Bayanlara ‘it’ diyen müdür ortaokula yönetici oldu!

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
Bayanlara ‘it’ diyen müdür ortaokula yönetici oldu! Salih Orçan, Torun-Kastal Ortaokulu Müdürü iken tartıştığı bir bayan öğretmen sebebi ile bakılırsavden alınarak Karayolları Bakımevi Ortaokulu’na öğretmen oldu. Kısa bir süre daha sonra İlçe Ulusal Eğitim Müdürü Aykut Türkmen tarafınca Kahramanmaraş’ta Şehit Yasin Höbek Yatılı Bölge İlköğretim Okulu’na Müdür olarak nazaranvlendirildi. Orçan, toplumsal medyadan, “Bir öğrencim beni aradı, ‘Hocam ben evlenmek istiyorum, çalışan bir bayan mı alayım, çalışmayan mı?’ diye sordu, ben de ‘Oğlum nasılsa kapına bir it alacaksın, almışken çalışan bir it al’ dedim.” biçiminde bayanlara ağır hakaret içeren bir tweet paylaştı. Büyük reaksiyon alan Orçan, bakılırsavden alınarak eski yerine gönderildi. Lakin iki ay daha sonra bir daha İlçe Ulusal Eğitim Müdürü tarafınca Atatürk Ortaokulu’na Müdür Başyardımcısı olarak atandı.

CHP’li vekil Sevda Erdan Kılıç, mevzuyu Meclis’e taşıdı. Kılıç şöyleki dedi: “Bu şahıs, 3 ay daha sonra adeta ödüllendirilerek Andırın İlçesi’nin en beğenilen okulu olan Atatürk Ortaokulu’na müdür yardımcısı olarak atanıyor. Orta çağ zihniyetinde bir okul müdürünün öğrencilerine, eğitim topluluğuna verebilecek hiç bir şeyi olamaz. Bu işin takipçisi olacağız.”

Salih Orçan

Veliler isyan etti: bakılırsavden alınsın

Atama, ilçe ulusal eğitim topluluğunda ve veliler içinde da büyük reaksiyon topladı. Vatandaşlar, “Kadınlara it diye hitap eden bir okul müdüründen çocuklarımızı teslim ettiğimiz eğitimden hangi istikamette muvaffakiyet bekliyorsunuz, bu müdürü adeta ödüllendirerek diyet mi ödüyorsunuz. Müdür çabucak bakılırsavden alınmalı” diyerek isyan etti.