Bayan antrenörün çalıştırdığı erkek hentbol kadrosunun gayesi Muhteşem Lig

tesbih

New member
Bayan antrenörün çalıştırdığı erkek hentbol kadrosunun gayesi Muhteşem Lig Türkiye Erkekler Hentbol 1. Lig ekiplerinden 1955 Batman Belediyesi’nin antrenörlüğünü 34 yaşındaki Nilgün Atar’ın gayesi ekibi Muhteşem Lig’e çıkarmak.

Batman Gençlik ve Spor Vilayet Müdürlüğünde hentbol antrenörü olarak çalışan Atar, 2 yıldır da 1955 Batman Belediyesi Erkek Hentbol Kadrosu’nu çalıştırıyor. Atar, ekibi 3. Lig’de devraldıktan daha sonra 2 yılda 1. Lige yükseltti.

Atar, AA muhabirine, hentbola 22 yıl evvel başladığını ve okul kadroları başta olmak üzere farklı kadrolarda da forma giydiğini söylemiş oldu. Vücut Eğitimi ve Spor Yüksek Okulunu kazandıktan daha sonra da hentbola devam ettiğini anlatan Atar, üniversite kadrosunda 4 yıl boyunca uğraş ettiğini belirtti.

Bir devir Adana’da da hentbol oynadığını lisana getiren Atar, üniversiteyi bitirdikten daha sonra antrenörlüğe ilgisinin arttığını kaydetti. Gençlik ve Spor Vilayet Müdürlüğünde 11 yıldır hentbol antrenörü olarak bakılırsav yaptığını aktaran Atar, 2 yıldır da 1955 Batman Belediyesi Erkek Hentbol Kadrosu’nun antrenörlüğünü yürütüyor.

“HİÇ KOLAY OLMADI. ÇOK ÇALIŞTIK, ÇABALADIK, EMEK VERDİK”

Grubunun başarılı bir uğraş kararı geçen dönem sonunda 1. Lig’e yükseldiğini kaydeden Atar, şiddetli bir müddetç geçirdiklerini lisana getirdi.

“Hiç kolay olmadı. Çok çalıştık, çabaladık, emek verdik.” diyen Atar, şu biçimde konuştu:

“Neredeyse haftanın 7 günü idman yaptık. Grup da fevkalade derecede özveriliydi. Bunun sonuçları fazlaca hoş oldu ve 1. Lig’e yükseldik. Bir bayan olarak erkek grubunun başında olmak sıkıntı lakin bunun üstesinden geldiğimi düşünüyorum. Grubun bunda harikulade katkısı var.”

Haftanın 6 günü çift antrenman yaparak çalışmalarını devam ettiklerini belirten Atar, grubun kendisine büyük bir hürmeti olduğunu, verdiği kararları yerine getirdiklerini söylemiş oldu.

Atar, “Sporcudan fazla insan yetiştirmeyi seviyorum. Küfür ve argoya mutlaka karşıyım. Sporcularımdan da bunları duymamak için elimden gelen her türlü özveriyi gösteriyorum. Onlar da bu niyetime hürmet duyuyorlar. İnsan yetiştirmenin zorlukları olağan olarak var. Bunun için çaba ediyoruz. Çocuklar da bu mevzuda çaba içerisindeler.” tabirlerini kullandı.

Atar, “Sporcuları ulusal kadro düzeyine yükseltmek istiyorum. Orada olduklarını izlemek gurur verici olur. Bunun için epeyce çalışıyor ve çabalıyorum. Umarım onları ileride daha hoş yerlerde izlemek nasip olur.” dedi.