Bakanlar denizden çıkan balığı yemişti: 17 metrede müsilaj tespit edildi

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
Bakanlar denizden çıkan balığı yemişti: 17 metrede müsilaj tespit edildi Çanakkale Boğazı’nda denizin 17 metre altından yayın yapan gazeteci Berfin Adıcan, müsilaj sorunun hala devam ettiğine dikkat çekti. Etraf ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum 14 Temmuz’da müsilajın bittiğini söylemiş, vatandaşların denizden çıkan balıkları yiyebileceğini söylemişti.

“DURUMUN VEHAMETİNİ ANLAMANIZ İÇİN PAYLAŞIYORUM”

Twitter hesabından imajları paylaşan Adıcan, paylaşımında, “Bugün Çanakkale Boğazı’nda müsilaj haberimiz için gerçekleştirdiğimiz dalışta 17.1 metreden bir an… Geçmiş olsun arkadaşlar, el birliğiyle bir denizi öldürdük. Durumun vehametini anlamanız için küçük bir kesit paylaşıyorum” sözlerine yer verdi.

“DENİZDE CANLI NAMINA HİÇBİR ŞEY YOK”

2012’den beri 1 yıldız dalıcı olduğunu belirten gazeteci Berfin Adıcan, dalış esnasında yaşadıklarını SÖZCÜ’ye anlattı. Müsilaj sıkıntısını ele almak emeliyle uzun müddettir bu biçimde bir dalışı planladığını söz eden Adıcan kelamlarını şöyleki sürdürdü:

* Çanakkale Balıkadamlar Spor Kulübü ile birlikte bir dalış gerçekleştirdik. Ben 1 yıldız dalıcı olduğum için 18 metreye kadar inebiliyorum. Bunu da belirttim zira beşerler ‘yasa dışı bir biçimde mi dalış yaptınız?’ diye yazmışlar. İndik ve 5 metreden itibaren hayli önemli bir müsilaj sorunu vardı.

* Yani 5 metreye kadar biraz daha balık nazaranbiliyorsunuz fazlaca az fakat bir Boğaz için aslına bakarsanız olması gerekenden hayli epeyce az bir durum. lakin 5 metreden daha sonra buddy’nizi goremeyecek kadar önemli bir sorun vardı.

* Ben 17.1 metrede yayınladım imajları. İmgede de sorun olmasın diye gösterdim esasen orada. Denizde hiç bir şey yok. 2 tane yalnızca deniz yıldızı gördüm. Onların da üzeri aslına bakarsan müsilajla kaplanmış ve ölmüşlerdi. Denizde canlı namına hiç bir şey yok. Değil oradan balık yemek, sardalya yemek yani olağan bir yosunların üzeri bile müsilajla kaplanmış durumda.

BAKANLAR KAMERALAR ÖNÜNDE BALIK EKMEK YEDİ

Etraf ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum 14 Temmuz’da müsilajın bittiğini söyleyerek “İlk 20 metrede artık müsilaja rastlanmıyor. Yüzme suyu alanlarında rastgele olumsuz bir sıkıntıyla karşılaşılmadı. Vatandaşlarımız rahatlıkla denize girebilirler, balık yiyebilirler” demişti. Bakan Kurum, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile birlikte kameralar önünde Marmara Denizi’nden yakalanmış sardalya yemişti.