Azerbaycanlı Emil İsrafilov, halı alanda kiralık kalecilik yaparak geçimini sağlıyor

tesbih

New member
Azerbaycanlı Emil İsrafilov, halı alanda kiralık kalecilik yaparak geçimini sağlıyor Tüm dünyada olduğu üzere Türkiye’de de pek yaygın bir spor olan futbol yediden yetmişe neredeyse her insanın ilgi alanı. Kolay kolay kimsenin kaleye geçmek istemediği halı saha maçlarında ömrünü kiralık kaleci olarak kazanan Emil İsrafilov, aranan oyuncu oldu. Genç yaşına karşın 14 yılını futbol ile iç içe geçiren İsrafilov, bir yandan futsal, plaj futbolu ve küçük futbol ile ilgilenirken bir yandan da pek alışılagelmedik bir geçim kaynağı olan kiralık halı saha kaleciliği ile geçimini sağlıyor.

OYUNCU OLARAK BAŞLADI, KİRALIK KALECİ OLDU

Halı alanların kiralık file bekçisi 21 yaşındaki İsrafilov, kimse kaleye geçmek istemezken niye kaleci olduğunu “14 yıldır futbolun içerisindeyim, daha evvel ben de oyuncuydum lakin bir rahatsızlık geçirdim ve bırakmak durumunda kaldım. tekrar oyuncu olarak geri dönemedim, ondan sonrasındasında ise kaleci olarak geri döndüm” biçiminde anlatırken, kiralık kaleciliğe başlama serüvenini ise “Hem paraya gereksinimim olduğu için tıpkı vakitte bu işi kusursuz yaptığımı düşündüğüm için kiralık kalecilik yapmaya başladım” diyerek söz etti.

UYGUN PERFORMANSTA PİRİM ALIYOR, MAKUS PERFORMANSTA CEBİ BOŞ DÖNÜYOR

Futbol sevdasını geçim kaynağı haline getiren genç kaleci, uygun performans gösterdiği maçlarda pirim alırken makûs oynadığı maçlarda ise fiyat almadan alandan ayrılıyor.

Kaleci olmanın sorumluluğu gereğince ağırken, bu işten para kazanıyor olmak omuzlara daha fazlaca yük bindiriyor diyen İsrafilov, “Birisinden maç sonu para alıyorsan yani seni kiralıyorlarsa, bunun sorumluluğunu aslına bakarsan alıyorsun. Vakit zaman kusurumuz oluyor elbette. herkesin her oyuncunun kusuru vardır. Bakü’de maça çağırdılar 50 manata davet etmişlerdi ancak ben o maç gol yemedim ve 100 manat verdiler. ‘niçin bu kadar fazla dedim’, ‘pirim’ dediler. Tahminen de ömrümün en güzel halı saha maçlarından bir tanesiydi. Bir maçta da bir daha 50 manat vereceklerdi lakin o maç rahatsız olduğum için makus oynamıştım ve fazlaca utandım zira benim kurtarabileceğim golleri yedim. Sonuç olarak da para almadım” dedi.

TÜRKİYE’DE HAFTADA ÜÇ MAÇA ÇIKARKEN, BAKÜ’DE GÜNDE ÜÇ MAÇA ÇIKIYOR

Maçlarda kendisini kiralamak isteyenlerle toplumsal medya uygulaması Instagram üzerinden bağlantı kuran İsrafilov, çıktığı maç dönemini anlatırken, “Burada fazlaca tanınmadığım için haftada iki üç maçım oluyor, fakat Bakü’de yaptığımda haftada 15-20 maçım olduğunu hatırlıyorum. Bir günde iki yahut üç tane maçım oluyordu” sözlerini kullandı.

“ELDİVENLER şayet olmazsa OLMAZIM, EKMEK TEKNEM”

Çıktığı maç başına 50 ila 100 TL civarında fiyat alan İsrafilov, şayet olmazsa olmazı kaleci eldivenlerinden bahsederken, “Onlar benim geçim kaynağım, ekmek teknem” tabirlerini kullandı. Çıktığı maçlarda etrafındakilerden ve saha ortasındaki ekip arkadaşlarından aldığı yansıları de anlatan kiralık file bekçisi, “Antalya’da kiralık halı saha kaleciliği olayıma takılan fazlaca oluyor. “O nasıl iş, o denli iş mi olur” diyorlar, yememem gereken golü yediğimde ise “Ya sen nasıl kalecisin” deniliyor elbette. Bilhassa arkadaşlarım aldığın paranın hakkını ver diyor. Bunu latife olarak da önemli olarak da diyen var” sözlerini kullandı.

“HER ÇIKTIĞIM MAÇA ONUN İSMİYLE ÇIKIYORUM”

Genç kaleciye futbol merakının nereden geldiği sorulduğunda, “Ailemde yalnızca bir kişi vardı futbol ile ilgilenen ismi Hüseyn İsmayılov, merhum olmadan evvel esasen Azerbaycan futbol topluluğunda neredeyse her insanın tanıdığı bir isimdi. Eskiler bilhassa daha hayli tanırdı. Her çıktığım maça onun ismiyle çıkıyorum. Onun ruhu şad olsun diye çıkıyorum. Her çıktığım maçta o duruyormuş üzere kalede durmak istiyorum” dedi. Kiralık halı saha kaleciliği haricinde profesyonel olarak da forma giymek isteyen genç, Türkiye’ye gelme sebebinin bu olduğunu belirtti. Şimdilerde ise onu profesyonelliğe götürecek yolda kendine bir menajer arıyor.