Maverick Viñales (KTM -Tech3), bu hafta sonu Mugello Autodrome'da sahnelenen MotoGP İtalyan Grand Prix'sinin ön yeterliliklerinde en iyi zamanı elde etti. İspanyolun arkasında resmi düklikler Francesco Bagnaia ve Marc Marquezİspanyol tarafından sırasıyla 110 ve 146 binlerce ayrıldı. Onların arkasında Gresi ekibinin ducati Alex Marquez Ve ancak Fabio Quartararo'nun Yamaha, sonbaharda darbenin sonuçlarını hemen sol omuza, Fransız sürücüsünün oturum sırasında kahraman olduğu yatak eğrisine yönlendirmek için tıp merkezine gitmek zorunda kalacak. Diğer üç İtalyan ilk 10'a döndü ve sonuç olarak yarın sabahın elemesinin 2. çeyreğine katılacak. Bunlar 6, 9 ve 10. sırada Marco Bezcchi (Aprilia), Franco Morbidelli (Ducati VR46) ve Fabio di Giannantonio (Ducati VR46). 12. kez elde eden Enea Bastianini (KTM Tech3), ilk çeyrek için ilk geçerek yeterlilikle yüzleşmek zorunda kalacak. İki resmi dukat yeni gövdeyi denedi, ancak saldırıyı en iyi şekilde denemek için önemli bir anda standart gövdeyi kullandılar. MotoGP, son ücretsiz uygulama oturumu için yarın sabah 10.10'da piste dönecek.
Marc Marquez, röportaj: “Ben ve ben Alex Kardeşler rakip, ama birleşmiş. Valentino Rossi? Daha fazla duymadım”
Muhabirimiz Massimo Calandri tarafından
20 Haziran 2025
Bagnaia: “Burada her şey kolay”
“İyi bir Cuma idi. Bugün bile çok çalıştık. Başlangıçta biraz çok gergin bir bisikletim vardı. Onu sakinleştirmeyi başardık ve özellikle zaman saldırıları zamanı geldiğinde çok daha hızlı olmayı başardım”. Bu yüzden Pecco Bagnaia, ön yeterlilik için ikinci sıradan sonra: “Kendimi daha iyi buldum – Ducati pilotuna devam ettim – çok fazla kavramam vardı, o ana kadar acı çektiğim hareketler olamazdım, yumuşak kauçuğu çok sevdim, son denemede petrol bitirmek için çok kötü, ama bu sorun”. Piedmontese şampiyonu, Tuscan pistinde Grand Prix'in son üç baskısını kazandı: “Bu parçada her şey benim için kolay, ama motosiklet beni sınırlasa bile iyi şeyler yapabilirim, ancak Aragon testlerinden sonra da bana yardımcı olduğunu ve burada da bana yardımcı olduğunu söylemeliyim.
Marc Marquez, röportaj: “Ben ve ben Alex Kardeşler rakip, ama birleşmiş. Valentino Rossi? Daha fazla duymadım”
Muhabirimiz Massimo Calandri tarafından
20 Haziran 2025

Bagnaia: “Burada her şey kolay”
“İyi bir Cuma idi. Bugün bile çok çalıştık. Başlangıçta biraz çok gergin bir bisikletim vardı. Onu sakinleştirmeyi başardık ve özellikle zaman saldırıları zamanı geldiğinde çok daha hızlı olmayı başardım”. Bu yüzden Pecco Bagnaia, ön yeterlilik için ikinci sıradan sonra: “Kendimi daha iyi buldum – Ducati pilotuna devam ettim – çok fazla kavramam vardı, o ana kadar acı çektiğim hareketler olamazdım, yumuşak kauçuğu çok sevdim, son denemede petrol bitirmek için çok kötü, ama bu sorun”. Piedmontese şampiyonu, Tuscan pistinde Grand Prix'in son üç baskısını kazandı: “Bu parçada her şey benim için kolay, ama motosiklet beni sınırlasa bile iyi şeyler yapabilirim, ancak Aragon testlerinden sonra da bana yardımcı olduğunu ve burada da bana yardımcı olduğunu söylemeliyim.