Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden bal üreticilerine can suyu

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden bal üreticilerine can suyu
Aydın’da hayvancılığın gelişmesi için takviyeler vermeye devam eden Aydın Büyükşehir Belediyesi, artık de küçük işletme sahibi arıcıları arı kovanı hibe ederek destekliyor. Bu yıl yaz aylarındaki yangınlar ve iki yıldır tesirini göstermekte olan kuraklık yüzünden istedikleri randımanı alamadıklarını söyleyen arıcılar verilen dayanağın fazlaca değerli olduğunu söylemiş oldu. Sıkıntı bir müddetçten geçtiklerini söz eden arıcılar, kendilerini güç günlerinde unutmayan ve piyasadaki en âlâ kovanlarla kendilerini destekleyen Aydın Büyükşehir Belediye Lideri Hasret Çerçioğlu’na teşekkür etti.
2017 yılından bu yana Aydın ve etrafındaki vilayetlerde aracılık yapan Bozdoğan ilçesinden Müjdat Kaya arılı 40 kovanının olduğunu belirtip “Nereden randıman alabileceksem oraya gidiyorum. Bu yıl yaz aylarında yaşanan yangınlardan dolayı Muğla tarafına gidemeyeceğiz ve arıcılığı Aydın’da yapacağız” dedi. Hibe edilen kovanların elindeki kovanlardan hayli daha düzgün olduğunu belirten Kaya “Benim kovanlarım ahşap olduğu için yağmur yağdığında ziyan görüyor. Dağıtılan kovanların altı plastik olduğu için daha sağlam. Bu kovanlarla bir arada bu yılın daha yararlı olacağını umuyorum. Hasret Liderimize fazlaca hürmetler ve sevgiler sunuyoruz, arıcıların daima yanında oldu” sözlerini kullandı.
‘Kovanlar hayli güzel’
Aile olarak arıcılıkla uğraştığını belirten ve bununla birlikte arıcılık teknikeri olduğunu söz eden Abdülkadir Sakallı “Yarı gezgincilik halinde arıcılık yapıyoruz. İki yıldır yaşanan kuraklıktan dolayı sorunlarımız çoğaldı, maliyetlerimiz yükseldi. Bu kuraklık vaktinde bize epeyce katkısı ve yardımı olur” tabirlerini kullandı. Hibe edilen kovanları “Kovanlar gezginci arıcılık için ülkü. Alttan havalandırmalı ve önden polen tuzaklı… Tabiattaki polenin israf olmaması ismine, arıların uygun kışlaması ismine hoş bir kovan. Bu kovanlar yardımıyla polenler heba olmayacak ve çıkarımızı artıracak. esasen polenler de arısütünün hammaddesi. Yani kovanlarımız fazlaca hoş, beğendim” kelamlarıyla anlatan Sakallı “Arılar kuraklık olmadığı sürece çalışırlar. Onların aradığı çiçek, nektar ve polen… Yalnızca bunları istiyorlar. Arılar epeyce çalışkan hayvanlardır” dedi.
Verilen takviyenin gerekli olduğunu tabir eden Sakallı “İki yıldır kuraklık yüzünden randıman alamıyoruz. Liderimiz Hasret Çerçioğlu’na bize yapmış olduğu bu katkıdan dolayı hayli teşekkür ederim, faydalı olacağına inanıyorum. Bu kovanlar bizim için can suyu olur” biçiminde konuştu.
“Büyükşehir bizleri unutmadığını gösterdi”
Hibeden yararlanan bir öteki üretici Necdet Karadeniz ise “Arıcılık birinci başlangıçta masraflı bir iş. Birinci başlangıçta kovan dert oluyor. Hibe edilen kovanlar hayli hoş. Bu dayanaktan epey mutlu olduk. Bu dayanağın yapılması fazlaca hoş. Çiftçilikte piyasa sakin. Arıcılık yapalım dedik kuraklıktan dolayı uyu kazanamıyoruz. Ayakta durmak için uğraş ederken Büyükşehir Belediyesi’nin bu desteklemeyi yapması unutulmadığımızı gösterdi. Çok teşekkür ederim” sözlerini kullandı.
Başkanvekili Altıntaş: Çiftçimize ve üretime katkıda bulunuyoruz
Hibeler Aydın’ın 17 ilçesinde 100 ve altında kovanı olan üreticilere yapılırken, dağıtımlara katılan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanvekili Barış Altıntaş ise “Tarımsal üretimin her alanında olduğu üzere tarımın özünde olan arıcılıkta da 100 ve altında kovanı olan üreticilerimize kovan takviyesi veriyoruz. bu biçimdece hem üretime katkıda bulunuyoruz birebir vakitte çiftçimize katkıda bulunuyoruz. Büyükşehir Belediye Liderimiz Hasret Çerçioğlu yüksek maliyetler yüzünden hayli güç durumda olan bütün çiftçilerimizin her vakit aslına bakarsan yanında. İnşallah bereketli olur” biçiminde konuştu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı