Aydınlı aile, dört jenerasyondur evlat edinilen çocuklarla büyüyor

KesikÇayır

New member
Aydınlı aile, dört jenerasyondur evlat edinilen çocuklarla büyüyor Aydın‘ın Buharkent ilçesi Kamilpaşa Mahallesi’nde, Emine Erdoğan evlat edinildikten daha sonra, çocuklarının olmaması üzerine 8 yaşındaki Hüdaverdi Yalçın’ı evlat edindi.

Evlatlık olarak büyüyen Hüdaverdi Yalçın, çocuğunun olmaması niçiniyle kendisi de evlatlık edinmeye karar verdi.

EVLATLIK OLARAK BÜYÜDÜ, EVLATLIK ALDI

Aile ve Toplumsal Hizmetler Vilayet Müdürlüğüne başvuran Yalçın çifti, 2018’de yeni doğmuş bir bebeğin kollayıcı ailesi oldu. Çift, ortadan 2 yıl geçince 4 yaşındaki bir çocuğu da evlat edindi.

Sinemalara husus olacak çeşitten öyküsü bulunan ailenin fertlerinden Muammer Yalçın, 5 sefer tüp bebek teşebbüsünde bulunduklarını, çocukları olmayınca ilgili kuruma başvurduklarını söylemiş oldu.

Kendisi de evlatlık olduğu için bilhassa bu yolu seçtiğini aktaran Yalçın, “Çünkü beni evlat edinen babamın bana nasıl baktığını biliyordum. Ben en epey babamı kendime örnek alırım. Benim daima yanımda olmuştur. Öz babam olsa lakin bu kadar sevgi gösterirdi. Biz de bu biçimde bir şey yapmak istedik.” dedi.

“ÇOCUKLAR CANIMDAN BİR PARÇA”

Etrafındakilerin birinci başlarda esirgeyici aile konusuna sıcak bakmadığına dikkati çeken Yalçın, “Kulak asmadım bunlara. Sevgi verebildikten daha sonra bir canlıya ne olduğu benim için kıymetli değil, o sizden bir kesim haline geliyor. İnsanların bunu öğrenmesi gerekiyor. Kendi kanından olması kaide değil.” diye konuştu.

İkinci çocuklarıyla konutlarındaki mutluluğun da katlandığını vurgulayan Yalçın, “Çocuklarım benim canımdan birer kesim. Onlarsız bir hayatı düşünemiyorum. Baba olmanın sorumluluğunu hissettim. Artık kendini düşünmeyi bırakıyor, karşındakini düşünmeye başlıyorsun. Dünyaya bakış açım değişti. İnsan yaşamayınca bilemiyor.” sözlerini kullandı.

“ÇOCUKLAR ELİMİZDEN MASRAF DİYE DÜŞÜNMEYİN”

İnsanların evlat edinme ya da gözetici aile olma konusunda ön yargılarını yıkması, anı yaşamayı öğrenmesi ve sevgiye odaklanması gerektiğini anlatan Yalçın, kelamlarını şu biçimde tamamladı:

“Devletimizden Allah razı olsun. Çocuk hasretimize son vererek bize bu duyguyu tattırdı. ‘Koruyucu aile olunca birkaç yıl daha sonra çocuk elimizden gidebilir’ diye beşerler düşünüyor. halbuki hayatı yaşamak lazım. Ben tekrar 40 yaşında olmayacağım. Anı yaşamayı öğrenmek lazım. O an şayet memnunsam, huzurluysam benim için değerli olan budur. O anı dolu dolu yaşamak lazım.

‘Çocuklar elimizden gidecek’ diyene bakmayın o anı yaşayın ve sevin. Bunu başardıktan daha sonra çocuğun kendinizden olması ya da evlatlık olması fazlaca kıymetli değil. Dünyayı sevgi kurtaracak. Lütfen herkes yanındakine sıkı sıkıya sarılsın ve sevsin. Bırakmasınlar.

Çocukları memnun edersek dünya da keyifli olacak. Keyifli kuşak, daha sonraki memnun jenerasyonlar manasına geliyor. Bunu yaparsak gelecek jenerasyonlara epey daha hoş bir dünya bırakmış oluruz.”