Bagnaia Malezya'da kazandı, Martin Dünya Şampiyonasını ikinci olarak görüyor: Her şey Barselona'da kararlaştırıldı

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
Pecco Bagnaia pas geçtikten sonra Malezya GP'sini kazandı Jorge Martin Dünya şampiyonasının son birkaç yılının en heyecan verici ve muhteşem ilk turlarında olağanüstü bir heyecan verici sollama düellosu. Piyemonteliler için bu, sezonun onuncu başarısı; takvimdeki 19 yarışa kıyasla yarıdan fazla; şampiyonayı hala açık tutuyor. Ancak bugün bitiş çizgisinde ikinci sırada yer alan İspanyol, başlangıçta Valensiya'da yapılması planlanan testin gerçekleştirileceği Barselona'da iki hafta içinde gerçekleştirilecek son etkinliğin arifesinde 24 puanlık güven verici liderliğini koruyor.

Sepang, startta kaza yaptı: Miller pistte kaldı. Ne oldu

kaydeden Massimo Calandri

03 Kasım 2024

Varışta ikili birbirlerini saygı ve dostlukla selamlıyor: şampiyonlar! “İkisi de şampiyonluğu hak ediyor” diyor Gigi Dall'Igna, Bugün bile podyumu tekeline alan Ducati'nin CEO'su çünkü Enea Bastianini Sepang'ın en alt basamağına tırmanıyor ve sıralamada bir noktaya kadar ilerliyor Marc Marquezsıralamada üçüncü, ancak Malezya'da bir kazadan sonra yalnızca on ikinci.

MotoGP Dünya Şampiyonası: sıralama

Martin Bagnaia'ya: “Hayvan gibi fren yaptın!”

Bagnaia tarihte bir sezonda 10 yarış kazanan altıncı sürücüdür (sonraki Agostini, Valentino Rossi, Marquez, Doohan ve Stoner). Pecco, bitiş çizgisini geçtikten sonra Jorge'ye, “Başlangıçta bana yetişmek istediğin için deneyeceğini biliyordum ama hemen sert fren yaptım” diyor. İspanyol, “Evet, bir hayvan gibi fren yaptın” diye yanıtlıyor. Rakipler, arkadaşlar. İkili, “ooohh!” eşliğinde geçiş mücadelelerinin görüntülerine bakıyor. şaşkınlıktan. Ne büyük bir gösteriydi. Bagnaia: «Peki neden cumartesi günleri bu kadar hızlı gitmiyorum? Ne acele, ne çaba!” diye gülümsüyor Pecco. “Sıcaklığı yönetmek işin en kolay kısmıydı, bugün Martin'le zordu ama eğlendik. Pazar günleri hızlı gidebileceğimi biliyorum, her zaman agresif olmayı başarıyorum. Aynısını neden Cumartesi günü yapamayacağımızı anlamalıyız”, diye soruyor son şampiyon.

Bagnaia varışta kutlandı

Bagnaia varışta kutlandı

Bagnaia varışta kutlandı (afp)

Martin: “İnanılmaz bir meydan okuma, Barselona'da görüşürüz”

Martin için fazlasıyla olumlu bir hafta sonu geçirdi ve sonunda rakibine karşı 7 puan daha kazandı. Podyumda Valensiya Topluluğu'nun bayrağı dalgalanıyor. «Pecco'ya teşekkürler, çünkü o bu mücadeleyi giderek zorlaştırıyor. Bugün kazanmak, önde kalmak istedim ama o çok agresifti: Denedim, savaştık ama sonunda yapamadım ve düşmekten korktum. İnanılmaz bir mücadele, Barselona'da elimizden gelenin en iyisini yapacağız.”

Bastianini, Marc Marquez'e yaklaşıyor

İçin Bastianini genel olarak fena bir podyum değil: «Başka bir podyum, ancak dün olduğu gibi virajlara girerken rekabetçi değildim bu yüzden memnunum: Barselona'da hala 2 yarış var ve bir tanesini kazanmayı umuyoruz. Valencia halkı için bir düşünce.”

Bastianini, röportaj: “Bagnaia'yı seviyorum ama Martin'e karşı ona yardım etmeyeceğim. Yine de Ducati'yi hak ederdim”

kaydeden Massimo Calandri

02 Kasım 2024

On geçiş, başlangıçta heyecan

İlk turun ikinci virajındaki etkileyici carambola'nın ardından kırmızı bayrakla, Jack Miller Uzun bir süre, etrafı kurtarıcılarla çevrili asfaltta, ardından eşi Ruby ile birlikte tıp merkezinden kendi ayakları üzerinde ayrılan Avustralyalı, yarış yeniden başladı ve hemen Bagnaia ile Martin arasında bir sollama isyanı çıktı. İlk üç turda bir, iki, en az on kez iki rakibin yolları saatte üç yüz hızla birbirine santimetre dokunarak kesişti: saçma bir gösteri ve bu nedenle çok daha güzel – İspanyol'un bu riski göze almaya hiç niyeti yoktu. düştü ama gurur daha güçlüydü, bu da herkesi nefessiz bıraktı. Sonunda Pecco galip geldi ve altıncı turun başında, yani yarışın üçte birinde Jorge karşısında liderliği bir saniyenin üzerine çıkardı. Arkalarında Bastianini ve Marc Marquez 15. virajda çakıl taşa kayan kişi.

Katalonya'da mücadelenin son perdesi

Piedmontlu ön tarafta yumuşak lastik kullansa ve Martin'in “sert” lastiği kağıt üzerinde daha etkili olsa bile Bagnaia'nın avantajı devam ediyor: Bunun yerine İspanyol birkaç kez dışa doğru gidiyor ve yenilgiyi ihtiyatlı bir şekilde kabul ediyor gibi görünüyor. Jorge vardığında kafasını kullandığına dair bir işaret yapacak. İki hafta sonra Barselona'da son sahne: Dorna Sports, son günlerde yaşanan felaketin ardından Valencia'daki pistin yerine Katalan pistini seçti. Yine de izlenmesi gereken bir yarış olacak çünkü Pecco pes etmiyor. Ama bu Martin dünya şampiyonluğunu hak ediyor.