Augsburg antrenörü Jess Thorup, 1. FC Union Berlin’i tüm küçük kulüpler için bir rol model olarak görüyor

ahmetbeyler

Active member
Yeni bir teknik direktör ile kulüp, yeni dürtüler, yeni fikirler ve her şeyden önce başarı arzusuyla ilişkilendirilir. Kenarda duran yeni bir teknik direktör, özellikle ilk maçında rakip için sürpriz unsuru yaratabilir. Bunun en iyi örneği, 1. FSV Mainz 05’in onuncu maç gününde RB Leipzig’e karşı aldığı 2-0’lık galibiyetten geldi. Bu galibiyetten önce teknik direktör Bo Svensson’dan Jan Siewert’e geçti. Sezonun ilk üçünü, bir hafta sonra Darmstadt’ta alınan bir puan takip etti ve bu, Mainz’ın sıralamada yükselmesine ve 1. FC Union Berlin’in gerilemesine neden oldu.

FC Augsburg geride kaldıktan sonra dört gol attı

Ve koçu değiştiren kulüp üzerindeki etkiye dair bir örneğe ihtiyacınız varsa, o zaman bir sonraki rakip bunu sağlayacaktır. Yedinci maç gününde SV Darmstadt’a 1-2 mağlup olan ve o ana kadar sadece beş puan alan FC Augsburg, Enrico Maaßen ile yollarını ayırdı ve Jess Thorup’u kadrosuna kattı. Bunu Heidenheim’da 5-2’lik bir galibiyet ve VfL Wolfsburg’a karşı 3-2’lik bir galibiyet takip etti; bu galibiyetle sadece kazanmakla kalmadılar, aynı zamanda 0-2’lik açığı da kapattılar. Milli devre öncesinde 1. FC Köln ve TSG Hoffenheim karşısında 0-1, 1-1’e çevrildi. Augsburg’un yeni teknik direktör altında Bundesliga’da küme düşme bölgesinden orta sahaya geçmesini sağlayan sekiz puan.

Reklam | Okumaya devam etmek için kaydırın

Şimdi Jess Thorup, Cumartesi günü Eisernen’de (15:30, Sky) An der Alten Försterei stadyumunda oynamak zorunda olduğu ve sadece Marco Grote’a yeni bir teknik direktör atayan bir takımla karşı karşıya olmadığı bir durumla karşı karşıya; ancak Grote profesyonel futbolda hâlâ pek bilinmiyor. Ve Thorup, mevkidaşının geri dönüşü sağlamak için nasıl bir futbol oynayacağını gerçekten bilmiyor. 53 yaşındaki oyuncu, “Her zamanki gibi önceden bir rakip analizi yaptık ama bu benim için özeldi çünkü şimdi ne olacağını bilmiyoruz” dedi. “Takıma üç kişilik, dört kişilik ya da beş kişilik zincirle oynamalarının bizim için önemli olmadığını söyledik, nasıl oynadıklarını daha önce göstermiştim. Bunun dizilişle alakası yok, bence bu her top için bir mücadele ve buna karşı koymalıyız.”

Jess Thorup, Urs Fischer’in çalışmalarına büyük saygı duyuyor

Alte Försterei’de en azından mücadeleci konukçular bekleyen Thorup, Danimarkalı ve ekibinin “sadece A Planı değil, aynı zamanda rakipten bir adım önde olabilmek için belki de B Planı veya C Planı da” antrenman yaptığını söyledi: ” Durum böyle olacak “Bu kesinlikle bir savaş, hazır olmalıyız.” 1. FC Union Berlin’deki maça hazırlanırken Thorup, yalnızca Urs Fischer yönetimindeki maçları izlemek zorunda kaldı. İsviçreli meslektaşının çalışmalarına büyük saygı duyduğunu ifade etti: “Elbette son birkaç yılda bunu nasıl yaptıklarını takip ettim. Union’ın bu fırsatlarla Şampiyonlar Ligi’ne çıkmak için yaptıkları, tüm küçük kulüplere örnek olmalı. Urs harika bir iş çıkardı, taraftarların neden her zaman onun arkasında durduğunu anlıyorum.”

Thorup, Köpenickers’ın başarılı koçuyla neredeyse beş buçuk yıl sonra yollarını ayırmasını “Böylesine iyi iş çıkaran bir meslektaşın aniden durdurulduğunu görmek zor” olarak nitelendirdi. Ancak bir futbol antrenörü olarak “bu sandalyeye oturduğumuzda” bunun işin bir parçası olduğunu anlarsınız. Mainz’da Jan Siewert ve Augsburg’da kendisi bu sezon bundan faydalandı. Marco Grote, Marie-Louise Eta ile birlikte 1. FC Union Berlin’de geçici bir çözüm olarak düşünülüyor. Ancak Köpenick’teki ikili, Siewert ve Thorup’un işverenlerinde elde ettiği başarıya benzer bir başarı elde etmiş olsaydı, Iron Team’in sportif dönüşüm arzusu en azından şimdilik gerçekleşmiş olacaktı. Ve belki de geçici çözüm kalıcı çözüme bile dönüşecek.