Bağcılar’da sancısı tutunca taksiye binen gebe bayan, yolda doğum yaptı

KesikÇayır

New member
Bağcılar’da sancısı tutunca taksiye binen gebe bayan, yolda doğum yaptı İstanbul Bağcılar’da eşiyle birlikte hastaneye gitmek için yolda bekleyen hanımın sancısı tutu.

Tenha sokaktan baht yapıtı boş geçen taksi gebe hanımı ve eşini görür görmez çabucak durdu ve çifti aracına aldı. Birkaç dakika içerisinde hanımın sancısı arttı ve bebeğin doğumu gerçekleşti.

DOĞUM YAPAN BAYANI HASTANEYE YETİŞTİRDİ

O sırada soğukkanlılığını koruyan taksi sürücüsü Mehmet Ayabak, doğum yapan bayanı en yakın hastane olan Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin acil servisine getirdi.

Hastanenin ilgili hekimi ve hemşireleri ise kordon bağını taksinin ortasında kestikten daha sonra anneyi ve dünyaya gelen kız bebeği hastaneye aldı.

Takside doğan kızın ve annesinin sıhhat durumunun âlâ olduğu ve taburcu edildiği öğrenildi.

“OLAYI GÖRDÜĞÜMDE ELİM AYAĞIM TİTREDİ”

Birinci kere bu biçimde bir şeyin başına geldiğini ve duygusallık ile heyecan yaşadığını anlatan taksici Mehmet Ayabak, “Aşağı Bağcılar bölgesinde gebe bir bayan eşiyle bir arada taksime bindi. Gece 03.00 sularıydı daha sonrasında çabucak hastaneye yetiştirmemi söylemiş olduler. Olay anında telaşlandılar ikisi de. daha sonrasında hastaneye giderken bayan yolda doğum yaptı. Olay anında hem duygusallık birebir vakitte heyecan yaşadım. Taksiciler olarak bu biçimde bir olaya dahil olmaktan gurur duyuyoruz. Her meslekte güzeli de var berbatı var lakin bizim işimizin bir gereği de bu. Ben bir çocuk babasıyım, o çocuğu görür görmez güya ikinci bir çocuğum olmuş üzere heyecanlandım o da bana yetti. Birinci sefer bu biçimde bir şey başıma geldi esasen olayı gördüğünde elim ayağım titredi” diye konuştu.

“BEBEĞİMİZİN KORDONU ARAÇTA KESİLDİ”

Mehmet Ayabak, “Olay esnasında yolcular giriş yaptı. Onlar da başka taraftan bindi ben de onlara hastaneye yetiştirmeye çalıştım seri bir biçimde. Bayan doğum yaptıktan daha sonra çocuğu kocasının elinde gördüm. Bebeği çabucak bir beze yahut bir polara sarmasını söylemiş oldum ve camı falan kapattım. Hastaneye yetiştirdik. Çabucak hemşirelere haber verdik, bebeğimizin kordonu tabipler hemşireler araçta kesti o biçimde bayan ve çocuğu hastaneye aldılar” biçiminde konuştu.