Aziz Yıldırım işaret etti: Futbol AŞ’de ıstırap var Fenerbahçe Spor Kulübü eski lideri Aziz Yıldırım, sarı-lacivertli kulüpte cuma ve cumartesi günü yapılacak olağan seçimli genel heyet öncesinde Çırağan Sarayı’nda basın toplantısı gerçekleştiriyor.
Eski idaresi ile gerçekleştirdiği basın toplantısı öncesi kısa bir açıklama yapan Aziz Yıldırım, “tekrar başkanlığa aday olmayacağım” dedi.
Yıldırım, “Mahallede idare yapsan, bu kadar berbat idare olmaz. Fenerbahçe’nin geleceğini tehlikede gördüğüm için konuşacağım. İşler makus gidiyorsa ben Fenerbahçe’yi savunurum” diye konuştu.
Aziz Yıldırım’ın açıklamalarından satır başları şöyle:
Eski idaresi ile gerçekleştirdiği basın toplantısı öncesi kısa bir açıklama yapan Aziz Yıldırım, “tekrar başkanlığa aday olmayacağım” dedi.
Yıldırım, “Mahallede idare yapsan, bu kadar berbat idare olmaz. Fenerbahçe’nin geleceğini tehlikede gördüğüm için konuşacağım. İşler makus gidiyorsa ben Fenerbahçe’yi savunurum” diye konuştu.
Aziz Yıldırım’ın açıklamalarından satır başları şöyle:
- Fenerbahçe tarihinde iki kere futbol grubu küme düşüyordu. Bir Ali Şen vaktinde daha sonra bundan 3 sene evvel son 3-4 maça kalarak 6’ncı mı 7’nci mi ne olundu.Fenerbahçeliler ondan (Ali Koç) başarılı bir futbol grubu ve spor kulubü bekliyordu. Fenerbahçe lideri olan herkes şampiyonluk kelamı vermeye mecburdur.
- Mahallede idare yapsan, bu kadar berbat idare olmaz. Fenerbahçe’nin geleceğini tehlikede gördüğüm için konuşacağım. İşler makus gidiyorsa ben Fenerbahçe’yi savunurum. 3 yıldır enkaz edebiyatı var. ‘Biz hayli makûs bir mali tablo aldık’ diyorlar. Hayır o denli bir tablo bırakmadık.
- Biz kaçmadık. Biz aday olduk seçilemedik. Seçilseydik o gün Fenerbahçe’nin koşulları her neyse biz de onları yaşayacaktık.
- 3 yıl evvel Ali Koç, büyük teveccühle başkanlığa başladı. Arkadaşlarım ve ben, toplandık konuştuk. Fenerbahçe için ne yapmalıyız, ne yapmalıyız. 3 yıl boyunca konuşmama sonucu aldı. Kulüp bundan etkilenmesin istedik. Ortada bizi tahrik ettiler. Konuşunca niye konuştun, konuşmayınca niye konuşmadın diyerek bizi bir yola getirmeye çalıştılar fakat biz bu tuzaklara düşmedik.
- Sayın Lider hesap kitap bilmiyor herbiçimde. Beşiktaş ve Galatasaray’ın malı bizden çok diyor. Beşiktaş’ın bir stadı var, bir de karşıda kamp tesisleri, Beşiktaş’ta bir apartman var. Galatasaray’ın yarısı Florya’da ilişkin olan bir arsa, devletin yaptığı bir stat, Selahattin Beyazıt liderin Allah razı olsun bugünleri görüp aldığı arazi ve ondan gelen nakit para var. Öteki ufak tefek var. Fenerbahçe’nin neyi var. Neyi olduğunu okuyacağım.
- Ben şampiyonluk kelamı vermedim diyor. Fenerbahçe lideri olan herkes şampiyonluk kelamı vermek zorundadır. Biz birinci olamazsak başarılı değilizdir.
- Ali Koç, beyaz atlı prens olarak geldi. Pamuk Prenses’i alacak, uçuracak… Beyaz atlı prens küme düşürüyordu bizi.
- Ben bu 3 senede fazlaca büyük sorunlar çektim diyor. Mahpus mi yattın? Yok. Pandemide 1 hafta meskenden çıkmadı herbiçimde o.
- Ya biz kaybettik kenara çekildik, kaçmadık. Biz aday olduk, seçilmedik. Seçilseydik Fenerbahçe’nin o kuralları her neyse, bugün kendisinin anlamak istediği kuralları da biz yaşayacaktık. Biz kaçmadık ki. Buradayız.
