Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden Öğrencilere Yeni Bir Sıcak Yuva
Öğrencilerin en çok tercih ettiği kentlerden biri olan Aydın’daki üniversite öğrencilerine Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafınca yeni bir barınma alternatifi oluşturuldu. Misafirhanesini öğrencileri için bir daha dizayn eden Büyükşehir Belediyesi, villa tipi bahçeli meskenlerini kız öğrencilere açtı.
Pandemi daha sonrasında birinci kere yüz yüze eğitime geçmek için okullarına gelen üniversite öğrencilerinden bir kısmı barınma sorunu ile karşılaştı. Bu tarafta gelen müracaatları pahalandıran Büyükşehir, üniversiteye epeyce yakın merkezi bir pozisyonda olan misafirhanesini en ince detayına kadar düşünerek öğrenciler için hazırladı.
Öğrencilerin tercihine nazaran, istediği mühlet boyunca kalabileceği misafirhane; bir meskende gereksinim duyulan tüm gereçler ile tahsis ediliyor. Yatay mimari olarak planlanmış, inançlı, konforlu, ferah ve bahçeli misafirhane, kız öğrencilerle doldu.
Barınma sorunu çeken öğrenciler için sıcak bir yuva oluşturmak için proje geliştirdiklerini belirten Aydın Büyükşehir Belediye Lideri Hasret Çerçioğlu
“Ülkemizin geleceği olan gençlerimizin, en temel hak olan barınma konusunda eza yaşaması bizleri derinden üzüyor. Kalıcı tahliller üretilene kadar, bizler elimizden gelen tüm çabayı göstereceğiz. Üniversiteye yakın olan bir misafirhanemizi kız öğrencilerimize açtık. Kızlarımızın güvenlikli ve konforlu, sıcak bir yuvaları olacak.”
dedi.
Büyükşehir misafirhanesine yerleştikten daha sonra kendini meskeninde üzere hissettiğini belirten öğrenci Reyhan Çereki,
“Bir hocam yardımıyla burayı buldum. Kendimde bir yurt arama içerisindeydim. Müracaat yaptım, incelendi ve kabul edildi daha sonrasında da geldim ve yerleştim. Mutluyum, okula ve kent merkezine yakınlığı ile güvenlikli bir yer olmasıyla birlikte baya hoş. bu türlü olabileceği hayalini kurmuyordum, beşere bir mesken havası veriyor. Konutun haricinde rahat bir biçimde kitap okuyabiliyoruz. Burası bence Aydın’ı temsil ediyor. Fotoğraflarını arkadaşlarım ile paylaştım ve baya şaşırdılar. ‘Villada mı kalıyorsun’ dediler, hayır ‘Büyükşehir Belediyesi’nin yurdunda kalıyorum’ dedim. Herkes şu anda burada olmak istiyor. Meskenin içi öbür yurtlar üzere değil, içerisi baya çağdaş. Amerikan mutfağı var. Öğrencilere bu biçimde bir yer yapıldığı için Hasret Liderimize teşekkür ediyorum.”
dedi.
Açıkta kalan oldukçaça öğrenci olduğuna dikkat çeken öğrenci Yasemin Şimşek,
“Burası geniş ve ferah, kız öğrenciler için bilhassa tasarlanmış. Bayan olmak, barınmak güç, iktisat güç. Bu kurallar altında düşündüğümüz vakit belediyemizin yapmış olduğu bu çalışmayı ben beğendim. Açıkta kalan öğrenci sayısı epey fazla, barınma ve kira sorunu vardı. Teşekkür ediyoruz.”
dedi.
Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı
Aydın Büyükşehir Belediye tarafınca barınma sorunu çeken öğrencilere yeni bir alternatif oluşturuldu. |
Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı