Atatürk’ü sormak mahkeme sonucuyla hata olmaktan çıktı

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
Atatürk’ü sormak mahkeme sonucuyla hata olmaktan çıktı Atatürk ve Türk Bayrağı fotoğrafı resmi bayramda okullara asılmayınca, “Milli uğraş; Cumhuriyet, Bayrak ve Atatürk düşmanlarıyla yürütülemez” diye eleştirdiği için mahpus cezası ve idari ceza verilmek istenen Atatürkçü Öğretmen Barış Özer iki farklı davayı da kazandı.

TBMM Lideri Mustafa Şentop, TBMM’nin kuruluşunun 100. yıl dönümü niçiniyle 23 Nisan’da tüm okullara, ‘Türk Bayrağı ve Atatürk Fotoğrafı’ asılmasını istedi. MEB de talebi 81 vilayet ulusal eğitim müdürlüğüne bildirdi. Şentop’ un memleketi Tekirdağ’da birtakım okullar bu talimata uymadı. Eğitim-İş Tekirdağ Şube Lideri Barış Özer tüm okulları tek tek gezerek, Atatürk ve Türk Bayrağı asmayan 8 okulu tespit etti. Toplumsal medyadan okulların ismini paylaşıp, “Milli çaba; Cumhuriyet, Bayrak ve Atatürk düşmanlarıyla yürütülemez” diyerek, hata işlendiğini yazdı.

MAHKEMEDEN DÖNDÜ

Okul müdürleri de Özer’i savcılığa şikayet etti. Savcılık, Özer hakkında 3 aydan 3 yıla kadar mahpus istemiyle soruşturma açtı. Özer, hatasız bulunup beraat etti. MEB’in açtığı idari soruşturmada Bakanlık Müfettişleri ‘kınama’ cezası istedi. daha sonradan ‘uyarı’ cezası verilip, siciline işlendi. Bu defa de Özer, cezanın kaldırılması için Tekirdağ 1. Yönetim Mahkemesi’ne dava açtı. 1,5 yıl süren bu davalar sonunda mahkeme bu cezayı da kaldırıp, yapılanın sendikal faaliyet olduğuna hükmetti.

Atatürk’ün fotoğrafını istemeseler de asacaklar

Eğitim-İş Tekirdağ Şube Lideri Barış Özer, “Atatürk’ün ve Türk Bayrağı’nın niye asılmadığını sormanın kabahat olmadığı ve bayramlarda okullara asılmak zorunda olduğu artık ikili mahkeme sonucuyla tescillendi. Mahpus cezası davasından daha sonra idari soruşturmada verilen cezayla ilgili açtığım davayı da kazandım. Atatürk’ün fotoğrafını isteseler de istemeseler de asmak zorundalar” dedi.