- Birazdan hayli şeyler söyleyeceğim bunlarla ilgili. Herkes bana saldırıyor falan diyor. Ben ekibi aldığımda şampiyon olduk 15 Şubat başkanlık seçimi ve o gece Fenerbahçe-Galatasaray maçı var Ali Sami Yen’de. Bir tek ben seçildim, idare olduğu üzere karşı taraf. Kalktık gittik Galatasaray maçına. Devre içinde soyunma odasına indik. Maç bitti bütün futbolcular otobüse binmişler benim haberim yok. Ali Şen’in meskenine gittiler. Ben bu biçimde bir Fenerbahçe aldım. Tahminen hiç biriniz bunları bilmiyordunuz. Muhalefet bu biçimdeydi. Devamlı yazı yazıyorlardı, çiziyorlardı.
- Ben sizi mahkemeye vereceğim, verdiğiniz kelamları yerine getirmeniz lazım. Biz seçim günü 150 milyon euro verelim dedik, sen futbolu biz başkalarını yönetelim dedik. 150+1 dedin. Ne verdin sen bu kulübe şimdiye kadar? 50 milyon dolar hibe ettin.
- Seni bu seyirciyle göndereceğim. Bundan daha sonra sahnedeyim.
- Ali Koç, sen Koç’luğunu bil. Vehbi Koç’un torunu, Rahmi Koç’un oğlusun. Sana gidip Darmstadt’tan Serdar almak yakışmaz. Bundan daha sonra sahnedeyim. Herkes hür.
- Benim teklifim şu artık. Sayın Ali Koç, basketbol ekibinin yarın genel şurada söyle. Ben de orada olacağım. Basketbol grubunu, AŞ haline getiriyorum. Ben o AŞ’yi almaya talibim. Yarın da Obradovic’i getiririm.
- Futbol ekibi 6 kere şampiyon oldu. Bir şeyler söyleyeceğim de ayıp oluyor. Koç’un çocuğuna bir şey demek istemiyorum. Rahmi Koç’a hürmetim var. Zira hapishanede beni ziyaret etti. Bir şeyler söyleyip onu kırmaktan çekiniyorum. Ancak o çekinmiyor. Altı senede bir kez şampiyon olduk. 9 senede 4 sefer şampiyonluk kazanmışız. Ya hesap bilmiyor. Hey Allah’ım…
- “Fenerbahçe’ye antrenör bulamıyoruz, beşerler gelmiyor” diyor. bu biçimde bir kelam hem Fenerbahçe’ye hem Türkiye’ye hakarettir. Parayı verirsen herkes gelir. Bana 10 milyon Euro ver, bak kimleri getiriyorum. Sen Koç’un ya. Benim üzere babası öğretmen değilsin. Sen Koç’un. Gereğini yap. Yapmayacaksan aday bile olma. Bırak. Birisi çıkar. Burada 34 bin üyel var. Birisi çıkar. Rakip seçim yapıyor 5 aday çıkıyor. Bizde niye çıkmıyor. Biz niye bu kulübü halka açtık. 34 bin üye var. 10 bin de temsilci üye var. niye aday çıkmıyor. Ben niye halka arzı açtım. Yapardım kendimden üyeleri. Kapatır giderdim. Biz kaybettik ne oldu. Para kazanmaya başladık. Ailemizle vakit geçirmeye başladık. Herkes memnun. Sizlerden ricamız, lütfen kulübe daha epeyce sahip çıkın.
- Kızlar biz hapisteyken kupa getirdiler. Buradan teşekkür ediyorum. Ülker’le birleşmeden daha sonra 2006-07’de şampiyonluklar geldi. Bizden öne bir şampiyonluk var. En son şampiyonluk 1990’da Necdet Kaptan’la. Ben de Fenerbahçe’de voleybol şubesi kaptanıyım. Ülker ile birleşince art geriye 7 şampiyonluk yaşadık. Toplam 8 şampiyonluğumuz var. Pinponda bile şampiyon olduk.
- Atletizm birebir biçimde. Kürekte, boksta. Herkese teşekkür ediyoruz. Büyük Fenerbahçe’yi yarattık. Fenerbahçe kan kaybediyor. Fenerbahçe, Anadolu grubu haline geldi
- Başakşehir’den aldıkları İrfan’a Marsilya ve Galatasaray 4.5 milyon euro önerdi. Biz 11 milyon euro verdik. Beni yalanlamay kalkmasınlar, evrakları koyarım önüne. Galatasaray 9 verdi diyorlar, Galatasaray’a gitmesin diye alıyorlar.
