Aydın’da hurdadan kazandığı parayla grup kurdu

KesikÇayır

New member
Aydın’da hurdadan kazandığı parayla grup kurdu Aydın’ın Kuyucak ilçesine 18 kilometre aradaki 850 nüfuslu kırsal Gencelli Mahallesi’nde yaşayan Hayati Kılıçaslan (52), küçük yaşlarda futbol ve voleybolla tanıştı.

İki sporu da senelerca yapan Kılıçaslan, 1990’da Gencelli Spor Kulübü’nü kurdu.

PANDEMİ DE MAHZUR OLDU

2003 yılına kadar amatör liglerde yer alan kulüp sonrasındasında kapatıldı.

Kulübün kapanmasına razı olamayan Hayati Kılıçaslan, 2017’de Gencellispor’u bir daha kurdu.

Bu defa Bayan Futbol Grubu kuran Kılıçaslan, amatörde uğraş verdi fakat pandemi niçiniyle liglere orta verildi.

10 BİN LİRA HARCADI

Sporsuz yapamadığını belirten Lider Kılıçaslan, bu yıl bayan voleybolunda Bölgesel Lig’e katılan kadroların direkt 2’nci Lig’e alınacağını duyar duymaz Aydın’da voleybol oynayan amatör atletlerden oluşan bir grup oluşturdu.

Yaklaşık 10 bin lira harcayarak kurduğu grupla Bölgesel Lig’e katılan hurdacı Lider, 2’nci Lig’e katılma hakkı kazanınca büyük sevinç yaşadı.

‘HURDACI LİDERDEN 2’NCİ LİG OLUR MU?’ DEDİLER

Hurdacı lider olmaktan gurur duyduğuna değinen Hayati Kılıçaslan, “Kadın voleybol kadrosuyla Bölgesel Lig’e katılanların 2’nci Lig’e katılma hakkı doğacağını öğrendik ve çabucak bir kadro kurdum. Aydın’da amatör ekiplerde oynayan voleybolcuları Gencellispor çatısı altında topladım. Üç ayda yapılan çalışmalarla Bölgesel Lig’e katıldık. Üç maç yaptık ezilmedik, fazlaca güzel gayret ettik. Bu sayede 2’nci Lig’e çıkma hakkı kazandık ve gurur duyduk. ‘Hurdacı liderden 2’nci Lig olur mu?’ dediler ancak oldu. 1’inci Lig de olur, akabinde Sultanlar Ligi de olur. Ben Kuyucak’a ve spora aşığım.” dedi.

VATANDAŞLAR TAKVİYE VERİYOR

Vatandaşların hurdayla dayanak verdiğini söyleyen Hayati Kılıçaslan, “Nazilli-Gencelli içinde günlük 80 kilometre yol yapıyorum. Her gün 300 kilo civarında hurda topluyorum. Hassas vatandaşlar da epeyce takviye oluyor. Günlük ne kazanıyorsam birazını konutuma ayırıyorum, gerisini Gencellispor’un kalkınmasına harcıyorum. Amacım topladığım hurdaların geri dönüşüm tesisini kurmak. Şayet bunu başarırsam Sultanlar Ligi’ne oynayacağımıza inanıyorum. Hurda deyip geçmeyelim, bir hurda bir nefes demektir. Tesis kurmam için Etraf ve Şehircilik Bakanlığı’ndan takviye, bayan voleybol kadrosu için de Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan takviye istiyorum.” diye konuştu.

LİDER ELİNDEN GELENİ YAPIYOR

Oyunculardan Nilay Sayar, “Kendisi ziyadesiyle spora aşık ve spora olan sevgisinden dolayı tüm fedakarlığıyla ortada olan birisi. Bize elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyor. Bizi daima destekliyor ve gerimizde duruyor. Lider elinden geleni yapıyor. Biz de bu durumdan fazlaca memnunuz.” dedi.

Grupta orta oyuncu olarak misyon yapan Gamze Kıvrak ise “Başkanımızdan epey gurur duyuyoruz. Bizleri destekleyen herkese epeyce teşekkür ederiz.” biçiminde konuştu.