‘Aynısını acımadan yaparım’ demişti! Berfin Özek yüzüne kezzap atan Ozan Çeltik’i niye affetti?

KesikÇayır

New member
‘Aynısını acımadan yaparım’ demişti! Berfin Özek yüzüne kezzap atan Ozan Çeltik’i niye affetti? Hatay’ın İskenderun ilçesinde, 15 Ocak 2019’da dershaniçin meskenine gitmeye çalışan Berfin Özek’in eski erkek arkadaşını tarafınca yolu kesilmiş ve yüzüne asit atılmıştı.

21 yaşındaki Özek, yaşanan olayın akabinde 13 yıl mahpus cezası alan 23 yaşındaki eski erkek arkadaşı Casim Ozan Çeltik’i affetmiş ve 4 ay onun ailesinin konutunda kalmıştı.

AFFETTİĞİ İÇİN PİŞMAN OLDU

Kezzaplı atak kararı gözünü ve yüzünün bir kısmını kaybeden Berfin Özek, sonrasındasında bu sonucundan pişman olduğunu ve kusur yaptığını katıldığı programlarda lisana getirdi.

Lakin kısa bir süre daha sonra tüm Türkiye genç kızdan gelen haberle şok oldu.

Özek, kendisine tüm bunları yaşatan Ozan Çeltik ile dünya konutuna girdi.

“BERFİN niye AFFETTİ”

Daha evvel de, yüzüne asit döken eski sevgilisini isimli süreçlerin akabinde affeden ve şikayetinden vazgeçen Berfin Özek’in bunu niye yaptığı milyonların merak konusu oldu.

Berfin Özek, kezzaplı saldırgan eski sevgilisini affetmesinin sebebini Gökhan Çınar’ın “Paylaş Benimle” isimli programında anlatmıştı.

Aldığı kararla gündem olan Özek, ‘Ondan intikam alacağım dedim. Yüreğimi toplayarak birebirini yapmayı düşünüyordum. bu biçimdelarda aynaya bakamaz biçimdeydim, insanların yüzüne bakamaz biçimdeydim ve beşerler bana acıyarak bakıyordu. Çocuklar da benden kaçıyordu. Güya tabansız kuyunun tabanına düşmüşüm ve çırpınıyordum. Elimi de tutan yoktu. Çok çaresizdim. Affetmek muhakkak mümkün değil. Zira ben annemin acısını ve gözyaşlarını unutamıyorum. Onun üzülmesi benim kahrolmam demek. Benim bu biçimdelar kaybedecek hiç bir şeyim yoktu.’ tabirlerini kullanmıştı.

“ŞİMDİ OLSA BU YANILGIYI YAPMAZDIM”

Berfin Özek, Çınar’ın “Peki bu yaptığın şeyi artık olsa yapar mıydın?” sorusu üzerine ise, “Asla. O denli bir düşünsem olsaydı danışacağım insanlara danışırdım. Ben bu biçimde düşündüm ve yaptım. Kimseye dahi danışmadım. Artık olsa birine anlatır bir yolunu bulurdum” dedi.

Özek’i dinleyen psikolog Gökhan Çınar, aile içi şiddet ve kaza gibisi olaylarda bireylerin psikolojisinin etkilendiğini, hislerin karıştığı için bu stil kararlar verebildiklerini söylemiş oldu.

“HİÇ ACIMADAN BİREBİRİNİ ONA YAPARIM”

Eski sevgilisinin ailesiyle yaşadığı devirden bahseden genç kız, kelamlarına şöyleki devam etti: “Orada gözlemledim. daha sonra kendime haksızlık ettiğimi düşündüm zira intikam almaya bile değmeyecek beşerler. Yalnızca Allah’a havale ettim. Annemle konuşup yanılgı yaptığımı söylemiş oldum ve özür diledim. Annem benimle konuşup birfazlaca sefer gelmemi istemişti. O beni sevdiğini söyleyen kişi (eski sevgilisi) şuan karşımda olsa ve bana ‘Sen de ona yap deseniz’ hiç acımadan ben de ona birebirini yaparım. Onun için yaşadığım kentten uzaklaşmak istedim.”

“AİLESİNİN YANINDA KALIRKEN ONUNLA TELEFONLA KONUŞTUM”

“Onun ailesinde kaldığım vakitte onunla telefonla konuştuk ancak bu olayla ilgili konuşmadık. Ben onunla Berfin olarak değil, teyzesi olarak konuşuyordum zira müsaade vermiyorlardı. Benimle olağan biçimde konuştu olaydan hiç bahsetmemiştik. Ben ona haykırarak içimi dökmek istedim lakin planladığım üzere olmadı.”

Evlilik sonucuna dair ise Berfin Özek’ten çabucak hemen bir açıklama gelmedi.

BERFİN ÖZEK’İN ESKİ HALİ