Battaniyelere sarınıp TV ışığında oturuyoruz

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
Battaniyelere sarınıp TV ışığında oturuyoruz Artan hayat pahalılığı, yükselen faturalar kara kış ortasında milyonları zorluyor. Isınmayan konutlara 300, kısıtlı kullanılan elektriğe 450 lirayı aşan faturalar geliyor.

Yeni
yıl ile bir arada gelen artırımlar, vatandaşların belini büküyor. Ekonomik krizi derinden hisseden vatandaşlar, elektrik ve doğalgaz tüketirken korkar hale geldi. Vatandaşlar şu biçimde kaygı yandı:

Hüseyin Ünal: Emekliyim, maaşıma 665 lira artırım geldi, 450 lira da elektrik faturası. Faturaları ödeyemiyoruz. Elektrik ve doğalgaz kullanırken çekiniyoruz. Yakmıyorum, battaniye altında oturuyorum. Hava güneşli olursa sokağa çıkıp dolanıyorum, değilse battaniye altında oturuyorum.

Nezahat Yanık: Yüzde 100 artırım var. Televizyonu, ışıkları kapatıp konutta o denli oturuyorum. Doğalgazı en düşükte açtım, 450 lira geldi. Battaniyeye sarınıyorum. Bir de ameliyatlıyım; belime battaniye, sırtıma battaniye, 2-3 kat giyinip meskende o denli oturuyorum.

Fırat Akyıldız: Bana evvelde 80 lira elektrik faturası geliyordu, bu ay 260 lira geldi. Konutta epeyce da rahat ısınamıyorum… İnsan faturadan korkuyor biraz.

Orhan Özdemir: Elektriğe geçen ay 90 lira, bu ay 290 lira ödedim. kullanmasım tıpkı bulunmasına karşın nasıl 290 lira olur? Birçok vakit kullanmıyoruz artık elektriği, doğalgazı. Meskende yorgan, battaniye ile yönetim ediyoruz. Lambaları açmıyoruz, televizyon ışığı ile yönetim ediyoruz. Gerekirse erken yatıyoruz. esasen erken yatmak zorundasın zira çaresizsin. Geçim ıstırabı var aslına bakarsan.

Cafer Tan: Hiç garibanı duyan var mı? Faturaları ödeyemiyoruz. çabucak hemen kesilmedi, bir biçimde ödüyoruz lakin nasıl ödüyoruz…

Süleyman Altuğ: Doğalgazı gündüz kapatıyoruz, gece yakıyoruz. Ona karşın 180-200 lira gelen fatura bu ay 300 lira geldi.

Arif Akpınar: Bundan bir yıl evvel tüketim bedeli 90 liraydı fakat ödenecek fatura 160 liraydı. Kızdım, artık bakmıyorum. Hanıma veriyorum, o yatırıyor.