- Ali Koç! Benle yarışamazsınız. Ben sokakta büyüdüm. Sen pamuklara sarılarak yaşadın. Biz epey dayak yedik, hayli. Sen bunları yaşamadın.
- Katarlılar’a fotoğraf çektirdim. Oradan Katarlılara satacaktı dendi. Bir kez daha söz etmek isteriz ki Fenerbahçe Spor Kulübü hiç bir siyasi oluşumun, hiç bir sermaye kümesinin da denetimi altında olamaz. İsmi ne olursa olsun hiçkimse bu kulübü kimseye satamaz. bu biçimde burada oluruz. Bu kulübün idaresinde hocacıları, FETÖ’cüleri burada gördüğümde buradayım. hiç biri buraya giremez.
- 440 milyon Euro borç bıraktık. Bunun 232 milyon Euro’su dövizdir. Geri kalan kısmı Türk lirasıdır. Borç daha az. Bunlar 50 milyon Euro’ya oyuncu sattılar. 25 halka arz yaptılar. Son villaları sattılar. 100 milyon Euro ellerine nakit para girdi. Gidip borcu kapatsanıza. Bankayı kapatsanız 230 olan borç 130’a düşer. Bunlara teklifim. Bir hesap çıkardım. Bütün malları saydığımızda 591 milyon Dolar mal varlığımız var. Ülker Stadı, Samandıra, Dereağzı, Kolej, Fenerbahçe TV, Faruk Ilgaz, Topuk Yaylası, Ankara İncik ve başka yerler… Hepsini koyduğunuzda 591 milyon Dolar mal varlığı çıkıyor. Bunlara 300 milyon Dolar, Futbol AŞ parası verdim. Onların dışında sportmenler bıraktım. Ozan’ı satsınlar borcu kapatsınlar. Sayılar burada. İsterlerse veririm. Fenerium’da 50 milyon Dolar demişiz. Abdullah Beyefendi (Kiğılı), bu iki bedelin ortalaması 140 milyon Dolar.
- Obradovic’i söylüyorum. AŞ’yi kuruyoruz desinler, bana tamam yetkilisin desinler, yarın sabah Obradovic’i özel uçakla getiririm. 30-35 milyon euro bütçe her neyse ben karşılayacağım hepsini.
- Tarihi tersten yazıyorlar. Boşuna hoca arıyor. Ben olsam Emre’yle devam ederim. Yeni getireceği macera olacak.
- Kadıköy’de Galatasaray’a karşı yenilmezlik serisi bitti, Trabzonspor yenilmezlik serisi bitti, Beşiktaş yenilmezlik serisi bitti. Alanımızda hezimet rekoru kırıldı. Kadıköy’de çıkış yok sloganı bitti.
- İsviçre saati üzere çalışan bir Fenerbahçe aldı. Ne hale geldi biliyorsunuz!
- “Fenerbahçe şike yaptı” diyen Volkan Ballı’yı göndermezsen Ali Koç, senle birlikte onu gönderirim. 3 Temmuz’a ihanet edenlerin bu kulüpte yeri yok, olamaz! Bunları temizle!
- Ersun Yanal giremez dedim, getirdiler. Caner ve Gökhan giremez dedim, getirdiler. Hepsini denediler, olmadı. Bir tek Alex kaldı, onu da getirsinler bitsin.
- Ali Koç seçim sloganında, “Bayrakları hazırlayın, güneş doğacak” diyor. Bilmediği bir şey var, Kalamış’ta güneş batar, mehtap vardır, yakamoz vardı. Bayrakları çıkarın diyor. Bayrakları çıkardık, ne yapacağız bu bayrakları?
- 3 Temmuz’a sahip çıkacağız diyor. hiç bir yerinde yoktun ki abi sen. Zorla söyletiyorsun bize. 3 Temmuz’u yaşayan ortasında yaşasın. Kulübe düşen nazaranvler her neyse yapsınlar. 3 Temmuz’la ilgili hayli fazla konuşmak istemiyorum.
- Hengame etmeyin Nihat Bey’le. Nihat Bey’i yanınıza alın. Nihat Beyefendi sizin söylemiş olduğiniz her şeyi yapmaz, yapamaz, gücü yok. Yasal olarak olabilecek her şeyde sizin yanınızda olur. Şikayetleriniz olur, ağabey deyin, lider deyin anlatın. Meskenine gidin anlatın.
