Attila Szalai’den derbi öncesi açıklama: Tepki göstermek istiyoruz

tesbih

New member
Attila Szalai’den derbi öncesi açıklama: Tepki göstermek istiyoruz Fenerbahçe’nin başarılı stoperi Attila Szalai, Üstün Lig’in 13. haftasında Galatasaray-Fenerbahçe içinde oynanacak derbidilk evvel Fenerbahçe Televizyonu’na açıklamalarda bulundu.

Hazırlıklarla ilgili bilgiler aktaran Szalai, taraftarlarımızı memnun etmek istediklerini söylemiş oldu. Attila Szalai’nin açıklamaları şöyle:

Derbi haftasındayız ve uygun bir biçimde hazırlandığımızı düşünüyorum. Sabırsızlıkla derbi saatini, maçı bekliyoruz. Bu süreç prestijiyle idmanlarımız biraz daha farklı, zira birçok oyuncu ulusal kadrodaydı. Farklı vakit içinderda buraya geldiler. Ben de son iki hafta ulusal gruptaydım. Salı günü İstanbul’a geldim, dün de ekiple idmana çıktım. Birtakım kadro arkadaşlarımız seyahatlerinin uzunluğundan dolayı toparlanma süreçleri daha farklı seyrediyor. Şu an itibariyle fazlaca memnunum. Yeterli bir biçimde çalışıyoruz.

“TARAFTARLARIMIZI MEMNUN ETMEK İSTİYORUZ”

Bu derbi dünyanın en büyük derbilerinden bir tanesi ve dünyanın takip ettiği bir derbi. Ben de geçen yıl bu derbide oynamıştım. Covid-19 salgınından dolayı geçen dönem bu derbi taraftarsız oynanmıştı. Pazar günü büsbütün dolu tribünler önünde bu derbiyi oynayacağız. Herkes de biliyor ki taraftarsız futbol fazlaca daha farklı ve sıkıntı. Futbol için onlar epey kıymetli öge. Aslında futbol onlar için. Bizler de ekip olarak kendi taraftarlarımızı keyifli etmek istiyoruz. Güzel performans göstermek istiyoruz. Başarılı sonuç elde ederek, onlarla kutlamak istiyoruz.

“HERKES PAZAR GÜNÜ OYNANACAK DERBİ İÇİN ZİYADESİYLE HAZIR”

Ben kendimi düzgün hissediyorum. Memnun olduğumu söyleyebilirim. söylemiş olduğim üzere daha evvel bu derbilerde oynama imkanım vardı. Birebir biçimde fizikî ve mental manada kendimi yeterli hissettiğimi söyleyebilirim. Hazırlıklarımız yeterli gidiyor. Ağır bir biçimde çalışıyoruz. Taktiksel hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Bunu yanında mental hazırlık da epeyce kıymetli. Gayemizin ne olduğunu ve alanda ne yapmamız gerektiğini uygun bilmemiz gerekiyor. Bence herkes pazar günü oynanacak derbi için ziyadesiyle hazır.

“HERKES BU DERBİNİN KIYMETİNİ çok GÜZEL BİLİYOR”

Ekipteki kimi oyuncular daha evvel bu derbiyi oynamamış olsalar bile derbi tarihini epeyce güzel bildikleri için bu derbinin nasıl geçeceğini uygun biliyorlar. Ortada bir rekabet var ve bundan dolayı herkes bu derbinin ehemmiyetini çok uygun biliyor. Alışılmış ki grubumuzda deneyimli oyuncular epeyce fazla. Onlar da birebir biçimde yardımcı oluyorlar ve olumlu, kuvvetli bir irtibatla birbirimizi motive ettiğimizi düşünüyorum. Birebir biçimde bu deneyimli oyuncular derbiyle ilgili ipuçları, tavsiyeler veriyorlar zira bu tip büyük maçlar her vakit gerilimi yüksek maçlardır ve bu verilecek tavsiyeler de gerilimi düşürecektir. Daha âlâ odaklanmak ismine bu tavsiyeler bence çok kıymetli. Âlâ hazırlandığımızı düşünüyorum, bunların da yardımcı olacağını düşünüyorum. Grup olarak buradaki çalışanlar, teknik grup, herkes uygun bir biçimde hazırlanıyor. bu türlü hazırlıklarımızı sürdürdüğümüzü söyleyebilirim.

“MUHTEŞEM BİR SONUÇ ALMAK İSTİYORUZ”

Bir futbol oyuncusu olarak elbette ki yapmak istediğimiz şey sürekli adapte olmaktır, adaptasyondur. Doğal ki hazırlıklar birebir devam etmiyor. Şu manada birebir devam etmiyor; kimi oyuncularımız ulusal ekibe gittiler ve kadroları için maçlar oynadılar, kimi kadro arkadaşlarım da burada kaldılar ve idmanlarına devam ettiler. ötürüsıyla bu manada farklılıklar olmuş olabilir. Ben şunu zannetmiyorum ki, bu ayrılık, bu ayrım işimizi zorlaştıracak. Ben o denli olacağını düşünmüyorum. Hepimiz şu an prestijiyle heyecanlıyız derbi maçı için. Biliyoruz ki bu derbi Türkiye’deki en büyük maç. ötürüsıyla bizler heyecanlıyız ve bu derbi bizler için değerli. Başarılı olmak istiyoruz, süper bir sonuç almak istiyoruz ve buna yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

“BİR TEPKİ GÖSTERMEK İSTİYORUZ”

olağan olarak ki derbi galibiyeti bizler açısından süper bir his oluşturacaktır ve gruba da ivme kazandıracaktır. Bundan dolayı bana göre alacağımız galibiyet epeyce lakin epeyce değerli. Ligde kuvvetli dönemler yaşadık ve şu anda bir tepki göstermek istiyoruz. Kadro arkadaşlarım, buradaki herkes gayesi, ne yapmamız gerektiğini çok düzgün biliyor. Bu tepki ortasında atacağımız adım bir daha sonraki maç, Galatasaray maçı. Bizler başarılı olmak istiyoruz ve olağan olarak ki bu maçı kazanmak istiyoruz.

“TARAFTARLARIMIZIN DAYANAKLARINI HER DAİM HİSSEDİYORUZ”

Taraftarımıza mesajım şunlar olabilir: Dayanaklarından dolayı onlara nitekim minnettarım. Onların dayanaklarını, tutkularını her daim hissediyoruz. Sıkıntı vakit içinderımızda da onların dayanaklarını her daim hissediyoruz ki bana bakılırsa bu epey kıymetli. Bundan dolayı onlara minnettarlığımı yine sunmak isterim. Onları alışılmış ki memnun etmek, sevindirmek istiyoruz. Umuyorum ki dönem sonunda şampiyonluğu daima birlikte kutlayabiliriz zira en büyük isteğimiz, hayalimiz bu. Natürel ki her vakit savaşacağız, saha içerisinde her şeyimizi vereceğiz ve fazlaca çalışarak onları keyifli edecek maksatlara ulaşmak istiyoruz.”