Babasının cinsel istismarına uğrayan Melisa Döngel: Çocukluğumu yaşayamadım

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
Babasının cinsel istismarına uğrayan Melisa Döngel: Çocukluğumu yaşayamadım Elmalı davasından daha sonra ünlü isimler istismara uğradığını itiraf edip sessiz kalınmaması gerektiğini söylemiş oldu. Oyuncu Melisa Döngel’in babası tarafınca cinsel istismara uğradığının ortaya çıkmasının akabinde Döngel’e toplumsal medyada takviye iletileri yağdı.

O devirde yaşadıklarına sessiz kalmayan Döngel, babasından şikayetçi oldu. İstanbul’da bir ağır ceza mahkemesinde baba A.D. yargılandı. Dava 2017 yılında karara bağlandı. İstinaf mahkemesi cezayı onarken evrak şu an Yargıtay’da bulunuyor.

“ANNEM İNANMADI”

Kendisinde derin izler bırakan, maruz kaldığı cinsel istismarı annesine anlattığını söyleyen oyuncu, “Annem inanmadı. ‘Polise gitme babanı alırlar daha sonra bırakırlar olan sana olur, seni öldürür’ diyordu. Annem ve babam gözümün önünde evcilik oynamaya devam etti” diye konuştu.

“EVE GELMEK İSTEMİYORDUM”

Kendisinin babası için para kaynağı olduğunu ve oyunculuk yaptığını anlatan Döngel, “Evde durmamak için daima çalışıyordum. Maruz kaldığım istismarı yalnızca anneme değil arkadaşlarıma da anlattım. Birinci cinsel tacizime de Lise 1’de maruz kaldım” dedi.

“KENDİMİ ÖLDÜRMEK İSTEDİM”

“Babam daima oyunculuğumu bitirmekle, okuldan almakla tehdit ettiği için bir şey diyemiyordum”
diyerek yaşadığı büyük endişeyi söz etmeye çalışan Döngel, “Kendimi öldürmeye bile kalktım. Kaç defa hastaneye kaldırıldım hatırlamıyorum. daha sonra pişman oldum ‘niçin kendime bunu yaptım’ dedim. Fakat mani olamıyordum” dedi.

“ÇOCUKLUĞUMU YAŞAYAMADIM”

Annesinin kelamları yüzünden de şikayet etmeye çekindiğini aktaran Döngel yürekleri sızlatan sözlerle yaşadıklarını tabir ettmeye çalıştı: “Artık tahammül edecek sabrım kalmadı. Ben artık dik durmaktan sıkıldım. Bir şey olmamış üzere yaşamaktan hayli yoruldum. Çok bunaldım. Kendimi 30 yaşında üzere hissediyorum. Çocukluğumu yaşayamadım hiç. Arkadaşlarım parkta oynarken ben, ‘Bu adamdan nasıl kurtulurum’ diyordum. Daima gitmek istedim, kardeşimi düşündüm. Bu saatten daha sonra nasıl anne olacağım? Nasıl evleneceğim? Bir gün kızım olursa babasıyla nasıl meskende bırakırım?”

Davada bir de şahitler dinlendi. A.D.’nin akrabaları “yalan” söylüyor diye mağdur kızı suçlasa da belgeye Döngel’in majör depresyon ve travma daha sonrası gerilim bozukluğu yaşadığına dair, yaşadığı dehşeti gözler önüne seren rapor da geldi. Raporda bu durumun cinsel istismar hareketleri ile oluşabilecek nitelikte olduğu kaydedildi. Tüm kanıtların akabinde ardından mahkeme, sanığın sözünün hatadan kurtulmaya yönelik olduğunu ve prestij edilmediğini söylemiş oldu. Melisa Döngel’in tüm etaplarda olayı birbirine uygunluk arz edecek biçimde ısrarlı ve samimi anlattığını kaydederek A.D.’nin 15 yıl hapsine hükmetti.