- Nihat Bey’i atana kadar içeride FETÖ’cü üyeler var. Onları atın. ‘Savcılar, yargıçlarla ben mi yemek yedim, üye yaptım’ diyor. Onların FETÖ’cü olduğunu o devir kimse bilmiyordu. Üye oldukları vakit idare konseyi sonucunın altında senin de imzan vardı.
- Yeterli ve kaliteli idare yap. Sen Koç Ailesi çocuğusun. Kıymetli üyeler var. Bak daha berbat olacağız, Bu seyirci, tribünlere gelince bizim üzere durmaz. Emin Cankurtaran, Cemil Turan’ı aldı. Ona para attılar, al paranı da git diye. Sen düzgün ola ben alkışlayacağım.
- Nihat Beyefendi, Amerikan Hastanesi’nde Covid niçiniyle yattı. Emre’yle gittin adamı gizlice ziyaret ettin. Bu ne perhiz, bu ne turşu. Adamı atıyoruz dedin, istifa dilekçesi verdi, ne yaptınız dilekçeyi?
- Kongreye geleceğim. Maraton altını açsınlar. Orada oturacağım ve bütün seçimi oradan kongreyi seyredeceğim. Kongre günlerinde aidat sıkıntısı var. 34 bin üyemiz var. 24 bini aidatını ödemiş. Aidat ise 50 lira. Aidatı ödememe oranı yüzde 30-40 içinde bir şey. Bunlar 500 liraya çıkarmayı düşünüyorlarmış. 200 lirayı geçmeyecek biçimde bir teklif getirsinler. Lakin 500’a giderseler çıkmaz. Bu teklif olmaz. 500’e çıktığında bir ailede 5 kişi var, nasıl ödenecek? Halkın kulübü olmaz.
- 16. unsur var. Tehlikeli husus.
- Bu unsurlarda şirketi alıp devrediyor, lakin soyut. Somut yok. Gayrimenkulleri, pay senetlerini satıyor. Burada bir sayı muhakkak değil. 16. maddeyi çeksinler. Bu hususlarını güzelce anlatsınlar. Benim anlayacağım, her insanın anlayacağı biçimde. O denli yapsınlar. Bir ay ortasında genel şura yapsınlar ve orada kabul edelim. Bunun gerisinden kulübü de satıyoruz diyebilirler. 16. hususa karşıyım. Bunu çeksinler. Daha ilerisi mahkemeye götüreceğim. Kapalı, ne olacağı belirli değil.
- 17. unsurda yeni şube kurulması var. Üç tane şube kuruyorlar. Bunların bütçesini en azından 5’er yıllık yapmadan açmasınlar. Bunları da gereksiz zevkleriniz için yapmayın.
- Fenerbahçe Üniversitesi’ni hangi kurallarda Medicana kümesine verdiniz. Bu üniversiteyi kurarken sayın Cumhurbaşkanımız “niçin bu kadar ısrar ediyorsunuz?” dedi. Ben de “Rakibin üniversitesi var” dedim. O da “O onlara ilişkin değil” dedi. Ben de “bu biçimde biz birinci olalım” dedik. Güldü. bu biçimde 50 milyon hayli büyük bir paraydı. Teminat verdik. Bu üniversiteyi Medicana’ya verdiler. 50 trilyon almışlar. bu biçimde onu da bizim borçlardan düşün.Kimse Fenerbahçe Kulübü’nü satamaz
- Kimse Fenerbahçe Kulübü’nü satamaz kardeşim! Nokta. Kimin ne korkusu var! Yapamazlar. Futbol AŞ’de problem var lakin onu bilin.
- 222 sayılı kanunun çıkmasına kolaylık sağladıkları için Recep Tayyip Erdoğan’a, Kemal Kılıçdaroğlu’na ve Devlet Bahçeli’ye teşekkür ediyorum. Periyodun Başbakanı ve şimdiki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, stadın üretiminden tesislerimizin üretimine kadar yardımcı olduğu her mevzuda teşekkür ediyorum.
- Bir gün Metris’i ve bu olayları yaşayanlardan biri bunları kitap haline getirecek. bu biçimde herkes her şeyi öğrenecek. Metris’e gelenleri tehdit ediyorlardı lakin bir tane yürekli her akşam geliyordu; Rıdvan Dilmen.