasım’da Atatürk fotoğrafları ülkenin dört bir yanına asılırken dinmeyen hasretle ve artan sevgiyle binlerce kişi Anıtkabir’e ziyarete gidecek. İşte en hoş Atatürk fotoğrafları ile Atatürk’ün özlü kelamları…

Ulu Başkan Mustafa Kemal Atatürk tüm yurtta anılıyor. Savaşta yedi düveli dize getiren, Türkiye’yi aydınlığa ve çağdaşlığa kavuşturan Atatürk, minnet ve hasretle anılacak. Toplumsal medya platformalarında bu kıymetli günü paylaşmak isteyenler en hoş ve pek bilinmeyen Atatürk fotoğrafları araştırıyor.

ATATÜRK FOTOĞRAFLARI VE ATATÜRK’ÜN ÖZLÜ KELAMLARI

■ İki Mustafa Kemal vardır: Biri ben, et ve kemik, süreksiz Mustafa Kemal… İkinci Mustafa Kemal, onu “ben” sözüyle tabir edemem; o, ben değil, bizdir! O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ideal için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur.

■Beni görmek demek, kesinlikle yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim hislerimi anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kafidir.

■ Bir vakit içinder gelir, beni unutmak yahut unutturmak isteyen uğraşlar belirebilir. Fikirlerimi inkar edenler ve beni yerenler çıkabilir. Ama, ektiğimiz tohumlar o kadar güçlüdirler ki bu fikirler, Hint’ten, Mısır’dan döner dolaşır yeniden gelir, verimli sonuçları kalpleri doldurur.

■Ben, manevi miras olarak hiç bir dogma, hiç bir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım, ilim ve akıldır.

■ Ben gerektiği vakit en büyük armağanım olarak Türk Milleti’ne canımı vereceğim.

■Hürriyet ve bağımsızlık benim karakterimdir. Ben, milletimin ve büyük ecdadımın en değerli mirasından olan bağımsızlık aşkı ile yaratılmış bir adamım!

■ Milletimle yakından ve gösterişten uzak karşılıklı görüşmenin zevkini, bahtiyarlığını anlatamam. Her ne vakit milletimin karşısında kendimi görsem, her ne vakit milletimin fertlerinden birkaçının yüzüne baksam, oradan ruh ve vicdanıma gelen ışık, benim için en değerli bir ilham ve randıman alevi oluyor!

DÜNYA BAŞKANLARININ ATATÜRK BİLDİRİLERİ

Winston Churchill
(İngiltere Başbakanı): “Savaşta Türkiye’yi kurtaran, savaştan daha sonra da Türk Milleti’ni bir daha dirilten Atatürk’ün vefatı, yalnız yurdu için değil, Avrupa için de büyük kayıptır. Her sınıf halkın onun akabinde döktükleri içten gözyaşları bu büyük kahraman ve çağdaş Türkiye’nin Ata’sına kıymet bir görünümden diğer bir şey değildir.”

Aristide Briand (Fransa Başbakanı): “Mustafa Kemal ve onun tüm askerleri burada olsalardı, hepsinin heykellerini dikerdik.”

Franklin Roosevelt (ABD Başkanı): “Üzüntüm onunla tanışmak konusundaki şiddetli dileğimin gerçekleşmesine artık imkan kalmamış olmasıdır.”

Eleftherios Venizelos (Yunanistan Başbakanı): “Bir ulusun ömründe bu kadar az müddette bu kadar değişiklik pek seyrek gerçekleşir… Ve bundan dolayı Türkiye övünebilir.”

Emanullah Han (Afgan Kralı): “O büyük insan yalnız Türkiye için değil, bütün doğu milletleri için de en büyük liderdi.”

Günün Trend Görüntüsü

Daha fazla göster