Bahçeli’den Süleyman Soylu açıklaması

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
Bahçeli’den Süleyman Soylu açıklaması Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Lideri Devlet Bahçeli partisinin küme toplantısında gündeme ait değerlendirmelerde bulundu.

Bahçeli’nin açıklamalarının satırbaşları:

* Her siyasal hareket üzerinde formlandığı birebir topluma ve birebir problemlere bakmasına karşın tahlil yollarında ayrılmaktadır. Bu ayrılıklar siyasetin tabiatında vardır.

* MHP Türkiyemizin tamamında yer bulmuş ve kök salmış, kendisine sevgisiyle bağlı bir seçmen kitlesine kavuşmuştur. Üç hilal bir sevda halini almış, ne kadar övünsek azdır, yetersizdir.

* MHP bir demokrasi namusudur. MHP büyük bir millet yapıtıdır. MHP, istikrarın, dik duruşun, devredilmez inancın markasıdır.

* İstanbul Sözleşmesi’nin çarpıtılması, İstanbul Kanal’ı amaç alan taarruzlar ve Katarlı öğrencilerin imtihansız tıp fakültesi okuyacakları ile ilgili palavra dozu yüksek kara kampanyalar Türkiye’yi güç duruma sokmaya yönelik taktik adımlardır.

* Kılıçdaroğlu, paylaştığı bir görüntüde ‘beni mahpusa atmak istiyorlar’ diye yakınıyor. halbuki hakkında düzenlenip, TBMM’ye gönderilen fezlekelerin içeriğinden hiç bahsetmiyor. Buna hiç cüret edemiyor.

“KILIÇDAROĞLU MAĞDUR POZLARINI BIRAKSIN”

* Bunlar sahiden de yalancının daniskasıdır. Kılıçdaroğlu paylaştığı bir görüntüde beni mahpusa atmak istiyorlar diye yakınıyor. Bir yanda adalet ve hukuka vurgu yapan, öbür yanda hakkında düzenlenen fezlekeleri sulandırmaya çalışan Kılıçdaroğlu tam bir çıkmazdadır.

* Adaletin terazisi yeri geldi mi herkesi tartmalıdır. Kılıçdaroğlu mağduriyet pozlarını bıraksın da hangi kelamlarının kanunlarla çeliştiğini düşünsün.

* Kimse hukuktan üstün değildir. Fezlekeler TBMM’ye intikal etmiştir. Gazi Meclis, kanun kaçaklarının meskeni olamaz. TBMM karma komitesinde bekletilen fezlekelerin bir an evvelce görüşerek genel heyete getirilmesi, kuşkulu olan milletvekillerinin dokunulmazlıklarının derhal kaldırılması gerekir. Hukuk diyorsak gereğini kesinlikle yapmakla mükellefiz.

* Dolandırıcı tosuncuk nasıl bedel ödeyecekse Kılıçdaroğlu da ödesin. Kılıçdaroğlu kendisine güveniyorsa karar sürecini kendi başlatmalıdır.

“SÖZ VERİYORUM CHP’YE TAKVİYE VERECEĞİZ”

* Kelam veriyorum; birinci sefer CHP’ye takviye vereceğiz. Türkiye’de hukukun üstünlüğü hakimdir. İşlenmiş hatalar kimsenin yanına bırakılmamalıdır. Bu gereksinim herkes ve hepimiz için geçerlidir.

* TBMM Başkanı’nı bakılırsave davet ediyorum. Tarihi sorumluluğu ifa etmeye çağırıyorum. Dokunulmazlıkları kaldırılan milletvekillerinin art kapıdan tekrar TBMM’ye kabul edilmeleri millet iradesini yok sayan bir tasarruftur.

“TERÖR PROPAGANDASI NASIL HAK İHLALİ OLUR”

* Anayasa MAhkemesi, HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun hak ihlali ile tahliyesini istemiştir. Kelam konusu karanlık şahsın, seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı ile kişi hürriyeti hakkının ihlal edildiğine AYM karar vermiştir. Yani milletvekilliğine dönüş yolu açılmıştır. Terör propagandası nasıl hak ihlali olabilir?

* İP’in lideri bir daha meşrebine uygun açıklamalar yapmış. Bizim ve AK Parti’nin HDP’yi şeytanlaştırdığını söz etmiş. Bu bayan şeytan olduklarını bilmiyor mu? İP’in HDP’nin tabanında ne işi vardır?

İP Başkanı’nın bozuk ve buhranlı lisanı kelam konusudur ki ya ne söylemiş olduğini bilmiyor ya da aklı almıyor. Bu küstah ve hayasız üslup Türkiye düşmanlarını sevindirmiştir.

* Birebir üslup FETÖ ve PKK’nın üslubudur. Kürt kökenli kardeşlerimize hiç kimsenin kırıcı bir ithamı olmamıştır. Geçmişte MHP’yi yaralamaya azmeden bu müfteriye teröristin kim olduğunu Kürt kökenli kardeşlerim öğretecektir. Kürt’ten terörist olmaz, teröriste Kürt denemez. Terörist PKK’dır, KCK’dır, FETÖ’dür, DEAŞ’tır, DHKP-C’dir.

* Zilleti sırf siyasette aramak kâfi değildir, bunlar kimi vakit kelamda yazarlardır. kimi vakit üniversite tabanını kullanmak isteyen fırsatçı mihraklardır, kimi vakit araştırma şirketleridir, kimi vakit kelamda niyet kuruluşlarıdır.

* kimi vakit takımlı uydurma aydınlardır. Bu zilleti çekmeye hiç bir kantar çekmez. Türk milleti İzmiriyle, Siirtiyle, Eskişehiriyle, Batmanı, Balıkesiriyle ayağa kalkacak ve bu ihanete topyekun karşı koyacaktır. Etnik bölücülük zihniyetine müsaade vermeyecektir.

KİM DEMİŞ ‘SOYLU SAHİPSİZ’ DİYE

* Terörle uğraş alanında ismini altın harflerle yazdıracak İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya prestij suikastlarını dertle izlediğimizi ve asla kabul etmediğimizi not olarak düşmek istiyorum.

* Kim demiş Sayın Soylu yalnız, kimsesiz diye. Türkiye’nin İçişleri Bakanı bakılırsavini vatan ve millet sevgisiyle yerine getiren, bölücü terör örgütüyle gayret eden devlet adamıdır.

* Hakkında ne söylenirse söylensin, bizim denilenlere aldırış etmemiz mümkün değildir. Terörle çabayı dağda, taşta yürüten devletimizi ön koşulsuz destekledik, bundan daha sonra da destekleyeceğiz. Bizim bu çeşit tahrik ve tacizlere karnımız toktur.